La Mamen i la Leire fan tot el possible per descobrir la veritat sobre el cas de l'Àlex
La sèrie, dirigida per Eduard Cortés, triomfa a TV3

7 raons per veure "Moebius" (abans que t'expliquin el final)

El thriller d'investigació "Moebius" no para de guanyar seguidors. T'expliquem el perquè del seu èxit i per què l'hauries de començar a veure abans que els espòilers siguin inevitables. Algú sap què li va passar a l'Àlex?

1. Perquè és un thriller altament addictiu  

Amb els elements clàsics del gènere, misteris, sorpreses i girs de guió, "Moebius" aconsegueix que després de veure cada capítol, estiguis esperant ja el següent. Tot comença amb la mort d'un adolescent i la investigació que realitza la seva professora de matemàtiques, la Mamen Salvat, que desconfia de la versió oficial. Què li va passar a l'Àlex Garriga? I per què? A la Farga res és ben bé el que sembla, i a mesura que avança la trama, la sèrie es torna cada cop més emocionant i addictiva. Si et vas enganxar a "Crims", si t'agrada resoldre enigmes, segur que gaudiràs també amb "Moebius".

La mort de l'Àlex Garriga és el punt de partida d'una investigació amb mètodes poc ortodoxos

2. Per la bona factura visual

Per crear un producte audiovisual que t'atrapa com ho fa "Moebius" no n'hi ha prou amb personatges polièdrics i guions ben trenats, la part tècnica també ha d'acompanyar. I en aquest cas ho fa. La realització, la fotografia i el muntatge resulten essencials per crear l'atmosfera misteriosa que transmet la sèrie i que la fa tan seductora. En aquest sentit, com ja s'ha dit, pot recordar una mica l'ambient fred i angoixant dels trhillers nòrdics. Sense floritures, el resultat, sobri, és una bona factura visual.

3. Per descobrir una nova generació d'actors i actrius

La majoria de protagonistes de "Moebius" són adolescents que fan el batxillerat a l'escola Domus, a la Farga. Per tant, parlem d'actors i actrius molt joves, desconeguts per al gran públic. La manca d'experiència que poden tenir en una ficció d'aquestes característiques, però, no impideix que brillin amb llum pròpia. I no només ells, tot el repartiment, amb Aida Oset al capdavant, fa una feina excel·lent. Per tant, si vols descobrir els nous valors de l'escena catalana, no et pots perdre "Moebius".

El Manel Llunell i la Sònia Ninyerola interpreten el Natxo i la Leire, dos dels joves amb més pes a la trama

4. Perquè és líder d'audiència

Des que va estrenar-se amb doble capítol i amb unes dades d'audiència excel·lents (amb 875.000 espectadors d'audiència acumulada, un 18,9 de share en el primer episodi i un 19% en el segon), "Moebius" ha aconseguit liderar el prime time cada dilluns, amb l'única excepció del 14 de juny, quan va coincidir amb un partit de la selecció espanyola a l'Eurocopa. El lideratge en la franja horària més exigent de la televisió ve acompanyat, a més, d'unes xifres molt notables a les plataformes digitals, on se situa cada setmana com un dels programes més vistos a la carta. Tot i ser una sèrie amb protagonisme juvenil, es dirigeix a un públic ampli i tant es pot gaudir en família mentre discutim cap on avança la trama com tot sols mentre ens mosseguem les ungles. Per això, el seu èxit no és cap casualitat.

5. Per reflexionar sobre el "bullying"

No és l'únic, però un dels eixos destacats sobre els quals gira "Moebius" és l'assetjament al qual és sotmès l'Àlex per part de diversos companys de classe a l'institut. A Catalunya, un de cada set joves ha patit "bullying" en alguna ocasió, un problema social molt greu que la sèrie mostra amb cruesa però també amb molt de realisme. No només pel que fa a les conductes dels assetjadors, sinó també al comportament de pares i professors, que són incapaços de detectar la situació i en el pitjor dels casos fins i tot ho justifiquen. Una sèrie que serveix també per demanar-nos a nosaltres mateixos, com a societat, si parem prou atenció a aquesta xacra.

L'Àlex patia bullying per part d'alguns dels seus companys de classe

6. Amb el segell de Veranda TV i Eduard Cortés

Veranda TV i Eduard Cortés són la productora i el director que s'han posat al capdavant de "Moebius" i els mateixos que van fer possible en el seu moment "Merlí", una serìe d'èxit al nostre país i arreu del món -ara França i Itàlia s'han sumat a fer-ne la seva pròpia adaptació-. Eduard Cortés ha dirigit també a TV3 altres ficcions que van deixar petjada com "Oh! Europa", "Sitges" o "La memòria dels cargols", i ha estat nominat dos cops als Premis Goya, una vegada com a millor director per "La vida de nadie" i l'altra com a millor guió original "Por otros días vendrán". El tàndem format per Cortés i Veranda TV és una garantia. Com ja va passar amb "Merlí", "Moebius" ha donat com a resultat una sèrie solvent i de molta qualitat.

7. Per conèixer la Mamen i la Leire

La Mamen i la Leire són dos personatges molt carismàtics de "Moebius". La primera era la professora de matemàtiques de l'Àlex i la segona, la seva millor amiga, pràcticament l'única persona que el va ajudar. Tot i tenir personalitats ben diferents, totes dues comparteixen un mateix objectiu: descobrir la veritat i fer justícia amb la seva mort. Per assolir-lo, poc els importa si s'han de posar en contra la família, els amics, els companys de feina o gairebé tot el poble. Uns valors, un coratge i una determinació que enamoren l'espectador.

La Mamen i la Leire fan tot el possible per descobrir la veritat sobre el cas de l'Àlex
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut