El lema de La Marató de TV3 dedicada a les malalties minoritàries
El lema de La Marató de TV3 dedicada a les malalties minoritàries
La Marató de TV3 presenta nova campanya

"Minories que fan una majoria", lema de La Marató 2019, dedicada a les malalties minoritàries

"Minories que fan una majoria", com cadascuna de les persones que s'apleguen per fer una pinya. Amb aquest lema La Marató de TV3 d'aquest any ha volgut reflectir la realitat de les malalties minoritàries

La Marató de TV3 ha presentat la nova campanya de sensibilització i de divulgació que, aquest any, és més sorprenent i participativa que mai. "Minories que fan una majoria" és el lema escollit, un lema que vol representar les 400.000 persones que tenen una malaltia minoritària a Catalunya, com les persones que s'apleguen per fer una pinya d'un castell.

Les malalties minoritàries són un grup molt ampli i divers de patologies (entre 6.000 i 8.000, majoritàriament genètiques) que tenen com a denominador comú la baixa incidència: cadascuna afecta, com a màxim, 5 de cada 10.000 persones. Entre un 6% i un 8% de la població té una malaltia minoritària: a Europa hi ha 30 milions de persones afectades, 3 milions a Espanya i prop de 400.000 a Catalunya. Si bé el nombre de pacients de cada malaltia és baix, en conjunt suposen un grup molt nombrós. Són, per tant, una gran minoria.

Un espot multitudinari

La gravació de l'espot de La Marató aprofundirà en la mateixa idea i per això s'enregistrarà com un gran esdeveniment participatiu. L'objectiu és aplegar milers de persones per construir una gran pinya humana. Es gravarà el diumenge 27 d'octubre. Molt aviat s'obrirà un web perquè tothom que vulgui s'hi pugui registrar i hi pugui participar.

A la presentació també s'ha pogut veure el vídeo divulgatiu d'aquest any, una peça que es calcula que veuran uns 240.000 joves en les més de 5.000 sessions informatives que organitza La Marató en un miler de centres de secundària. El vídeo està pensat per familiaritzar-se amb unes malalties que són minoritàries però que apleguen un grup molt ampli de patologies, entre 6.000 i 8.000. El cantant Miki Núñez participa en aquest vídeo i s'ha mostrat molt agraït de poder-ho fer a la roda de premsa.

Nou telèfon

A la presentació de la campanya de sensibilització i divulgació també s'ha avançat que una altra de les grans novetat d'aquesta edició del 2019 és que La Marató estrena telèfon. Serà el 900 21 50 50.

La 28a edició de La Marató es farà el diumenge 15 de desembre i, per primera vegada, no es farà tot des d'un plató de TV3. El conductor d'aquest any, Quim Masferrer, s'anirà desplaçant per Catalunya i s'aturarà a les instal·lacions esportives d'Olot, al Teatre Ateneu de Tàrrega, al Teatre Fortuny de Reus i, finalment, al Casino l'Aliança del Poblenou.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut