• Més 324 - 03/03/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 03/03/2016

  La infanta Cristina declara davant del tribunal que jutja el "cas Nóos". Amb aquest tema ha començat "Més 324". La infanta, això sí, només ha respost a les preguntes del seu advocat. I ho ha fet per declarar la innocència del seu marit i la seva ignorància sobre els comptes de l'empresa Aizoon, de la qual és accionista en un 50%. Sigui com sigui, l'impacte mediàtic de veure un membre de la família reial espanyola davant d'un tribunal de justícia s'ha reproduït profusament a tots els mitjans.

  I és el que han destacat els tertulians del programa d'avui: Eduard Voltes, Esther Vivas, Laia Bonet i Francesc Canosa. Tots quatre han seguit amb atenció des del plató l'entrevista de Xavier Graset a l'aspirant a liderar la UGT catalana al congrés que faran a l'abril, Camil Ros. El sindicalista ha reconegut obertament que la UGT en concret i el conjunt de moviments s'han d'adequar paral·lelament a la nova realitat laboral que incideix especialment en els nous contractes. Camil Ros s'ha mostrat a favor de la derogació de la reforma laboral aprovada pel PP amb els vots afegits de la Convergència i Unió de l'anterior legislatura. Al mateix temps, ha reivindicat un salari mínim de 1.000 euros mensuals.

  A més a més, "Més 324" ha tractat del cable que l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha llançat al líder socialista Pedro Sánchez perquè s'aconsegueixi un govern de canvi i progrés. Un altre tema ha estat l'error de Junts pel Sí quan ha votat a favor de les ajudes a les escoles bressol en la sessió parlamentària d'aquest matí.

  La infanta Cristina declara davant del tribunal que jutja el "cas Nóos". Amb aquest tema ha començat "Més 324". La infanta, això sí, només ha respost a les preguntes del seu advocat. I ho ha fet per declarar la innocència del seu marit i la seva ignorància sobre els comptes de l'empresa Aizoon, de la qual és accionista en un 50%. Sigui com sigui, l'impacte mediàtic de veure un membre de la família reial espanyola davant d'un tribunal de justícia s'ha reproduït profusament a tots els mitjans. I és el que han destacat els tertulians del programa d'avui: Eduard Voltes, Esther Vivas, Laia Bonet i Francesc Canosa. Tots quatre han seguit amb atenció des del plató l'entrevista de Xavier Graset a l'aspirant a liderar la UGT catalana al congrés que faran a l'abril, Camil Ros. El sindicalista ha reconegut obertament que la UGT en concret i el conjunt de moviments s'han d'adequar paral·lelament a la nova realitat laboral que incideix especialment en els nous contractes. Camil Ros s'ha mostrat a favor de la derogació de la reforma laboral aprovada pel PP amb els vots afegits de la Convergència i Unió de l'anterior legislatura. Al mateix temps, ha reivindicat un salari mínim de 1.000 euros mensuals. A més a més, "Més 324" ha tractat del cable que l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha llançat al líder socialista Pedro Sánchez perquè s'aconsegueixi un govern de canvi i progrés. Un altre tema ha estat l'error de Junts pel Sí quan ha votat a favor de les ajudes a les escoles bressol en la sessió parlamentària d'aquest matí.

 • Més 324 - 02/03/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 02/03/2016

  El "Més 324" d'aquesta nit ha estat dedicat exclusivament a la segona jornada del debat d'investidura. Finalment, el candidat a la presidència del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, no ha aconseguit la majoria absoluta necessària. Només ha reunit els vots del seu grup i el d'Albert Rivera, de tot insuficient. La primera hora del programa ha tingut com a tertulians Miquel Puig, Montserrat Nebrera, Mònica Sabata i Andrés Betancor.

  El programa, en connexió en directe amb el Congrés dels Diputats, ha entrevistat Dolors Montserrat, diputada catalana del Partit Popular. Montserrat ha defensat el govern de gran coalició entre la seva formació, Ciutadans i el PSOE. Ha fet una crida a un acord entre les forces polítiques més votades i ha denunciat que el PSOE hagi establert una mena de cordó sanitari al voltant del Partit Popular.

  La segona hora de "Més 324" ha comptat amb la participació de Teresa Freixas, Dolors Feliu, Francesc Vallès, Roger Buch i Andreu Mayayo. Tots cinc han ajudat a interpretar aquest dia d'arguments i retrets, alguns certament agres, pronunciats al Congrés dels Diputats. Precisament, aquest escenari focalitzarà l'interès polític a partir de divendres, a dos quarts de set de la tarda, amb la segona sessió d'investidura, en què el candidat designat per Felip VI només necessitarà la majoria simple per ser escollit.

  El "Més 324" d'aquesta nit ha estat dedicat exclusivament a la segona jornada del debat d'investidura. Finalment, el candidat a la presidència del govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, no ha aconseguit la majoria absoluta necessària. Només ha reunit els vots del seu grup i el d'Albert Rivera, de tot insuficient. La primera hora del programa ha tingut com a tertulians Miquel Puig, Montserrat Nebrera, Mònica Sabata i Andrés Betancor. El programa, en connexió en directe amb el Congrés dels Diputats, ha entrevistat Dolors Montserrat, diputada catalana del Partit Popular. Montserrat ha defensat el govern de gran coalició entre la seva formació, Ciutadans i el PSOE. Ha fet una crida a un acord entre les forces polítiques més votades i ha denunciat que el PSOE hagi establert una mena de cordó sanitari al voltant del Partit Popular. La segona hora de "Més 324" ha comptat amb la participació de Teresa Freixas, Dolors Feliu, Francesc Vallès, Roger Buch i Andreu Mayayo. Tots cinc han ajudat a interpretar aquest dia d'arguments i retrets, alguns certament agres, pronunciats al Congrés dels Diputats. Precisament, aquest escenari focalitzarà l'interès polític a partir de divendres, a dos quarts de set de la tarda, amb la segona sessió d'investidura, en què el candidat designat per Felip VI només necessitarà la majoria simple per ser escollit.

 • Més 324 - 01/03/2016 - Pedro Sánchez proposa un nou pacte entre Catalunya i Espanya
  Veure vídeo

  Més 324 - 01/03/2016 - Pedro Sánchez proposa un nou pacte entre Catalunya i Espanya

  Dos temes han acaparat l'atenció de "Més 324". Per una banda, la primera jornada del debat d'investidura al Congrés dels Diputats, amb Pedro Sánchez com protagonista principal. I paral·lelament, l'alliberament del líder abertzale Arnaldo Otegi de la presó de Logronyo després de sis anys i mig.

  El discurs de Pedro Sánchez, de gairebé una hora i mitja, ha volgut reconèixer les bondats de l'acord amb Ciutadans i alhora ser un punt de trobada amb Podem i les seves aliances. Ha establert tot un seguit d'arguments polítics per concloure que l'abandonament de la política del PP i de Mariano Rajoy ha de donar pas a una nova manera de fer amb un ventall més ampli. "El mestissatge ideològic n'és la solució en un món empobrit per la uniformitat", ha dit el líder socialista i candidat a la investidura. Catalunya ha estat un altre apartat; disposat a estendre ponts, Sánchez ha reconegut les reclamacions del govern català, els famosos 23 punts, que alhora concideixen amb els que han exposat altres comunitats autònomes.

  Les consideracions dels tertulians --Pepe Antich, Montserrat Tura, David Minoves i Odei Etxearte-- han donat pas a les de Marcelo Expósito, secretari quart de la Mesa del Congrés i diputat d'En Comú Podem. Expósito ha qualificat de decebedor el discurs de Sánchez.

  I, finalment, Otegi en llibertat. El líder abertzale ha reivindicat el camí per la pau al País Basc, però sense oblidar el procés sobiranista, que el recorrerà fins al final, segons les seves paraules a les portes de la presó.

  Dos temes han acaparat l'atenció de "Més 324". Per una banda, la primera jornada del debat d'investidura al Congrés dels Diputats, amb Pedro Sánchez com protagonista principal. I paral·lelament, l'alliberament del líder abertzale Arnaldo Otegi de la presó de Logronyo després de sis anys i mig. El discurs de Pedro Sánchez, de gairebé una hora i mitja, ha volgut reconèixer les bondats de l'acord amb Ciutadans i alhora ser un punt de trobada amb Podem i les seves aliances. Ha establert tot un seguit d'arguments polítics per concloure que l'abandonament de la política del PP i de Mariano Rajoy ha de donar pas a una nova manera de fer amb un ventall més ampli. "El mestissatge ideològic n'és la solució en un món empobrit per la uniformitat", ha dit el líder socialista i candidat a la investidura. Catalunya ha estat un altre apartat; disposat a estendre ponts, Sánchez ha reconegut les reclamacions del govern català, els famosos 23 punts, que alhora concideixen amb els que han exposat altres comunitats autònomes. Les consideracions dels tertulians --Pepe Antich, Montserrat Tura, David Minoves i Odei Etxearte-- han donat pas a les de Marcelo Expósito, secretari quart de la Mesa del Congrés i diputat d'En Comú Podem. Expósito ha qualificat de decebedor el discurs de Sánchez. I, finalment, Otegi en llibertat. El líder abertzale ha reivindicat el camí per la pau al País Basc, però sense oblidar el procés sobiranista, que el recorrerà fins al final, segons les seves paraules a les portes de la presó.

 • Més 324 - 29/02/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 29/02/2016

  El "Més 324" d'aquesta nit ha trencat el gel amb la ressaca dels Oscars. Punts de vista, opinions, trobades... els dels tertulians. I la pregunta del milió: es pot considerar el millor director la pel·lícula del qual no ha estat guardonada com la més destacada? Arguments de tot tipus, però Leonardo DiCaprio sí que definitivament ha estat considerat el millor actor protagonista, paradoxalment en un film amb menys matisos que els que fins ara ens tenia acostumats.

  D'això i molt més, n'han parlat Manuel Cuyàs, Bel Olid, Daniel Condeminas i Anna Boza. El tema polític per excel·lència manté el focus a Madrid i els pactes del PSOE. Intenta Pedro Sánchez, menys de vint-i-quatre hores abans del debat d'investidura, de convèncer formacions a la seva dreta i l'esquerra perquè li atorguin la seva confiança. Podem, fins al moment, ha dit que tot plegat no és seriós i que una setmana només és una setmana.

  El convidat de la nit ha estat José Zaragoza, diputat socialista i actual president de la Comissió Congrés-Senat per a les institucions europees. Zaragoza, un veterà del PSC, ha defensat els passos de Pedro Sánchez i ha posat en qüestió la celebració d'unes noves eleccions que afavoririen especialment el PP de Mariano Rajoy.

  En el "Més 324" també s'ha tractat de la no compareixença de Rita Barberá a les Corts Valencianes ni al Senat i de les acusacions encreuades entre la CUP i Catalunya Sí que Es Pot arran de temes com ara la privatització d'Aigües Ter-Llobregat.

  El "Més 324" d'aquesta nit ha trencat el gel amb la ressaca dels Oscars. Punts de vista, opinions, trobades... els dels tertulians. I la pregunta del milió: es pot considerar el millor director la pel·lícula del qual no ha estat guardonada com la més destacada? Arguments de tot tipus, però Leonardo DiCaprio sí que definitivament ha estat considerat el millor actor protagonista, paradoxalment en un film amb menys matisos que els que fins ara ens tenia acostumats. D'això i molt més, n'han parlat Manuel Cuyàs, Bel Olid, Daniel Condeminas i Anna Boza. El tema polític per excel·lència manté el focus a Madrid i els pactes del PSOE. Intenta Pedro Sánchez, menys de vint-i-quatre hores abans del debat d'investidura, de convèncer formacions a la seva dreta i l'esquerra perquè li atorguin la seva confiança. Podem, fins al moment, ha dit que tot plegat no és seriós i que una setmana només és una setmana. El convidat de la nit ha estat José Zaragoza, diputat socialista i actual president de la Comissió Congrés-Senat per a les institucions europees. Zaragoza, un veterà del PSC, ha defensat els passos de Pedro Sánchez i ha posat en qüestió la celebració d'unes noves eleccions que afavoririen especialment el PP de Mariano Rajoy. En el "Més 324" també s'ha tractat de la no compareixença de Rita Barberá a les Corts Valencianes ni al Senat i de les acusacions encreuades entre la CUP i Catalunya Sí que Es Pot arran de temes com ara la privatització d'Aigües Ter-Llobregat.

 • Més 324 - 25/02/2016
  Veure vídeo

 • Més 324 - 24/02/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 24/02/2016

  El portaveu adjunt de Catalunya Sí que es Pot al Parlament i diputat de Podem, Alvaro-Dante Fachín, diu que el que passi a Podem Catalunya es decideix al principat i no a sis-cents quilòmetres de distància. Fachín considera que ha arribat el moment de debatre a fons el futur del partit tenint molt en compte la proposta de l'alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, de cohesionar una nova força d'esquerres que pensi en el referèndum d'autodeterminació com a solució per al conflicte entre Catalunya i Espanya. En aquest sentit cal recordar que, cada vegada que Colau s'hi ha posat al davant, com a Barcelona, o hi ha donat suport, com a les eleccions generals, Podem ha estat la força guanyadora. Sobre l'anunci d'acord entre PSOE i Ciutadans plasmat avui, que nega específicament la celebració d'un referèndum, Fachín ha recordat que no es pot intentar governar Espanya obviant el que passa a Catalunya. Llavors, o tot és un teatret electoral -ha dit- o és una escenificació en dos temps de la gran coalició PP, PSOE i Ciutadans, que comptaria amb el suport de les empreses de l'Ibex 35 i de la troica comunitària. Tot això són respostes donades pel diputat de Podem durant l'entrevista del "Més324" feta per Xavier Graset.
  També n' han parlat els tertulians Miquel Puig, Lola Garcia, Francesc Serès i Xavier Casals. El setge a Rita Barberà, la vaga del metro de Barcelona i l'atac directe de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, a la Casa del Rei són altres qüestions abordades pels analistes polítics del programa.

  El portaveu adjunt de Catalunya Sí que es Pot al Parlament i diputat de Podem, Alvaro-Dante Fachín, diu que el que passi a Podem Catalunya es decideix al principat i no a sis-cents quilòmetres de distància. Fachín considera que ha arribat el moment de debatre a fons el futur del partit tenint molt en compte la proposta de l'alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, de cohesionar una nova força d'esquerres que pensi en el referèndum d'autodeterminació com a solució per al conflicte entre Catalunya i Espanya. En aquest sentit cal recordar que, cada vegada que Colau s'hi ha posat al davant, com a Barcelona, o hi ha donat suport, com a les eleccions generals, Podem ha estat la força guanyadora. Sobre l'anunci d'acord entre PSOE i Ciutadans plasmat avui, que nega específicament la celebració d'un referèndum, Fachín ha recordat que no es pot intentar governar Espanya obviant el que passa a Catalunya. Llavors, o tot és un teatret electoral -ha dit- o és una escenificació en dos temps de la gran coalició PP, PSOE i Ciutadans, que comptaria amb el suport de les empreses de l'Ibex 35 i de la troica comunitària. Tot això són respostes donades pel diputat de Podem durant l'entrevista del "Més324" feta per Xavier Graset. També n' han parlat els tertulians Miquel Puig, Lola Garcia, Francesc Serès i Xavier Casals. El setge a Rita Barberà, la vaga del metro de Barcelona i l'atac directe de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, a la Casa del Rei són altres qüestions abordades pels analistes polítics del programa.

 • Més 324 - 24/02/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 24/02/2016

  El portaveu adjunt de Catalunya Sí que es Pot al Parlament i diputat de Podem, Alvaro-Dante Fachín, diu que el que passi a Podem Catalunya es decideix al principat i no a sis-cents quilòmetres de distància. Fachín considera que ha arribat el moment de debatre a fons el futur del partit tenint molt en compte la proposta de l'alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, de cohesionar una nova força d'esquerres que pensi en el referèndum d'autodeterminació com a solució per al conflicte entre Catalunya i Espanya. En aquest sentit cal recordar que, cada vegada que Colau s'hi ha posat al davant, com a Barcelona, o hi ha donat suport, com a les eleccions generals, Podem ha estat la força guanyadora. Sobre l'anunci d'acord entre PSOE i Ciutadans plasmat avui, que nega específicament la celebració d'un referèndum, Fachín ha recordat que no es pot intentar governar Espanya obviant el que passa a Catalunya. Llavors, o tot és un teatret electoral -ha dit- o és una escenificació en dos temps de la gran coalició PP, PSOE i Ciutadans, que comptaria amb el suport de les empreses de l'Ibex 35 i de la troica comunitària. Tot això són respostes donades pel diputat de Podem durant l'entrevista del "Més324" feta per Xavier Graset.
  També n' han parlat els tertulians Miquel Puig, Lola Garcia, Francesc Serès i Xavier Casals. El setge a Rita Barberà, la vaga del metro de Barcelona i l'atac directe de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, a la Casa del Rei són altres qüestions abordades pels analistes polítics del programa.

  El portaveu adjunt de Catalunya Sí que es Pot al Parlament i diputat de Podem, Alvaro-Dante Fachín, diu que el que passi a Podem Catalunya es decideix al principat i no a sis-cents quilòmetres de distància. Fachín considera que ha arribat el moment de debatre a fons el futur del partit tenint molt en compte la proposta de l'alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, de cohesionar una nova força d'esquerres que pensi en el referèndum d'autodeterminació com a solució per al conflicte entre Catalunya i Espanya. En aquest sentit cal recordar que, cada vegada que Colau s'hi ha posat al davant, com a Barcelona, o hi ha donat suport, com a les eleccions generals, Podem ha estat la força guanyadora. Sobre l'anunci d'acord entre PSOE i Ciutadans plasmat avui, que nega específicament la celebració d'un referèndum, Fachín ha recordat que no es pot intentar governar Espanya obviant el que passa a Catalunya. Llavors, o tot és un teatret electoral -ha dit- o és una escenificació en dos temps de la gran coalició PP, PSOE i Ciutadans, que comptaria amb el suport de les empreses de l'Ibex 35 i de la troica comunitària. Tot això són respostes donades pel diputat de Podem durant l'entrevista del "Més324" feta per Xavier Graset. També n' han parlat els tertulians Miquel Puig, Lola Garcia, Francesc Serès i Xavier Casals. El setge a Rita Barberà, la vaga del metro de Barcelona i l'atac directe de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, a la Casa del Rei són altres qüestions abordades pels analistes polítics del programa.

 • Més 324 - 23/02/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 23/02/2016

  Dues temàtiques diferents han ocupat avui l'atenció del programa "Més324". En primer lloc, l'actualitat del dia comentada per Gemma Aguilera, Jose Antich, Olga Ruiz i Joan Safont, moderats per Xavier Graset. L'acord PSOE-Ciutadans, en què Pedro Sánchez ha acceptat les condicions d'Albert Rivera, incloent-hi la reforma constitucional, ha ocupat gran part d'aquesta fase de la conversa. La declaració de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, apuntant al rei Joan Carles i acusant la Zarzuela i Hisenda d'estar al cas de tot ha estat motiu de comentari pels tertulians. Com també ho ha fet l'inici de processament de Rita Barberá amb la petició del jutjat d'instrucció al Senat sobre si Barberà és aforada.

  La segona temàtica del programa ha estat la del congrés mundial de telefonia mòbil que es fa a Barcelona. La directora general d'Indústria de la Generalitat, Núria Betriu, i els creadors de tres empreses catalanes innovadores en el sector han analitzat el congrés i les oportunitats que s'obren per empreses com les seves. Des del creador d'un carregador de bateries inalambriques i invisibles, fins al d'una aplicació que posa en contacte metges i pacients, passant per un altre que ha creat una app que permetrà controlar el vehicle des del sofà de casa, tots han explicat les esperances que tenen dipositades en l'èxit d'aquestes aplicacions de mòbil.

  Dues temàtiques diferents han ocupat avui l'atenció del programa "Més324". En primer lloc, l'actualitat del dia comentada per Gemma Aguilera, Jose Antich, Olga Ruiz i Joan Safont, moderats per Xavier Graset. L'acord PSOE-Ciutadans, en què Pedro Sánchez ha acceptat les condicions d'Albert Rivera, incloent-hi la reforma constitucional, ha ocupat gran part d'aquesta fase de la conversa. La declaració de l'exsoci d'Iñaki Urdangarin, Diego Torres, apuntant al rei Joan Carles i acusant la Zarzuela i Hisenda d'estar al cas de tot ha estat motiu de comentari pels tertulians. Com també ho ha fet l'inici de processament de Rita Barberá amb la petició del jutjat d'instrucció al Senat sobre si Barberà és aforada. La segona temàtica del programa ha estat la del congrés mundial de telefonia mòbil que es fa a Barcelona. La directora general d'Indústria de la Generalitat, Núria Betriu, i els creadors de tres empreses catalanes innovadores en el sector han analitzat el congrés i les oportunitats que s'obren per empreses com les seves. Des del creador d'un carregador de bateries inalambriques i invisibles, fins al d'una aplicació que posa en contacte metges i pacients, passant per un altre que ha creat una app que permetrà controlar el vehicle des del sofà de casa, tots han explicat les esperances que tenen dipositades en l'èxit d'aquestes aplicacions de mòbil.

 • Més 324 - 22/02/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 22/02/2016

  El líder del PPC, Xavier García Albiol, considera que els casos de corrupció que afecten el PP de València i de Madrid no han de provocar una reacció histèrica ni precipitada per part de la seva formació. Albiol segueix així el guió fixat per Mariano Rajoy en l'executiva nacional feta aquest matí a Madrid. La corrupció no té color polític, afirma Albiol, i cita com a exemple el cas de l'exconseller d'Esquerra Joan Ausàs, condemnat per traficar amb tabac. En aquest context, Albiol creu que Rita Barberá hauria d'haver sortit a donar explicacions i tranquil·litzar la gent. Però també demana que es respecti la presumpció d'innocència de l'actual senadora popular i proposa reflexionar sobre l'excés que suposa que algú hagi de plegar tan bon punt resulta imputat. També ha compartit amb Jorge Fernández Díaz la idea que resulta sorprenent la celeritat amb què avancen els casos que afecten el PP -diu el líder del PPC- i especialment si es compara amb la lentitud amb què avancen casos similars a Catalunya, fent una referència velada al "cas Pujol". Albiol ha respost les preguntes de Xavier Graset, que també ha conduït la tertúlia del "Més324" amb Manel Cuyàs, Bet Olit, Daniel Fernández i Àstrid Barrio sobre altres qüestions d'actualitat, com el congrés de la telefonia mòbil, la negociació de la vaga de TMB i la reunió dels partits per intentar formar una majoria de progrés que governi Espanya.

  El líder del PPC, Xavier García Albiol, considera que els casos de corrupció que afecten el PP de València i de Madrid no han de provocar una reacció histèrica ni precipitada per part de la seva formació. Albiol segueix així el guió fixat per Mariano Rajoy en l'executiva nacional feta aquest matí a Madrid. La corrupció no té color polític, afirma Albiol, i cita com a exemple el cas de l'exconseller d'Esquerra Joan Ausàs, condemnat per traficar amb tabac. En aquest context, Albiol creu que Rita Barberá hauria d'haver sortit a donar explicacions i tranquil·litzar la gent. Però també demana que es respecti la presumpció d'innocència de l'actual senadora popular i proposa reflexionar sobre l'excés que suposa que algú hagi de plegar tan bon punt resulta imputat. També ha compartit amb Jorge Fernández Díaz la idea que resulta sorprenent la celeritat amb què avancen els casos que afecten el PP -diu el líder del PPC- i especialment si es compara amb la lentitud amb què avancen casos similars a Catalunya, fent una referència velada al "cas Pujol". Albiol ha respost les preguntes de Xavier Graset, que també ha conduït la tertúlia del "Més324" amb Manel Cuyàs, Bet Olit, Daniel Fernández i Àstrid Barrio sobre altres qüestions d'actualitat, com el congrés de la telefonia mòbil, la negociació de la vaga de TMB i la reunió dels partits per intentar formar una majoria de progrés que governi Espanya.

 • Més 324 - 18/02/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 18/02/2016

  L'exdiputat del PP i exmembre de la comissió d'Exteriors del Congrés, Manuel Milián Mestre, considera que David Cameron està fent un xantatge a la Unió Europea en negociar les condicions per quedar-s'hi sota l'amenaça de la sortida. Milian afirma que els britànics ja tenen un estatut especial gràcies a les condicions fiscals que gaudeix la city londinenca. L'home de confiança de Manuel Fraga a Catalunya i fundador del partit conservador també ha parlat en clau interna del partit. Ha acusat al líder popular andalús, Javier Arenas, de ser un farsant perquè va criticat el PER quan estava a l'oposició -ha dit- i quan va arribar al govern se'n va oblidar. Milian ha vingut al programa Més324 per respondre les preguntes de Xavier Graset sobre el seu llibre "Els ponts trencats" publicat recentment.
  Milian també ha analitzat l'actualitat del dia amb els tertulians, Eduard Voltas, Laia Bonet, Juan Maria Clavaguera i Esther Vivas. Amb ells Milian ha criticat la estratègia de Mariano Rajoy en els intents per formar un govern a Espanya. Això el mateix dia que Rajoy li ha dit a Cameron en persona que el 26 de juny pot tornar a haver eleccions generals a Espanya.

  L'exdiputat del PP i exmembre de la comissió d'Exteriors del Congrés, Manuel Milián Mestre, considera que David Cameron està fent un xantatge a la Unió Europea en negociar les condicions per quedar-s'hi sota l'amenaça de la sortida. Milian afirma que els britànics ja tenen un estatut especial gràcies a les condicions fiscals que gaudeix la city londinenca. L'home de confiança de Manuel Fraga a Catalunya i fundador del partit conservador també ha parlat en clau interna del partit. Ha acusat al líder popular andalús, Javier Arenas, de ser un farsant perquè va criticat el PER quan estava a l'oposició -ha dit- i quan va arribar al govern se'n va oblidar. Milian ha vingut al programa Més324 per respondre les preguntes de Xavier Graset sobre el seu llibre "Els ponts trencats" publicat recentment. Milian també ha analitzat l'actualitat del dia amb els tertulians, Eduard Voltas, Laia Bonet, Juan Maria Clavaguera i Esther Vivas. Amb ells Milian ha criticat la estratègia de Mariano Rajoy en els intents per formar un govern a Espanya. Això el mateix dia que Rajoy li ha dit a Cameron en persona que el 26 de juny pot tornar a haver eleccions generals a Espanya.

 • Més 324 - 17/02/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 17/02/2016

  L'eurodiputat independent per Esquerra Republicana, Josep María Terricabras, considera que, si el problema de la conselleria d'Afers Exteriors és el nom, la solució és canviar-lo pel de conselleria d'Afers de l'Exterior. Terricabras creu que aquesta és una polèmica mancada de contingut i que respon a la voluntat dels partits unionistes de no deixar-ne passar ni una. És difícil separar l'acció comercial de l'acció política, diu el filòsof, com difícil és dir que a l'esport no hi ha política i veceversa. A poques hores d'una reunió del Consell Europeu, l'eurodiputat explica que la debilitat d'Espanya en les institucions comunitàries és evident. Ha perdut molt prestigi, com ho demostra el fet que lleis espanyoles com la "llei mordassa", siguin posades en qüestió als organismes europeus, cosa que no s'atrevirían a fer mai -subratlla Terricabras- amb una llei alemanya, francesa o italiana. Sobre l'amenaça llançada pel govern espanyol que una Catalunya independent seria expulsada de la Unió Europea, Terricabras afirma que això és impossible perquè de la Unió només te'n pots anar, com es planteja ara la Gran Bretanya; de la Unió no fan fora ningú, ha sentenciat. Josep Maria Terricabras ha respost les preguntes de Xavier Graset en el programa "Més324". Un programa que també ha analitzat l'actualitat del dia amb Miquel Puig, Margarita Saenz-Díaz, Pedro Lecuona i Odei Etxearte.

  L'eurodiputat independent per Esquerra Republicana, Josep María Terricabras, considera que, si el problema de la conselleria d'Afers Exteriors és el nom, la solució és canviar-lo pel de conselleria d'Afers de l'Exterior. Terricabras creu que aquesta és una polèmica mancada de contingut i que respon a la voluntat dels partits unionistes de no deixar-ne passar ni una. És difícil separar l'acció comercial de l'acció política, diu el filòsof, com difícil és dir que a l'esport no hi ha política i veceversa. A poques hores d'una reunió del Consell Europeu, l'eurodiputat explica que la debilitat d'Espanya en les institucions comunitàries és evident. Ha perdut molt prestigi, com ho demostra el fet que lleis espanyoles com la "llei mordassa", siguin posades en qüestió als organismes europeus, cosa que no s'atrevirían a fer mai -subratlla Terricabras- amb una llei alemanya, francesa o italiana. Sobre l'amenaça llançada pel govern espanyol que una Catalunya independent seria expulsada de la Unió Europea, Terricabras afirma que això és impossible perquè de la Unió només te'n pots anar, com es planteja ara la Gran Bretanya; de la Unió no fan fora ningú, ha sentenciat. Josep Maria Terricabras ha respost les preguntes de Xavier Graset en el programa "Més324". Un programa que també ha analitzat l'actualitat del dia amb Miquel Puig, Margarita Saenz-Díaz, Pedro Lecuona i Odei Etxearte.

 • Més 324 - 16/02/2016 El vicepresident segon del Parlament ha respost les preguntes de Xavier Graset el dia que els lletrats del Parlament han dit no a la ponència conjunta.
  Veure vídeo

  Més 324 - 16/02/2016 El vicepresident segon del Parlament ha respost les preguntes de Xavier Graset el dia que els lletrats del Parlament han dit no a la ponència conjunta.

  Junts pel Sí i la CUP tenen un mecanisme per intentar tirar endavant les lleis de la desconnexió: la proposició de llei. I, si no l'utilitzen, és perquè saben que seria un frau de llei clar, tal com els va avisar el Tribunal Constitucional. Són paraules de José María Espejo-Saavedra, vicepresident segon del Parlament i membre de Ciutadans, que ha respost les preguntes de Xavier Graset en el programa de reflexió política Més324. Preguntat sobre la innecessària judicialització de la política que ha propiciat el govern de l'estat i que ara sembla començar a instal.lar-se també a Catalunya, Espejo ha respost que qui judicialitza un asumpte no és qui el porta al jutjat, sinó qui se salta la llei.
  Precisament avui, a instàncies del govern central, el Tribunal Constitucional ha suspès la Conselleria d'Exteriors del Govern de Catalunya. D'aquesta qüestió, de l'informe dels serveis jurídics del Parlament sobre la ponència conjunta de les lleis de la desconnexió, i de les converses per intentar formar govern a Madrid amb el referèndum català presidint-t'ho tot, han fet tertúlia Marc Colomé, José Antich, Montse Tura i Teresa Abelló.
  El programa també ha reservat temps per entrevistar Nuccio Ordina, autor del llibre "La utilitat de l'inútil", que ha criticat el món actual per oblidar-se de la cultura i pensar només en els resultats econòmics.

  Junts pel Sí i la CUP tenen un mecanisme per intentar tirar endavant les lleis de la desconnexió: la proposició de llei. I, si no l'utilitzen, és perquè saben que seria un frau de llei clar, tal com els va avisar el Tribunal Constitucional. Són paraules de José María Espejo-Saavedra, vicepresident segon del Parlament i membre de Ciutadans, que ha respost les preguntes de Xavier Graset en el programa de reflexió política Més324. Preguntat sobre la innecessària judicialització de la política que ha propiciat el govern de l'estat i que ara sembla començar a instal.lar-se també a Catalunya, Espejo ha respost que qui judicialitza un asumpte no és qui el porta al jutjat, sinó qui se salta la llei. Precisament avui, a instàncies del govern central, el Tribunal Constitucional ha suspès la Conselleria d'Exteriors del Govern de Catalunya. D'aquesta qüestió, de l'informe dels serveis jurídics del Parlament sobre la ponència conjunta de les lleis de la desconnexió, i de les converses per intentar formar govern a Madrid amb el referèndum català presidint-t'ho tot, han fet tertúlia Marc Colomé, José Antich, Montse Tura i Teresa Abelló. El programa també ha reservat temps per entrevistar Nuccio Ordina, autor del llibre "La utilitat de l'inútil", que ha criticat el món actual per oblidar-se de la cultura i pensar només en els resultats econòmics.

 • Més 324 - 15/02/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 15/02/2016

  "La Muriel sabia escoltar i copsar el moment idoni per emprendre cada acció", Jordi Cuxart, president d'Òmnium. "La Muriel era independentista d'aquella manera tan natural i serena que va ajudar a convèncer molta gent de donar el pas", Josep Andreu president provisional de l'AMI. "Ella va saber treure la idea del radicalisme dels postulats independentistes i, sobretot, incorporar aquesta idea de justícia social, que la independència és el millor per a tots", Carme Forcadell, presidenta del Parlament. Tres opinions autoritzades per glossar la figura de la professora universitària i expresidenta d'òmnium, que moria ahir, diumenge, quinze dies després de ser atropellada per una bicicleta a Barcelona. Dijous, a partir de les cinc de la tarda, Muriel Casals rebrà l'homenatge públic a la cambra catalana. Dues hores després, el recordatori es traslladarà al passeig dels Til.lers, al costa del Parlament, on tots els ciutadans que ho vulguin li podran retre un darrer homenatge. Així ho han explicat la presidenta del Parlament, el d'Òmnium Cultural i el de l'AMI a Xavier Graset, en l'edició d'aquest dilluns del programa "Més324". Un programa amb un format atípic, que també ha analitzat l'oferta per formar govern que Podem ha fet al PSOE o la dimissió d'Esperanza Aguirre de la presidència del PP de Madrid pels casos de corrupció. Manel Cuyàs, Bel Olid, Alejandro López-Fonta i Mònica Sabata n'han parlat sense descartar que el 26 de juny hi pugui haver noves eleccions a Espanya.

  "La Muriel sabia escoltar i copsar el moment idoni per emprendre cada acció", Jordi Cuxart, president d'Òmnium. "La Muriel era independentista d'aquella manera tan natural i serena que va ajudar a convèncer molta gent de donar el pas", Josep Andreu president provisional de l'AMI. "Ella va saber treure la idea del radicalisme dels postulats independentistes i, sobretot, incorporar aquesta idea de justícia social, que la independència és el millor per a tots", Carme Forcadell, presidenta del Parlament. Tres opinions autoritzades per glossar la figura de la professora universitària i expresidenta d'òmnium, que moria ahir, diumenge, quinze dies després de ser atropellada per una bicicleta a Barcelona. Dijous, a partir de les cinc de la tarda, Muriel Casals rebrà l'homenatge públic a la cambra catalana. Dues hores després, el recordatori es traslladarà al passeig dels Til.lers, al costa del Parlament, on tots els ciutadans que ho vulguin li podran retre un darrer homenatge. Així ho han explicat la presidenta del Parlament, el d'Òmnium Cultural i el de l'AMI a Xavier Graset, en l'edició d'aquest dilluns del programa "Més324". Un programa amb un format atípic, que també ha analitzat l'oferta per formar govern que Podem ha fet al PSOE o la dimissió d'Esperanza Aguirre de la presidència del PP de Madrid pels casos de corrupció. Manel Cuyàs, Bel Olid, Alejandro López-Fonta i Mònica Sabata n'han parlat sense descartar que el 26 de juny hi pugui haver noves eleccions a Espanya.

 • Més 324 - 11/02/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 11/02/2016

  La polèmica desfermada arran de les denúncies d'abusos a menors als Maristes de Sants ha ocupat una part de l'entrevista de Xavier Graset al síndic de greuges, Rafael Ribó, al programa "Més 324". Ribó ha anunciat que ha convocat per dimarts vinent una reunió amb el Govern, el poder judicial, la fiscalia i la delegació del govern central per analitzar tots plegats les informacions recollides sobre aquest cas. Ribó voldria arribar a consensuar un conjunt de solucions dirigides a combatre de manera més eficaç els maltractaments i emetre un nou protocol per a totes les administracions. De fet, ja hi ha un protocol del 2006 que ha estat força efectiu fins ara, en opinió del síndic de greuges. Ribó també ha considerat escandalós el que passa amb Rodalies, però no s'ha estat de criticar el que considera una estratègia equivocada. Reclamar que l'Estat transfereixi Rodalies a Catalunya, en lloc d'exigir que inverteixi els 4.000 milions d'euros compromesos, és, en opinió de Ribó, un error estratègic.
  Els periodistes Eduard Voltas, Lola García i Esther Vivas i l'escriptor Melcior Comas n'han parlat, i també ho han fet sobre altres questions d'actualitat, com la declaració de Jordi Pujol Ferrusola a l'Audiència Nacional o la de l'expresident balear Jaume Matas davant del tribunal que jutja el "cas Nóos".

  La polèmica desfermada arran de les denúncies d'abusos a menors als Maristes de Sants ha ocupat una part de l'entrevista de Xavier Graset al síndic de greuges, Rafael Ribó, al programa "Més 324". Ribó ha anunciat que ha convocat per dimarts vinent una reunió amb el Govern, el poder judicial, la fiscalia i la delegació del govern central per analitzar tots plegats les informacions recollides sobre aquest cas. Ribó voldria arribar a consensuar un conjunt de solucions dirigides a combatre de manera més eficaç els maltractaments i emetre un nou protocol per a totes les administracions. De fet, ja hi ha un protocol del 2006 que ha estat força efectiu fins ara, en opinió del síndic de greuges. Ribó també ha considerat escandalós el que passa amb Rodalies, però no s'ha estat de criticar el que considera una estratègia equivocada. Reclamar que l'Estat transfereixi Rodalies a Catalunya, en lloc d'exigir que inverteixi els 4.000 milions d'euros compromesos, és, en opinió de Ribó, un error estratègic. Els periodistes Eduard Voltas, Lola García i Esther Vivas i l'escriptor Melcior Comas n'han parlat, i també ho han fet sobre altres questions d'actualitat, com la declaració de Jordi Pujol Ferrusola a l'Audiència Nacional o la de l'expresident balear Jaume Matas davant del tribunal que jutja el "cas Nóos".

 • Més 324 - 10/02/2016
  Veure vídeo

  Més 324 - 10/02/2016

  La flamant consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, diu que l'acord entre Junts pel Sí i la CUP en cap moment parla d'educació. La consellera responia així a la pregunta de Xavier Graset en el sentit que la CUP havia exigit que les escoles que segreguen per sexe no han de rebre cap ajuda del govern català. És veritat -ha reconegut Ruiz- que hi va haver negociacions diverses en què es va tractar el tema, però fins i tot en el pla de xoc tampoc se'n parla. Concretant més, Graset ha preguntat si una escola que segrega per sexe hauria de rebre ajuda pública. "Aquest debat el vam tenir el 2009 per fer la llei d'educació i vam decidir que el model educatiu català preveia centres públics i centres concertats que rebien l'ajut econòmic pel servei que prestaven. Ens mantenim en aquests paràmetres", ha sentenciat la consellera.
  Respecte a les respostes davant de casos d'abusos sexuals a les escoles, Ruiz ha explicat que el protocol preveu un règim sancionador que va fins a la pèrduda del concert, sempre que hi hagi una decisió judicial que ho recomani. Aquesta ha estat la primera entrevista que ha concedit la nova consellera d'Ensenyament, i ho ha fet al programa "Més 324".
  Maria Vila, Enric Vila, Miquel Puig i Argelia Queralt han seguit les respostes de la consellera i han fet tertúlia sobre la resta de qüestions d'actualitat del dia, com les declaracions del matrimoni Pujol a l'Audiència Nacional sobre l'origen de la fortuna familiar, passant pel "cas Nóos", o el silenci de Rita Barberá, per acabar amb el referèndum sobre Barcelona World.

  La flamant consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, diu que l'acord entre Junts pel Sí i la CUP en cap moment parla d'educació. La consellera responia així a la pregunta de Xavier Graset en el sentit que la CUP havia exigit que les escoles que segreguen per sexe no han de rebre cap ajuda del govern català. És veritat -ha reconegut Ruiz- que hi va haver negociacions diverses en què es va tractar el tema, però fins i tot en el pla de xoc tampoc se'n parla. Concretant més, Graset ha preguntat si una escola que segrega per sexe hauria de rebre ajuda pública. "Aquest debat el vam tenir el 2009 per fer la llei d'educació i vam decidir que el model educatiu català preveia centres públics i centres concertats que rebien l'ajut econòmic pel servei que prestaven. Ens mantenim en aquests paràmetres", ha sentenciat la consellera. Respecte a les respostes davant de casos d'abusos sexuals a les escoles, Ruiz ha explicat que el protocol preveu un règim sancionador que va fins a la pèrduda del concert, sempre que hi hagi una decisió judicial que ho recomani. Aquesta ha estat la primera entrevista que ha concedit la nova consellera d'Ensenyament, i ho ha fet al programa "Més 324". Maria Vila, Enric Vila, Miquel Puig i Argelia Queralt han seguit les respostes de la consellera i han fet tertúlia sobre la resta de qüestions d'actualitat del dia, com les declaracions del matrimoni Pujol a l'Audiència Nacional sobre l'origen de la fortuna familiar, passant pel "cas Nóos", o el silenci de Rita Barberá, per acabar amb el referèndum sobre Barcelona World.

Anar al contingut