• Més 324 - 29/10/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 29/10/2021

  Avui al "Més 324", informem que ERC ha decidit no presentar esmena a la totalitat al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat al·legant que han aconseguit arrencar compromisos incomplerts dels comptes passats, com el traspàs de fons per a les beques, començar a treballar en la transferència de l'ingrés mínim vital o el compromís de blindar el català fixant una quota en la producció audiovisual de la llei que s'ha d'aprovar a finals d'any. Abordem la Trobada Empresarial del Pirineu a la Seu d'Urgell on el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit en l'oportunitat que suposa pel Pirineu uns Jocs Olímpics d'Hivern el 2030. I comentem la visita de Jordi Cuixart al president Carles Puigdemont, la primera visita que fa el president d'Òmnium a la Casa de la República, on ha reivindicat el paper de l'exili i ha subratllat el compromís de l'entitat per seguir col·laborant amb el Consell per la República.
  Entrevistem Flocel Sabaté, catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de Lleida; i Paolo Cognetti, escriptor.

  Els tertulians d'avui són Esther Vivas, David Minoves i Mar Aguilera.

  Avui al "Més 324", informem que ERC ha decidit no presentar esmena a la totalitat al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat al·legant que han aconseguit arrencar compromisos incomplerts dels comptes passats, com el traspàs de fons per a les beques, començar a treballar en la transferència de l'ingrés mínim vital o el compromís de blindar el català fixant una quota en la producció audiovisual de la llei que s'ha d'aprovar a finals d'any. Abordem la Trobada Empresarial del Pirineu a la Seu d'Urgell on el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit en l'oportunitat que suposa pel Pirineu uns Jocs Olímpics d'Hivern el 2030. I comentem la visita de Jordi Cuixart al president Carles Puigdemont, la primera visita que fa el president d'Òmnium a la Casa de la República, on ha reivindicat el paper de l'exili i ha subratllat el compromís de l'entitat per seguir col·laborant amb el Consell per la República. Entrevistem Flocel Sabaté, catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de Lleida; i Paolo Cognetti, escriptor. Els tertulians d'avui són Esther Vivas, David Minoves i Mar Aguilera.

 • Més 324 - 28/10/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 28/10/2021

  Avui, a "Més 324", informem que el Tribunal Constitucional de Bèlgica ha tombat la llei d'injúries a la corona al país arran del cas per l'extradició del raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, al·legant que la normativa belga del 1847, que castiga amb tres anys de presó els que insultin el rei, és inconstitucional perquè no respecta la llibertat d'expressió. L'alt tribunal diu que la llei belga no s'ajusta a la Constitució belga ni al Conveni Europeu de Drets Humans. Abordem que el TC ha desestimat el recurs d'empara de la presidenta del Parlament Carme Forcadell que va presentar contra la sentència del 14 d'octubre del 2019, fet que dona via lliure a l'expresidenta del Parlament a recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg. I analitzem la condemna de l'Audiència Nacional a Luis Bárcenas i el Partit Popular per la reforma de la seu del partit pagada amb fons de la caixa B.

  Entrevistem Josep Miquel Arenas, Valtònyc; Marc Roig, antropòleg, i Arnau Pons, traductor de "Sobre el concepte d'història", de Walter Benjamin, i "Avís d'incendi", de Michael Löwy.

  Avui, a "Més 324", informem que el Tribunal Constitucional de Bèlgica ha tombat la llei d'injúries a la corona al país arran del cas per l'extradició del raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, al·legant que la normativa belga del 1847, que castiga amb tres anys de presó els que insultin el rei, és inconstitucional perquè no respecta la llibertat d'expressió. L'alt tribunal diu que la llei belga no s'ajusta a la Constitució belga ni al Conveni Europeu de Drets Humans. Abordem que el TC ha desestimat el recurs d'empara de la presidenta del Parlament Carme Forcadell que va presentar contra la sentència del 14 d'octubre del 2019, fet que dona via lliure a l'expresidenta del Parlament a recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg. I analitzem la condemna de l'Audiència Nacional a Luis Bárcenas i el Partit Popular per la reforma de la seu del partit pagada amb fons de la caixa B. Entrevistem Josep Miquel Arenas, Valtònyc; Marc Roig, antropòleg, i Arnau Pons, traductor de "Sobre el concepte d'història", de Walter Benjamin, i "Avís d'incendi", de Michael Löwy.

 • Més 324 - 27/10/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 27/10/2021

  Avui, a "Més 324", abordem la "detenció tècnica" de l'exvicepresident del Parlament Josep Costa, investigat per desobediència durant els debats sobre l'autodeterminació i la monarquia, per garantir la continuïtat del procés d'instrucció iniciat per la magistrada Maria Eugènia Alegret. Analitzem el quart aniversari de la declaració de la independència de Catalunya (DUI). I abordem l'estat del català, que, segons la Plataforma per la Llengua, està perdent parlants.
  Entrevistem Salvador Illa, diputat del PSC i cap de l'oposició al Parlament, i Laura G. Ortensi ens presentarà el llibre de poemes "Matar la mare", 22è Premi de Poesia Joan Duch per a joves escriptors.

  Avui, a "Més 324", abordem la "detenció tècnica" de l'exvicepresident del Parlament Josep Costa, investigat per desobediència durant els debats sobre l'autodeterminació i la monarquia, per garantir la continuïtat del procés d'instrucció iniciat per la magistrada Maria Eugènia Alegret. Analitzem el quart aniversari de la declaració de la independència de Catalunya (DUI). I abordem l'estat del català, que, segons la Plataforma per la Llengua, està perdent parlants. Entrevistem Salvador Illa, diputat del PSC i cap de l'oposició al Parlament, i Laura G. Ortensi ens presentarà el llibre de poemes "Matar la mare", 22è Premi de Poesia Joan Duch per a joves escriptors.

 • Més 324 - 26/10/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 26/10/2021

  Avui, al "·Més 324", informem que el Consell de Ministres ha donat llum verda al projecte de llei d'habitatge estatal, que ara haurà de passar pel tràmit parlamentari. Valorem la decisió del Tribunal Constitucional d'anul·lar part de la llei sobre l'impost de plusvàlua municipal, una de les principals fonts d'ingressos dels ajuntaments del país, ja que considera que no es pot obligar al pagament de l'impost si no hi ha hagut un increment real del preu del terreny. I analitzem el xoc que s'ha produït entre ERC i Junts per la reforma del reglament del Parlament en la que els lletrats proposen eliminar el punt que suspèn temporalment un diputat quan hi ha data per un judici sobre corrupció.
  Entrevistem Toni Comín, eurodiputat de JxCAT i vicepresident Consell Per La República; Andreu Merino, periodista i autor de l'assaig "La ciutat sense veïns. Víctimes i botxins a la Barcelona de l'especulació immobiliària"; Pilar Parcerisas, comissària del centenari de Joseph Beuys i Björn Nörgaard, escultor.

  Avui, al "·Més 324", informem que el Consell de Ministres ha donat llum verda al projecte de llei d'habitatge estatal, que ara haurà de passar pel tràmit parlamentari. Valorem la decisió del Tribunal Constitucional d'anul·lar part de la llei sobre l'impost de plusvàlua municipal, una de les principals fonts d'ingressos dels ajuntaments del país, ja que considera que no es pot obligar al pagament de l'impost si no hi ha hagut un increment real del preu del terreny. I analitzem el xoc que s'ha produït entre ERC i Junts per la reforma del reglament del Parlament en la que els lletrats proposen eliminar el punt que suspèn temporalment un diputat quan hi ha data per un judici sobre corrupció. Entrevistem Toni Comín, eurodiputat de JxCAT i vicepresident Consell Per La República; Andreu Merino, periodista i autor de l'assaig "La ciutat sense veïns. Víctimes i botxins a la Barcelona de l'especulació immobiliària"; Pilar Parcerisas, comissària del centenari de Joseph Beuys i Björn Nörgaard, escultor.

 • Més 324 - 25/10/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 22/10/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 21/10/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 20/10/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 19/10/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 18/10/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 18/10/2021

  Avui, al "Més 324", informem de l'inici del judici del cas del dipòsit de gas Castor. Abordem la declaració pública dels líders de Bildu i Sortu, en el desè aniversari de l'anunci que va significar la fi de la violència al País Basc, en la que reconeixen, per primer cop, el patiment de les víctimes d'ETA. Analitzem el compromís de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, i del priedent dels EUA, Joe Biden, de cobrir el 70% de la vacunació mundial contra la COVID-19 durant l'any vinent.
  Entrevistem Jordi Marsal, periodista; Agus Hernan, coordinador del "Foro Social Permanente para Impulsar el Proceso de Paz", i Antònia Carré-Pons, editora.

  Avui, al "Més 324", informem de l'inici del judici del cas del dipòsit de gas Castor. Abordem la declaració pública dels líders de Bildu i Sortu, en el desè aniversari de l'anunci que va significar la fi de la violència al País Basc, en la que reconeixen, per primer cop, el patiment de les víctimes d'ETA. Analitzem el compromís de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, i del priedent dels EUA, Joe Biden, de cobrir el 70% de la vacunació mundial contra la COVID-19 durant l'any vinent. Entrevistem Jordi Marsal, periodista; Agus Hernan, coordinador del "Foro Social Permanente para Impulsar el Proceso de Paz", i Antònia Carré-Pons, editora.

 • Més 324 - 15/10/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 14/10/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 13/10/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 13/10/2021

  Avui, al "Més 324", informem de l'inici del primer judici a l'excomissari de policia José Manuel Villarejo, que s'ha declarat agent encobert del Ministeri de l'Interior. Abordem la presentació del projecte de Pressupostos de l'Estat per al 2022 en què les inversions corresponents a Catalunya estan un punt i mig per sota del que estableix la disposició addicional tercera de l'Estatut.
  Entrevistem Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica i Alimentació i Agenda Rural; Josep Vicent Boira, geògraf i comissionat del govern del Corredor Mediterrani i autor de l'assaig "La via Augusta del segle XXI. El corredor del mediterrani contra l'Espanya radial", amb el qual ha obtingut el Premi Carles Rahola, i Moha Gerehou, periodista i autor de "Qué hace un negro como tú en un sitio como éste".

  Avui, al "Més 324", informem de l'inici del primer judici a l'excomissari de policia José Manuel Villarejo, que s'ha declarat agent encobert del Ministeri de l'Interior. Abordem la presentació del projecte de Pressupostos de l'Estat per al 2022 en què les inversions corresponents a Catalunya estan un punt i mig per sota del que estableix la disposició addicional tercera de l'Estatut. Entrevistem Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica i Alimentació i Agenda Rural; Josep Vicent Boira, geògraf i comissionat del govern del Corredor Mediterrani i autor de l'assaig "La via Augusta del segle XXI. El corredor del mediterrani contra l'Espanya radial", amb el qual ha obtingut el Premi Carles Rahola, i Moha Gerehou, periodista i autor de "Qué hace un negro como tú en un sitio como éste".

 • Més 324 - 11/10/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 08/10/2021
  Veure vídeo

Anar al contingut