• Més 324 - 19/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 19/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem de la negociació dels pressupostos de la Generalitat, en què el govern ha cedit davant les peticions de la CUP, augmentant la inversió en habitatge dels 750 milions previstos als 1.000 milions, i dels quals els comuns s'han desmarcat registrant una esmena a la totalitat. Abordem que l'augment de contagis per Covid i el temor que Salut estengui el passaport Covid a més activitats a banda de l'oci nocturn ha reactivat una mica la vacunació. I analitzem que han estat absolts els 3 acusats de cas de Lledoners, a qui la Fiscalia i la Generalitat van mantenir l'acusació al final del judici que es va fer a Manresa. Els altres 6 acusats ja van ser absolts.
  Entrevistem Ona Curto, presidenta de l'Assemblea de Representants del Consell de la República; Pau Llop, comissari de l'exposició "Fornas. La imatge de la Catalunya dels 60", i Kent Follett, escriptor.

  Avui, al "Més 324", informem de la negociació dels pressupostos de la Generalitat, en què el govern ha cedit davant les peticions de la CUP, augmentant la inversió en habitatge dels 750 milions previstos als 1.000 milions, i dels quals els comuns s'han desmarcat registrant una esmena a la totalitat. Abordem que l'augment de contagis per Covid i el temor que Salut estengui el passaport Covid a més activitats a banda de l'oci nocturn ha reactivat una mica la vacunació. I analitzem que han estat absolts els 3 acusats de cas de Lledoners, a qui la Fiscalia i la Generalitat van mantenir l'acusació al final del judici que es va fer a Manresa. Els altres 6 acusats ja van ser absolts. Entrevistem Ona Curto, presidenta de l'Assemblea de Representants del Consell de la República; Pau Llop, comissari de l'exposició "Fornas. La imatge de la Catalunya dels 60", i Kent Follett, escriptor.

 • Més 324 - 18/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 18/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no investigarà el president Pere Aragonès ni els consellers Jaume Giró i Laura Vilagrà pels avals amb diners públics a través de l'Institut Català de Finances a les fiances dels encausats pel Tribunal de Comptes. Els magistrats, coincidint amb el criteri de la Fiscalia, han decidit rebutjar la querella presentada per VOX pels suposats delictes de prevaricació i malversació. Abordem que el Govern i els comuns negocien un acord per als pressupostos de la Generalitat. Els comuns demanen retirar els 120 milions d'euros al complex Barcelona World i asseguren que continuaran negociant malgrat que la prioritat del govern sigui aprovar els pressupostos amb la CUP. I analitzem el jurament del càrrec dels quatre nous magistrats del Tribunal Constitucional després de ser elegits a través d'una polèmica votació al Congrés, en la qual alguns diputats del PSOE i de Podem van trencar la disciplina de vot i no van donar suport els candidats proposats pel Partit Popular.
  Entrevistem Bonaventura Clotet, director del IrsiCaixa; Yayo Herrero, investigadora i activista ecofeminista, i Núria Bendicho, escriptora.

  Avui, al "Més 324", informem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no investigarà el president Pere Aragonès ni els consellers Jaume Giró i Laura Vilagrà pels avals amb diners públics a través de l'Institut Català de Finances a les fiances dels encausats pel Tribunal de Comptes. Els magistrats, coincidint amb el criteri de la Fiscalia, han decidit rebutjar la querella presentada per VOX pels suposats delictes de prevaricació i malversació. Abordem que el Govern i els comuns negocien un acord per als pressupostos de la Generalitat. Els comuns demanen retirar els 120 milions d'euros al complex Barcelona World i asseguren que continuaran negociant malgrat que la prioritat del govern sigui aprovar els pressupostos amb la CUP. I analitzem el jurament del càrrec dels quatre nous magistrats del Tribunal Constitucional després de ser elegits a través d'una polèmica votació al Congrés, en la qual alguns diputats del PSOE i de Podem van trencar la disciplina de vot i no van donar suport els candidats proposats pel Partit Popular. Entrevistem Bonaventura Clotet, director del IrsiCaixa; Yayo Herrero, investigadora i activista ecofeminista, i Núria Bendicho, escriptora.

 • Més 324 - 17/11/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 16/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 16/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que la CUP ha decidit presentar una esmena a la totalitat contra els pressupostos de la Generalitat però avenint-se a seguir negociant. El 63% dels militants que han votat no accepten els números, però el govern considera que hi ha temps per negociar i arribar a un acord. Analitzem que continuen empitjorant els indicadors de la Covid i avui ja hi ha gairebé cent persones ingressades a les UCIs, i que el govern no descarta estendre l'ús del passaport Covid als restaurants, tot i que indica que la mesura no és imminent. I abordem l'ordre de presó per als ultres que van assaltar el 2013 la delegació de la Generalitat a Madrid.
  Entrevistem Joan Amorós, president de FERMED; i Dani Nel·lo ens presenta la seva darrera novel·la, "És trist morir sense hereus".

  Avui, al "Més 324", informem que la CUP ha decidit presentar una esmena a la totalitat contra els pressupostos de la Generalitat però avenint-se a seguir negociant. El 63% dels militants que han votat no accepten els números, però el govern considera que hi ha temps per negociar i arribar a un acord. Analitzem que continuen empitjorant els indicadors de la Covid i avui ja hi ha gairebé cent persones ingressades a les UCIs, i que el govern no descarta estendre l'ús del passaport Covid als restaurants, tot i que indica que la mesura no és imminent. I abordem l'ordre de presó per als ultres que van assaltar el 2013 la delegació de la Generalitat a Madrid. Entrevistem Joan Amorós, president de FERMED; i Dani Nel·lo ens presenta la seva darrera novel·la, "És trist morir sense hereus".

 • Més 324 - 15/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 15/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que les bases de la CUP han votat durant tota la jornada el seu posicionament sobre els pressupostos de la Generalitat per a l'any que ve, per decidir si presenten una esmena a la totalitat als comptes i si la negociació es dona per acabada. Abordem la presentació d'un manifest per demanar una confluència política de l'espai que s'autoanomena constitucionalista, que reclama que en les pròximes eleccions hi hagi un únic projecte que pugui guanyar l'independentisme. I analitzem el que el govern espanyol s'ha plantejat avui, 15 de novembre, que era la data límit per arribar a un acord sobre un dels punts de la reforma de les pensions: el mecanisme d'equitat entre generacions, l'instrument per garantir la jubilació de la generació del baby-boom.
  Entrevistem Pedro Vallín, periodista; Toni Strubell, escriptor; i Pau Vila, membre de l'Associació Catalunya Sense Límits i l'Institut Ostrom.

  Avui, al "Més 324", informem que les bases de la CUP han votat durant tota la jornada el seu posicionament sobre els pressupostos de la Generalitat per a l'any que ve, per decidir si presenten una esmena a la totalitat als comptes i si la negociació es dona per acabada. Abordem la presentació d'un manifest per demanar una confluència política de l'espai que s'autoanomena constitucionalista, que reclama que en les pròximes eleccions hi hagi un únic projecte que pugui guanyar l'independentisme. I analitzem el que el govern espanyol s'ha plantejat avui, 15 de novembre, que era la data límit per arribar a un acord sobre un dels punts de la reforma de les pensions: el mecanisme d'equitat entre generacions, l'instrument per garantir la jubilació de la generació del baby-boom. Entrevistem Pedro Vallín, periodista; Toni Strubell, escriptor; i Pau Vila, membre de l'Associació Catalunya Sense Límits i l'Institut Ostrom.

 • Més 324 - 12/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 12/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que el govern de la Generalitat està decidit a canviar la seva postura sobre els projectes del Hard Rock i els Jocs Olímpics d'hivern per atraure el sí als pressupostos de la CUP, que aquest cap de setmana celebrarà les seves assemblees per decidir el suport o rebuig als comptes. Abordem el final de la cimera de Glasgow i la discussió de 197 països d'un esborrany que en principi manté l'objectiu de rebaixar les emissions el 45% el 2030. I analitzem que a Catalunya el risc de rebrot de la Covid-19 torna a ser alt, amb una incidència que torna a situar-se per sobre els 100 punts.
  Entrevistem Mariona i Manuel Lladonosa, autors de l'assaig "Una nova cultura per al poble. El Congrés de Cultura Catalana i la modernització de la catalanitat: 1975-1977", i Miquel Cabal, traductor, amb qui parlarem del bicentenari del naixement de Fiódor Dostoievski.

  Avui, al "Més 324", informem que el govern de la Generalitat està decidit a canviar la seva postura sobre els projectes del Hard Rock i els Jocs Olímpics d'hivern per atraure el sí als pressupostos de la CUP, que aquest cap de setmana celebrarà les seves assemblees per decidir el suport o rebuig als comptes. Abordem el final de la cimera de Glasgow i la discussió de 197 països d'un esborrany que en principi manté l'objectiu de rebaixar les emissions el 45% el 2030. I analitzem que a Catalunya el risc de rebrot de la Covid-19 torna a ser alt, amb una incidència que torna a situar-se per sobre els 100 punts. Entrevistem Mariona i Manuel Lladonosa, autors de l'assaig "Una nova cultura per al poble. El Congrés de Cultura Catalana i la modernització de la catalanitat: 1975-1977", i Miquel Cabal, traductor, amb qui parlarem del bicentenari del naixement de Fiódor Dostoievski.

 • Més 324 - 11/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 11/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem de l'aprovació de la renovació dels membres del Tribunal Constitucional al Congrés dels Diputats. Abordem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha deixat a punt de judici el conseller d'Empresa i Treball i expresident del Parlament, Roger Torrent, i tres exmembres més de la mesa de la cambra catalana per haver permès debatre resolucions sobre la monarquia i l'autodeterminació el novembre del 2019. I, en el context de la Cimera de Glasgow, analitzem el contingut d'un estudi que revela que reduir la contaminació salvaria més de 160.000 vides cada any a Europa, més de 4.000 Catalunya.
  Entrevistem Jaume Asens, president del grup d'Unides Podem al Congrés, i Rutger Bregman, periodista i historiador, autor de l'assaig "La Humanitat. Una història d'esperança

  Avui, al "Més 324", informem de l'aprovació de la renovació dels membres del Tribunal Constitucional al Congrés dels Diputats. Abordem que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha deixat a punt de judici el conseller d'Empresa i Treball i expresident del Parlament, Roger Torrent, i tres exmembres més de la mesa de la cambra catalana per haver permès debatre resolucions sobre la monarquia i l'autodeterminació el novembre del 2019. I, en el context de la Cimera de Glasgow, analitzem el contingut d'un estudi que revela que reduir la contaminació salvaria més de 160.000 vides cada any a Europa, més de 4.000 Catalunya. Entrevistem Jaume Asens, president del grup d'Unides Podem al Congrés, i Rutger Bregman, periodista i historiador, autor de l'assaig "La Humanitat. Una història d'esperança

 • Més 324 - 10/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 10/11/2021

  Avui, al "Més 324" informem que la Fiscalia demana 3 anys de presó per a Josep Lluís Alay, el cap de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, ja que considera que el viatge que va fer a Nova Caledònia per assistir al referèndum d'independència el 2018 era a títol personal i que, per tant, no s'hauria d'haver pagat amb diners públics. Abordem que l'endemà de l'entrada dels pressupostos al Parlament ja han rebut el primer entrebanc; Ciutadans ha demanat a la mesa reconsiderar la seva admissió a tràmit per la partida sobre l'acció exterior del govern que consideren que no és constitucional. I analitzem la decisió del PSOE i Unides Podem de reformar l'anomenada llei mordassa.
  Entrevistem Gonzalo Boye, advocat; Alba Padróis i Max Pérez, filòsofs que han tingut cura de "La meva carn que tu encenies. Memòries sentimentals de Francesc Pujols", i Mireille Gansel, escriptora i traductora.

  Els tertulians d'avui són Núria Orriols, Eduard Voltas i Joan Esculies.

  Avui, al "Més 324" informem que la Fiscalia demana 3 anys de presó per a Josep Lluís Alay, el cap de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, ja que considera que el viatge que va fer a Nova Caledònia per assistir al referèndum d'independència el 2018 era a títol personal i que, per tant, no s'hauria d'haver pagat amb diners públics. Abordem que l'endemà de l'entrada dels pressupostos al Parlament ja han rebut el primer entrebanc; Ciutadans ha demanat a la mesa reconsiderar la seva admissió a tràmit per la partida sobre l'acció exterior del govern que consideren que no és constitucional. I analitzem la decisió del PSOE i Unides Podem de reformar l'anomenada llei mordassa. Entrevistem Gonzalo Boye, advocat; Alba Padróis i Max Pérez, filòsofs que han tingut cura de "La meva carn que tu encenies. Memòries sentimentals de Francesc Pujols", i Mireille Gansel, escriptora i traductora. Els tertulians d'avui són Núria Orriols, Eduard Voltas i Joan Esculies.

 • Més 324 - 09/11/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 08/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 08/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem dels actes del dia de la cimera de Glasgow, en què el president Pere Aragonès ha anunciat la creació d'una energètica pública catalana que participarà en la producció i generació d'energia neta per al consum de proximitat i que es vol posar en marxa durant els pròxims sis mesos. Abordem que el consell executiu de demà donarà llum verda als pressupostos de la Generalitat, uns comptes que posaran a prova la majoria independentista de la investidura. I analitzem que el govern espanyol s'ha vist forçat a buscar una nova manera de calcular l'impost de plusvàlues sobre els terrenys.
  Entrevistem Jordi Bascompte, catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Zuric, que acaba de ser reconegut amb el Premi Ramon Margalef. I els escriptors Colum Mc.Cann i J. P. Sansaloni.

  Avui, al "Més 324", informem dels actes del dia de la cimera de Glasgow, en què el president Pere Aragonès ha anunciat la creació d'una energètica pública catalana que participarà en la producció i generació d'energia neta per al consum de proximitat i que es vol posar en marxa durant els pròxims sis mesos. Abordem que el consell executiu de demà donarà llum verda als pressupostos de la Generalitat, uns comptes que posaran a prova la majoria independentista de la investidura. I analitzem que el govern espanyol s'ha vist forçat a buscar una nova manera de calcular l'impost de plusvàlues sobre els terrenys. Entrevistem Jordi Bascompte, catedràtic d'Ecologia de la Universitat de Zuric, que acaba de ser reconegut amb el Premi Ramon Margalef. I els escriptors Colum Mc.Cann i J. P. Sansaloni.

 • Més 324 - 05/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 05/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem de l'acord que s'ha pres aquest matí a la Junta de Seguretat de Catalunya i que permetrà que els Mossos d'Esquadra puguin incrementar la plantilla fins arribar als 22 mil agents. Abordem la jornada d'avui de la Cimera de Glasgow, que ha estat dedicada a l'empoderament dels joves com a motor per impulsar polítiques que portin a les zero emissions. I analitzem les darreres dades de l'economia catalana que indiquen valors d'abans de la pandèmia, malgrat la frenada del tercer trimestre, d'un creixement del 3,4% durant els darrers 12 mesos.
  Entrevistem Llibert Ferri, periodista i autor de l'assaig "Putin, trenta anys després del final de l'URSS"; Jordi Badia, filòleg i autor de "Salvem els mots", i Sandra Ramírez, senadora dels Comunes i 2a vicepresidenta del Senat de Colòmbia.

  Avui, al "Més 324", informem de l'acord que s'ha pres aquest matí a la Junta de Seguretat de Catalunya i que permetrà que els Mossos d'Esquadra puguin incrementar la plantilla fins arribar als 22 mil agents. Abordem la jornada d'avui de la Cimera de Glasgow, que ha estat dedicada a l'empoderament dels joves com a motor per impulsar polítiques que portin a les zero emissions. I analitzem les darreres dades de l'economia catalana que indiquen valors d'abans de la pandèmia, malgrat la frenada del tercer trimestre, d'un creixement del 3,4% durant els darrers 12 mesos. Entrevistem Llibert Ferri, periodista i autor de l'assaig "Putin, trenta anys després del final de l'URSS"; Jordi Badia, filòleg i autor de "Salvem els mots", i Sandra Ramírez, senadora dels Comunes i 2a vicepresidenta del Senat de Colòmbia.

 • Més 324 - 04/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 04/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem del nou pla d'acció de promoció del català als centres educatius, amb dades que indiquen que menys de la meitat dels professors utilitzen habitualment el català per dirigir-se a tota la classe i que l'ús del català entre els alumnes quan estan en grup també cau en picat: passa del 68% al 21% en 15 anys. I abordem que els pressupostos de l'Estat han passat el seu primer examen i que, a partir d'ara, els comptes de l'Estat continuaran ara la seva tramitació amb la fase d'esmenes parcials, durant la qual el govern espanyol espera aconseguir prou suports per aprovar definitivament el text.

  Avui, al "Més 324", informem del nou pla d'acció de promoció del català als centres educatius, amb dades que indiquen que menys de la meitat dels professors utilitzen habitualment el català per dirigir-se a tota la classe i que l'ús del català entre els alumnes quan estan en grup també cau en picat: passa del 68% al 21% en 15 anys. I abordem que els pressupostos de l'Estat han passat el seu primer examen i que, a partir d'ara, els comptes de l'Estat continuaran ara la seva tramitació amb la fase d'esmenes parcials, durant la qual el govern espanyol espera aconseguir prou suports per aprovar definitivament el text.

 • Més 324 - 03/11/2021
  Veure vídeo

 • Més 324 - 02/11/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 02/11/2021

  Avui, al "Més 324", informem que el PSOE i Podem han acordat derogar la reforma laboral del PP en el que pot suposar la fi de l'enfrontament entre les vicepresidentes Nadia Calviño i Yolanda Díaz. Analitzem l'inici de
  L'examen dels candidats a convertir-se en els 12 consellers del Tribunal de Comptes davant la comissió del Congrés. I abordem l'inici del judici contra els anomenats 9 de Lledoners, acusats d'aldarulls i d'haver lesionat agents dels Mossos durant la protesta pel trasllat dels presos a Madrid.
  Entrevistem Daniel Gasol, doctor en Estudis avançats en produccions artístiques i recerca i autor de l'assaig "Art (in)útil. Sobre com el capitalisme desactiva la cultura"; I l'escriptora Manon Steffan Ros, autora d'"El llibre blau de nebo".

  Avui, al "Més 324", informem que el PSOE i Podem han acordat derogar la reforma laboral del PP en el que pot suposar la fi de l'enfrontament entre les vicepresidentes Nadia Calviño i Yolanda Díaz. Analitzem l'inici de L'examen dels candidats a convertir-se en els 12 consellers del Tribunal de Comptes davant la comissió del Congrés. I abordem l'inici del judici contra els anomenats 9 de Lledoners, acusats d'aldarulls i d'haver lesionat agents dels Mossos durant la protesta pel trasllat dels presos a Madrid. Entrevistem Daniel Gasol, doctor en Estudis avançats en produccions artístiques i recerca i autor de l'assaig "Art (in)útil. Sobre com el capitalisme desactiva la cultura"; I l'escriptora Manon Steffan Ros, autora d'"El llibre blau de nebo".

 • Més 324 - 29/10/2021
  Veure vídeo

  Més 324 - 29/10/2021

  Avui al "Més 324", informem que ERC ha decidit no presentar esmena a la totalitat al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat al·legant que han aconseguit arrencar compromisos incomplerts dels comptes passats, com el traspàs de fons per a les beques, començar a treballar en la transferència de l'ingrés mínim vital o el compromís de blindar el català fixant una quota en la producció audiovisual de la llei que s'ha d'aprovar a finals d'any. Abordem la Trobada Empresarial del Pirineu a la Seu d'Urgell on el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit en l'oportunitat que suposa pel Pirineu uns Jocs Olímpics d'Hivern el 2030. I comentem la visita de Jordi Cuixart al president Carles Puigdemont, la primera visita que fa el president d'Òmnium a la Casa de la República, on ha reivindicat el paper de l'exili i ha subratllat el compromís de l'entitat per seguir col·laborant amb el Consell per la República.
  Entrevistem Flocel Sabaté, catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de Lleida; i Paolo Cognetti, escriptor.

  Els tertulians d'avui són Esther Vivas, David Minoves i Mar Aguilera.

  Avui al "Més 324", informem que ERC ha decidit no presentar esmena a la totalitat al projecte de Pressupostos Generals de l'Estat al·legant que han aconseguit arrencar compromisos incomplerts dels comptes passats, com el traspàs de fons per a les beques, començar a treballar en la transferència de l'ingrés mínim vital o el compromís de blindar el català fixant una quota en la producció audiovisual de la llei que s'ha d'aprovar a finals d'any. Abordem la Trobada Empresarial del Pirineu a la Seu d'Urgell on el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit en l'oportunitat que suposa pel Pirineu uns Jocs Olímpics d'Hivern el 2030. I comentem la visita de Jordi Cuixart al president Carles Puigdemont, la primera visita que fa el president d'Òmnium a la Casa de la República, on ha reivindicat el paper de l'exili i ha subratllat el compromís de l'entitat per seguir col·laborant amb el Consell per la República. Entrevistem Flocel Sabaté, catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de Lleida; i Paolo Cognetti, escriptor. Els tertulians d'avui són Esther Vivas, David Minoves i Mar Aguilera.

Anar al contingut