Professors

Merlí - 3a temporada

A l'equip docent de l'Institut Àngel Guimerà hi haurà canvis que afectaran el dia a dia del claustre. Els més destacats són la incorporació de dos professors joves: el Gabi i la Silvana.
 

Silvana (Carlota Olcina)

34 anys. És exprofessora de l'Àngel Guimerà, alguns dels Peripatètics la coneixen de quan els feia classe de Socials, a l'ESO. Tothom està entusiasmat amb la seva presència. L'Eugeni li té molta estima, i el Merlí queda meravellat per la Silvana, perquè creu que és com ell. La Silvana és tan creativa com el Merlí a classe, divertida, propera als alumnes…  I, al mateix temps, té una personalitat ambiciosa.

Gabi (Pau Vinyals)

El professor de literatura nou que fa la seva primera incursió al món de l'ensenyament, amb 26 anys. Té un aire juvenil, tant que el primer dia el confonen amb un alumne. El Gabi té un punt friqui que el fa entranyable.

Eugeni Bosc (Pere Ponce)

És el nou director de l'institut, i ell i la Mireia són parella consolidada. L'Eugeni està pendent d'entregar el seu projecte de direcció per esdevenir definitivament director de cara als pròxims cursos. L'Eugeni estrenyerà els llaços de la seva relació amb el Merlí.

Elisenda (Sandra Monclús)

Continua fent classes d'anglès i està molt entregada a les seves activitats extraescolars.

 

Temporades anteriors

Coralina (Pepa López)

És una dona d'uns 60 anys, molt conservadora i amb cara de pocs amics. Entra a l'institut com la nova cap d'estudis, però la seva manera de treballar és peculiar. És contundent a l'hora d'expressar-se i poc comprensiva amb els que no pensen com ella. Com, per exemple, el Merlí, a qui l'hi té jurada des del primer moment. No li agrada la seva manera de ser i intenta reivindicar la seva importància com a membre de l'equip directiu. Se saben poques coses de la seva vida personal, el que la defineix essencialment és que és molt estricta i íntegra a la feina.

Millán (Ferran Rañé)

És el nou professor de castellà que substitueix el Santi. Té 62 anys i és molt bon professor. Des del primer moment es posa els alumnes a la butxaca. El Millán és un home entranyable que es farà amic de la Glòria, amb qui arribarà a tenir prou confiança per explicar-li les seves preocupacions. A més, li encanta recordar els vells temps en què feia de cap d'estudis als anys vuitanta.

Toni (Pau Durà)

El Toni és el director de l'Institut Àngel Guimerà. Viudo, conciliador, responsable, li agrada la seva feina i cada dia fa el possible perquè tot rutlli entre professors i alumnes. No ho tindrà fàcil, ja que haurà de torejar el Merlí, que té un caràcter independent dins el grup, i haurà de suportar les queixes constants d'altres professors. El Toni és també professor de matemàtiques, i cau bé als alumnes. Sap apreciar el talent de cada professor, i respectar les seves diferències.

Santi (Pep Jové)
El Santi és professor de Llengua i Literatura Castellanes, un home d'uns 50 anys, entranyable, simpàtic, que s'estima la seva feina. Té la plaça fixa a l'institut, on va conèixer la seva dona, la Glòria, també professora. El Santi té sobrepès, i de vegades ha hagut de suportar brometes dels alumnes per aquest fet, però ell porta amb molta dignitat el seu físic.

Glòria (Assun Planas)
La Glòria és la dona del Santi. Professora de dibuix tècnic i plàstica. Està acostumada a l'estrès que suposen les classes d'ESO i Batxillerat. Li agrada la seva feina, i sap fer-se respectar pels alumnes. Veu amb un cert recel el caràcter del Merlí, però a poc a poc s'anirà acostumant a les seves sortides de to. És molt bona dibuixant.

Mireia (Patrícia Bargalló)
La Mireia és professora de Llatí. Té dos fills i pateix molt per ells, se'n cuida moltíssim, però arrossega una certa insatisfacció amb el seu marit. No té molta experiència en la docència, i està oberta a consells que li puguin donar els companys amb més trajectòria.

Laia (Mar del Hoyo)
La Laia és una jove professora d'anglès, d'uns 27 anys, simpàtica, amant dels animals, especialment dels gossos. És molt atractiva, i surt amb el professor d'Educació Física. Serà dels primers membres del professorat que defensaran el talent del Merlí. A la segona temporada deixa l'Institut i la substitueix l'Elisenda.

Albert (Rubén de Eguía) 
L'Albert, 27 anys, professor d'Educació Física. Té un aspecte seriós, però és simpàtic amb tothom. És fort, té un bon físic, no li agrada que tractin la seva assignatura com una "maria".
Anar al contingut