La passió per la filosofia continua amb el professor Benjamin Rousseu i els seus alumnes (Imatge © Jean-Philippe BALTEL)
La passió per la filosofia continua amb el professor Benjamin Rousseu i els seus alumnes (Imatge © Jean-Philippe BALTEL)
Ja ha acabat el rodatge de la versió francesa: "La faute à Rousseau"

Així seran les adaptacions a França i a Itàlia de "Merlí"

L'emblemàtica sèrie original de TV3, produïda per Veranda, dona pas a "La faute à Rousseau" i "Un professore", les versions francesa i italiana respectivament

"Merlí", l'emblemàtica sèrie de TV3 produïda per Veranda TV i creada per Héctor Lozano, tindrà dues versions. França i Itàlia preparen les seves pròpies adaptacions de la ficció, que es va emetre originalment a TV3 durant tres temporades. Distribuïda per LS Distribution, la història del peculiar professor de filosofia Merlí Bergeron s'ha convertit en un autèntic fenomen arreu del món.

 

Què en sabem de la versió francesa?

La productora DEMD (Mediawan Group) ha acabat el rodatge de la primera temporada de "La faute à Rousseau", que és el títol de l'adaptació francesa de "Merlí". Es podria traduir com "La culpa és de Rousseau". I qui és Rousseau? És l'actor Charlie Dupont, el "Merlí Bergeron" francès. L'adaptació lliure de "Merlí" s'emetrà a France 2 aquest 2021 i constarà de vuit episodis. El rodatge ja ha finalitzat i, a YouTube, es pot veure un "making of" amb entrevistes a alguns dels actors i actrius protagonistes de la pròxima estrena. Tens curiositat per veure les seves cares?

 

 

L'actriu Anny Duperey (que a la ficció és l'Eva, la mare de Rousseau) i Samira Lachhab (Stéphanie, l'exparella de Rousseau) seran dues de les protagonistes, juntament amb Charlie Dupont (Benjamin Rousseau). La sèrie està dirigida per Adeline Darraux i Octave Raspail, dos directors francesos que són responsables, respectivament, de sèries com les de la detectiu francesa "Candice Renoir" o la d'investigació criminal "Tandem".

 

Què en sabem de la versió italiana?

D'altra banda, fa poc, Itàlia també ha començat el rodatge de la seva pròpia versió de "Merlí". Aquesta adaptació, produïda per Banijay Studios Itàlia per a Rai 1, porta per títol "Un professore" i la seva primera temporada consta de dotze episodis. El protagonista de la sèrie és l'actor Alessandro Gassmann, fill del cèlebre director i actor italià Vittorio Gassman i pare del cantant de pop Leo Gassman.

 

 

A Itàlia, el Merlí Bergeron és el professor Dante Balestra, encarregat de capgirar la vida al seus alumnes des que el primer dia trepitgen la seva aula. L'adaptació italiana està dirigida per Alessandro d'Alatri, que ja havia treballat anteriorment amb l'actor protagonista, Alessandro Gassman, a la sèrie policíaca italiana "Els bastards de Pizzofalcone".

Un altre paper important a la ficció italiana és l'interpretat per Claudia Pandolfi, que serà la mare soltera de Manuel, l'alumne rebel de Dante, el Pol Rubio italià. "Il professore" també té fama de seductor, i en aquesta adaptació haurem de veure si troba l'amor, de la mà del personatge d'Anita.

 

La sèrie original, arreu del món

El nostre professor Merlí ha tingut un extens recorregut internacional i s'ha pogut veure en territoris com els Estats Units (parla hispana), l'Amèrica Llatina, l'Índia o Portugal. Com si d'un nou Aristòtil es tractés, Merlí (Francesc Orella) escull un grup d'alumnes de batxillerat per ensenyar-los a reflexionar i a qüestionar-se les coses. Aquest professor atípic, amb moltes cares, desconcerta a tothom que l'envolta i incentiva els seus alumnes a fixar-se objectius, utilitzant mètodes de vegades censurables.

Després de l'èxit aconseguit per la ficció, Movistar+ n'ha fet, al costat de Veranda, un "spin-off" titulat "Merlí. Sapere aude", que segueix Pol Rubio, l'alumne predilecte de Merlí, mentre estudia Filosofia a la universitat, i de la qual s'emetrà una segona temporada el 2021.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut