Merlí. Sapere aude

Carlos Cuevas i María Pujalte a "Merlí. Sapere aude"
Carlos Cuevas i María Pujalte a "Merlí. Sapere aude"

TV3 estrena "Merlí, sapere aude", l'"spin-off" de la sèrie original de TV3 produïda per Veranda TV que se centra en el personatge de Pol Rubio i el seu pas per la Facultat de Filosofia. És una sèrie original de Movistar+, en col·laboració amb Veranda TV, estrenada en aquesta plataforma el desembre del 2019. Escrita per Héctor Lozano i dirigida per Mena Fité, la sèrie de 8 capítols està rodada en català i en castellà, i té com a escenari principal la Universitat de Barcelona, a més de diversos indrets de la ciutat, com el Barri Gòtic, el Raval i la platja.

Encapçalen el repartiment de "Merlí, sapere aude" Carles Cuevas, que interpreta un Pol Rubio més madur però també més insegur; i María Pujalte, que dona vida a la professora Maria Bolaño, una dona de caràcter que no li posarà les coses fàcils. Completen el repartiment Pablo Capuz (Rai), Azul Fernández (Minerva), Pere Vallribera (Biel), i Claudia Vega (Ori); a més de David Solans (Bruno Bergeron), Ana Maria Barbany (la Calduch), Boris Ruiz (Alfonso) i Assun Planas (la professora Glòria), que repeteixen els seus papers de "Merlí".


"Merlí, sapere aude" continua la història de Pol Rubio, l'alumne preferit de Merlí Bergeron. En Pol segueix les passes del seu antic professor i comença la carrera de Filosofia a la Universitat de Barcelona. En aquesta nova etapa serà clau la trobada amb Maria Bolaño (María Pujalte), una
àcida professora que veurà el gran potencial d'en Pol i el marcarà de manera definitiva. La Bolaño pressiona constantment en Pol, obligant-lo a desprendre's de la seva actitud fatxenda i a encarar la seva nova vida de manera adulta.

Entre els nous companys del Pol destaca el Rai (Pablo Capuz), un noi ric i displicent que rep el Pol amb arrogància i superioritat. L'actitud del Rai despertarà el rebuig del Pol i farà sorgir una rivalitat entre ells, gairebé com un joc, que derivarà en alguna cosa més que una amistat. La Minerva
(Azul Fernández), l'Oti (Claudia Vega) i el Biel (Pere Vallribera) completen el grup d'amics amb qui el Pol experimentarà tot allò que la vida universitària els ofereix.Però no tot serà nou per al Pol. Mantindrà la relació d'amistat amb el Bruno, fill del Merlí i company d'institut, que fa la carrera d'història en una facultat propera. El Bruno, que no s'ha oblidat del Pol, intentarà seduir-lo i continuar la relació que havien començat.

"Merlí, sapere aude" és una sèrie sobre els començaments, els nous reptes i el viatge cap a la maduresa, amb la mirada particular que ofereix, novament, la filosofia. En última instància, aquest és l'esperit d'aquest "spin-off", expressat en el "sapere aude" del títol: atrevir-se a saber, a aprendre, a descobrir.

Anar al contingut