"La nit de Merlí" tanca la segona temporada de la sèrie
Els actors de "Merlí" es trobaran, cara a cara i en directe, amb el seu públic en una gala presentada per Espartac Peran i Ana Boadas
"La nit de Merlí" tanca la segona temporada de la sèrie
Dilluns, 19 de desembre, a les 22.35

"La nit de Merlí" tanca la segona temporada de la sèrie

Els actors de "Merlí" es trobaran, cara a cara i en directe, amb el seu públic en una gala presentada per Espartac Peran i Ana Boadas

Els peripatètics i el Merlí a l'aula
Els peripatètics i el Merlí a l'aula

El dilluns 19 de desembre, a partir de les 22.35, serà "La nit de Merlí". Amb el desenllaç de la segona temporada de la sèrie líder dels dilluns dat i beneït, els actors de "Merlí" es trobaran, cara a cara i en directe, amb el seu públic. En una gala presentada per Espartac Peran i Ana Boadas, on se'ls podrà veure com no se'ls ha vist mai.

Els alumnes i el professor de Filosofia més populars de Catalunya respondran a les preguntes dels fans, dels seus companys, de qui menys s'ho esperen… I, a més, mostraran unes habilitats que ningú preveia que tinguessin.En el context d'aquesta gala, s'emetrà el documental "Generació Merlí". "La nit de Merlí" és una producció de TV3 amb la col·laboració d'El Terrat.

Generació Merlí

"Generació Merlí" és un programa pensat per respondre a una pregunta clau: és versemblant la sèrie "Merlí"? Per treure'n l'entrellat, el programa dóna veu als "peripatètics" del món real i als seus professors. A través d'entrevistes i comentaris d'algunes de les millors escenes de la ficció, que es podran tornar a veure, s'esbossa un retrat de la generació adolescent que segueix la sèrie. Com són aquests "peripatètics" reals? Quins trets els poden definir com a generació? I, sobretot, coincideixen aquests trets amb els que mostren els personatges de la ficció?

Al programa, estudiants i professors de Batxillerat de diferents instituts catalans donen resposta a aquestes preguntes. Ho faran parlant obertament de temes i valors que apareixen reflectits a "Merlí", com la maduresa, l'amistat, la tolerància, la sinceritat, la llibertat sexual, l'amor, la justícia o la felicitat. Es descobrirà com són i com pensen, i en què s'assemblen i en què es diferencien respecte als personatges de la sèrie. I, a més, com a premi final, es podran descobrir algunes pistes sobre el futur d'un dels "peripatètics" de ficció.

"Generació Merlí" manté el to de la ficció i està construït íntegrament amb talls d'entrevistes reals i escenes de la sèrie. Amb un muntatge dinàmic, juga amb les rèpliques i contrarèpliques que es donen entre les seqüències televisives i les valoracions que en fan els testimonis reals. És, a la fi, un breu viatge que recupera alguns dels moments més destacats de les dues primeres temporades de la sèrie mentre descobreix com els han viscut aquells que més s'hi poden veure reflectits. 

Anar al contingut