Rodatge de "Merlí: sapere aude" - Menna Fité i Héctor Lozano
D'esquerra a dreta, Menna Fité i Héctor Lozano, director i creador de la sèrie "Merlí: sapere aude"
El 2020 veurem l'"spin-off" de "Merlí" a TV3

Carlos Cuevas recull el llegat de "Merlí" i pren el relleu a "Merlí: sapere aude"

​Aquest estiu ha finalitzat el rodatge de la nova sèrie protagonitzada per Carlos Cuevas i María Pujalte. El director, Menna Fité, i el creador de l'"spin-off", Héctor Lozano, ens han donat més pistes sobre què trobarem en aquesta ficció que ara s'endinsa en el món adult de la mà de la filosofia

Els seguidors són insaciables. No n'han tingut prou amb tres temporades i quaranta capítols de "Merlí" i, tot i saber que la sèrie dels peripatètics no continuarà, han reclamat un "spin-off". Dit i fet. Si "Merlí" va emetre el darrer capítol el 15 de gener del 2018, ja tenim l'"spin-off" en fase de muntatge, i arribarà a TV3 el 2020. Els fans l'esperen amb ànsia.

​El director de la sèrie, Menna Fité, ens explica què trobarem a "Merlí: sapere aude".

"Hem agafat un dels personatges, el Pol Rubio, i l'hem descontextualitzat. L'hem tret del seu lloc de confort a l'institut, on tothom el coneixia i el tenia fins i tot encasellat, i l'hem portat a un lloc on no el coneix ningú ni ell coneix a ningú. Estem en una situació nova amb un personatge conegut, i on aquest personatge s'ha de desenvolupar en un entorn nou, i ha d'aprendre a viure d'una manera diferent." (Menna Fité, director de la sèrie)

La nova sèrie recupera pocs personatges de "Merlí". Tornen a sortir el Pol (Carlos Cuevas), el seu pare (Boris Ruiz), el Bruno (David Solans) i la seva àvia (Anna Maria Barbany), i també la professora de dibuix, la Glòria (Asun Planas). Però per què aquests i no uns altres? El director, Menna Fité, ens ho explica, i afegeix que "Sent deixeble de Merlí, era interessant seguir la història del Pol":

Menna Fité ens explica l'evolució del personatge del Pol, que fa un viatge cap a la maduresa:

"Merlí" va trencar motllos en la manera de tractar la sexualitat adolescent en una sèrie. Aquest "spin-off" farà un pas més:

Abans, el Pol tenia un referent, que era el Merlí. En aquesta ocasió, María Bolaño, la professora d'Ètica interpretada per l'actriu María Pujalte, tindrà uns altres reptes. Merlí Bergeron era una mena de guru que acompanyava el viatge emocional dels seus alumnes adolescents cap a la maduresa, mentre que María Bolaño és una professora de filosofia que cada any fa les seves classes, i el Pol Rubio va a escoltar aquestes classes i hi participa, però no tindrà un recolzament moral ni un mestre a qui seguir i imitar. El director ens ho explica:

Tot just ha finalitzat el rodatge, i no sabem si el final serà tan tràgic com el de "Merlí". El director no vol espòilers, i se'ns fa difícil avançar el final. Ell assegura que sembla que no morirà gaire gent, però mai se sap.

Per la seva banda, el creador de la sèrie, Héctor Lozano, afegeix que la nova sèrie se centrarà en el desig del Pol d'aprendre i en el recorregut vital del Pol Rubio des del primer dia a la Facultat de Filosofia. A partir d'aquí, l'anirem veient créixer.

"Trobarà nous amics, nous professors. Haurà d'adaptar-se, perquè ve de l'institut, i allà era el popular, el més conegut. Però aquí ningú el coneix i haurà de readaptar-se a un nou espai i a un nou equip de gent. A partir d'aquí veurem com va madurant i com es fa gran." (Héctor Lozano, creador de la sèrie)

Què aprendrà el Pol a la universitat, a banda de filosofia?

"Tenim un mateix to que és el de la sèrie 'Merlí', però des d'un punt de vista més adult i madur que el de la sèrie anterior. Però és intrínsec al projecte, perquè passem de l'institut a la universitat. A la universitat ja són joves adults. La mitjana d'edat són 20 anys." (Héctor Lozano, creador de la sèrie)

 

El Francesc Orella (Merlí), farà un "cameo"!

"No es pot dir quina mena d'aparició serà, però no serà un fantasma, i no podem fer espòiler."
(Héctor Lozano, creador de la sèrie)

Tant el director com el creador de la sèrie insisteixen a remarcar que és una sèrie nova, és evident, però hem volgut saber de la mà d'Héctor Lozano si hi haurà més "estil Merlí" del que ens agrada, i quina mena de relació establirà el Pol amb la nova professora d'Ètica:

A diferència de "Merlí", aquesta nova sèrie no es centrarà en un pensador. Més que en un filòsof concret, cada capítol se centrarà en conceptes filosòfics, però també tindrà relació amb alguna cosa del capítol. Pel creador de la sèrie, això és molt important.

"La filosofia continua i, per tant, en aquest sentit continua l'estil de ‘Merlí', obviament." (Héctor Lozano, creador de la sèrie)

I després dels vuit capítols d'aquesta primera temporada, sembla que l'"spin-off" tindrà més camí per recórrer.

"Sí, n'hi haurà més d'una, segurament. Dona perquè continuï, però no pots dir mai si seran dues o tres. Això s'ha d'anar veient." (Héctor Lozano, creador de la sèrie)

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut