Eloi Vila "Al cotxe" amb Raquel Sans, Espartac Peran, Lídia Heredia i Xavi Coral, presentadors de La Marató
Eloi Vila "Al cotxe" amb Raquel Sans, Espartac Peran, Lídia Heredia i Xavi Coral, presentadors de La Marató
LA MARATÓ PUJA "AL COTXE"

Un viatge emocional pels 30 anys de La Marató

Un programa especial per actualitzar el marcador de La Marató 2021, dedicada a la salut mental, conduït per Eloi Vila i l'equip d'"Al cotxe!", i que proposa fer un recorregut per la història de la marató solidària convertida en un esdeveniment social de primera magnitud

"La Marató puja 'Al cotxe'. La xifra final" és el programa que descobrirà quina és la recaptació final de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio 2021, dedicada a la salut mental. La xifra es descobrirà al final d'un viatge ple d'emocions per les 30 edicions d'aquest projecte solidari, que tindrà com a colofó una altra xifra encara més espectacular: la suma de donacions recollides durant 30 anys de marató solidària.


La Marató per la salut mental

El 19 de desembre del 2021, el dia de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, el marcador va superar els nou milions d'euros de donacions. Després de set hores de ràdio i gairebé quinze de televisió per trencar tabús al voltant de la salut mental, la trentena edició de La Marató es va acomiadar cap a les dues de la matinada.  

Un cop es va acabar el programa, el marcador va continuar obert i s'han fet donacions fins a finals de març. Aquests diners se sumaran a la xifra obtinguda el dia de La Marató i es faran públics durant el programa especial d'"Al cotxe!" dedicat a La Marató. La recaptació final es destinarà a la sensibilització social i a la recerca en salut mental.

El marcador final del dia de La Marató, el 19 de desembre de 2021
El marcador final del dia de La Marató, el 19 de desembre de 2021


Un viatge emocional pels 30 anys de La Marató

Aquest programa especial farà un recorregut pel país durant un dia, des que surt el sol fins que es pon. En aquest trajecte "Al cotxe!", Eloi Vila anirà entrevistant tot un ventall de persones que d'alguna manera han participat a La Marató, que expliquen la seva experiència i ofereixen diversos punts de vista del que representa aquest projecte solidari, que s'ha convertit en un esdeveniment social de primera magnitud, en un dels principals motors de la recerca biomèdica a Catalunya i de la divulgació i la sensibilització en l'àmbit de la salut.

Els presentadors hi seran representats amb cares conegudes per l'audiència: Mari Pau Huguet, Antoni Bassas, Lídia Heredia, Raquel Sans, Xavier Coral, Espartac Peran, Ramon Pellicer, Helena Garcia Melero, Quim Masferrer, Albert Om i Fina Brunet, entre d'altres.

"Al cotxe!" recordarà el pas per La Marató de quatre testimonis que han explicat la seva malaltia en diferents edicions del programa i que, un cop recuperats, parlen de com es troben i de com ho van viure. També hi intervindrà un voluntari de Manresa que hi ha participat en moltes edicions, que posarà de relleu la repercussió social que té La Marató, amb centenars de milers de persones que cada any s'organitzen per col·laborar i participar de diverses maneres en aquest esdeveniment.

El punt de vista dels metges i investigadors, l'hi posarà el doctor Manel Esteller, que ha participat en diverses edicions i, gràcies a les donacions ciutadanes, ha rebut finançament per a algun dels seus projectes de recerca. A més, el programa comptarà amb una de les persones que va fer possible la primera Marató, el 1992, Josep Carreras, que explicarà com va començar tot plegat.

Durant el trajecte, tampoc hi faltaran actuacions en directe, com el dia de La Marató, en aquesta ocasió de bandes de primera línia com Stay Homas, Els Pets, Els Catarres i Estopa.

Totes les entrevistes aniran acompanyades d'imatges d'arxiu dels moments més emotius, més espectaculars o més significatius de La Marató, entre les quals hi haurà actuacions destacades, crides de famosos que hi han participat, els gags més divertits o els espots més recordats.

Anar al contingut