La Marató 2015, dedicada a la diabetis i l'obesitat
La Marató 2015, dedicada a la diabetis i l'obesitat

Un repàs per La Marató 2015

La diabetis i l'obesitat, les dues malalties metabòliques més freqüents, que tenim una de cada quatre persones, van centrar la 24a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio

El diumenge 13 de desembre del 2015, Ana Boadas i Toni Cruanyes, des de TV3, i Ricard Ustrell, des de Catalunya Ràdio, van conduir 22 hores de programa (15 i 7, respectivament) en directe, amb grans dosis de sensibilització, de divulgació i d'entreteniment. Testimonis, metges i artistes, des dels platós de ràdio i televisió, i milers de ciutadans, entitats i empreses, arreu de Catalunya, van protagonitzar una jornada solidària intensa.

Al voltant d'un milió de persones van participar en les 2.289 activitats populars organitzades per entitats i col·lectius d'arreu del territori. Des de les seus telefòniques, 2.330 voluntaris van oferir el seu temps per atendre els milers de trucades de donatius durant l'emissió dels programes. En el marc de la campanya de sensibilització social, se'n va difondre la imatge gràfica i l'espot, sota el lema "Una de cada quatre persones tenim diabetis i obesitat i la meitat no ho sabem", tot fent èmfasi en l'alta incidència d'aquestes dues malalties i el desconeixement que en tenen moltes persones afectades. Més de 223.000 estudiants de secundària, d'un miler de centres educatius, van rebre una de les prop de 5.000 sessions divulgatives realitzades. I, un any més, les edicions del disc i del llibre van renovar l'habitual èxit de vendes amb una atractiva proposta musical i literària.

El resultat d'aquest moviment social extraordinari va ser una recaptació de 9.469.226 €, que va permetre sensibilitzar sobre unes patologies molt esteses i impulsar-ne la recerca científica per guanyar més anys i més qualitat de vida per a les persones afectades. Gràcies a aquests recursos, els 57 equips de recerca premiats han pogut avançar en el coneixement de les causes, els tractaments i la prevenció de la diabetis i l'obesitat a través dels 33 projectes finançats.

 
Anar al contingut