Un equip finançat per la Fundació farà assajos clínics per reduir el dolor en menors

L'estudi contribuirà al desenvolupament i millora de tractaments per al dolor crònic en nens i adolescents L'equip de recerca en dolor Algos, de l'Àrea

L'estudi contribuirà al desenvolupament i millora de tractaments per al dolor crònic en nens i adolescents

L'equip de recerca en dolor Algos, de l'Àrea de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, en col·laboració amb l'Hospital Sant Joan de Reus, ha començat el procés de selecció de pacients amb dolor crònic per fer assajos clínics que permetin millorar el tractament del dolor crònic en nens i adolescents. L'estudi ha estat finançat per la Fundació, gràcies als fons recaptats en La Marató del 2006, dedicada al dolor crònic.

El coordinador del projecte, el doctor Jordi Miró, ha explicat que començaran les proves amb una mostra de nens de 12 a 18 anys per comprovar empíricament l'adaptació a l'experiència del dolor i la influència d'experiències cognitives i emocionals negatives.

Els assajos començaran al novembre a Reus amb tres tipus de tractaments, que seran comparats entre si. Es faran en grups de cinc persones i cada pacient serà assignat aleatòriament a cada un dels tractaments. En tots els casos es recollirà informació en diferents moments de l'estudi -abans, durant i després del tractament- i els participants rebran petites compensacions econòmiques per la seva col·laboració, fins a un màxim de 110 euros en cas de completar totes les sessions i accions que implica el protocol de l'estudi.

El canal 3/24 entrevista el Dr. Jordi Miró



Els resultats d'aquest estudi contribuiran a millorar el coneixement sobre l'eficàcia de les intervencions, així com del paper del catastrofisme en l'adaptació al dolor crònic. A més a més, l'estudi permetrà verificar empíricament la hipòtesi que les cognicions influeixen en l'experiència del dolor i en l'ajust al dolor crònic.

En última instància, aquestes dades també han de contribuir al desenvolupament i millora d'estratègies de tractament amb les quals reduir el patiment i millorar el funcionament dels nens i adolescents amb dolor crònic, i el d'aquells que hi conviuen.

Anar al contingut