Un equip d'investigadors finançat per la Fundació descobreix un nou analgèsic per al dolor crònic

Un projecte de recerca biomèdica sobre el dolor crònic, finançat amb els fons obtinguts per La Marató de TV3 del 2006, assoleix una fita important en el

Un projecte de recerca biomèdica sobre el dolor crònic, finançat amb els fons obtinguts per La Marató de TV3 del 2006, assoleix una fita important en el tractament farmacològic d'aquesta malaltia.


L'equip d'investigadors encapçalat pel Dr. Gregorio Valencia, de l'Institut d'Investigacions Químiques i Ambientals de Barcelona (CSIC), ha descobert un analgèsic derivat de la morfina, més potent i amb menys efectes secundaris, que permetrà crear nous medicaments per tractar el dolor crònic.


En el projecte, finançat per la Fundació gràcies als diners obtinguts en La Marató de TV3 del 2006, dedicada al dolor crònic, hi han participat científics de l'Institut d'Investigacions Químiques i Ambientals de Barcelona, de la Facultad de Medicina de Salamanca, del Centro de Investigaciones Biológicas de Madrid i de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida UPF.















Anar al contingut