Un comitè d'experts en càncer prioritza els projectes més ben valorats en l'avaluació internacional

Els treballs seleccionats es finançaran amb els fons de La Marató 2012 La Fundació ha reunit un comitè de 10 experts en càncer que elaboraran un rànquing

Els treballs seleccionats es finançaran amb els fons de La Marató 2012

La Fundació ha reunit un comitè de 10 experts en càncer que elaboraran un rànquing dels projectes que han resultat més ben valorats en el procés d'avaluació que tot just ha acabat ara.

A la convocatòria d'ajuts en càncer que la Fundació La Marató va obrir al mes de febrer s'hi van presentar 318 projectes, fet que el converteix en el concurs que més participació ha registrat.

Els projectes candidats han estat avaluats per 257 experts en càncer procedents de 37 països. La revisió dels treballs s'ha fet seguint un procediment d'avaluació per consemblants (peer review), de contrastada transparència i rigor, que ha permès determinar la viabilitat dels projectes, un cop valorada la seva rellevància científica i sociosanitària, així com la qualitat, rigor metodològic i possibilitats d'aplicació.

El procés d'avaluació ha estat coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS)

El rànquing derivat de la reunió d'experts serà presentat als òrgans de govern de la Fundació, la Comissió Assessora Científica i el Patronat, que determinaran quins projectes es finançaran amb els fons obtinguts en La Marató del 2012. La decisió sobre l'adjudicació dels ajuts es farà pública al mes de novembre.


Anar al contingut