"Teixit humà", la composició musical amb més autors de la història de la música

Una representació dels autors (música i lletra) del tema "Teixit humà", fruit del projecte Banc de Sons, han firmat avui la cessió de drets d'aquesta composició

Una representació dels autors (música i lletra) del tema "Teixit humà", fruit del projecte Banc de Sons, han firmat avui la cessió de drets d'aquesta composició musical a favor de la Fundació La Marató de TV3.

Un total de 25 persones, els coautors més significatius tant pel que fa a l'autoria de la lletra com de la música, han representat els 1.044 participants i coautors de la composició final del tema musical conegut com "Teixit humà". Aquesta és la composició musical amb més autors que es coneix en la història de la música a nivell mundial.

Aquesta edició del disc de La Marató, dirigit per Àngel Lacalle i produït per Marc Parrot, Toni i Xasqui Ten i Jordi Cubino, va arrencar aquest estiu amb la innovadora iniciativa de fer una cançó a través d'internet. Els que s'hi han animat han pogut participar-hi a través de la donació de lletra i/o música.

La cançó "Teixit humà" es va fer amb les més de 300 pistes musicals i 700 aportacions de lletra rebudes al llarg d'aquests mesos. Com ja es va anunciar, aquesta cançó - sota la producció artística i musical de Marc Parrot- va formar part del projecte inicial del disc de La Marató, que va sortir a la venda només el dia 11 de desembre amb els principals diaris de Catalunya, i dels quals s'han venut, finalment, més de 170.000 còpies.

En només 6 dies, prop de 7.000 usuaris van votar a través d'internet, van decidir entre les versions a ritme de balada, de folkrock i de backbeat. Uns ajustats 156 vots de diferència van fer decantar la balança a favor de la balada en detriment de la versió folkrock.

La participació a Facebook per escollir la versió de la balada com a guanyadora de la cançó "Teixit humà" va ser tot un èxit.

El Banc de sons pretenia ser una de les primeres mobilitzacions populars i ciutadanes relacionades amb l'edició 2011 de La Marató de TV3. I la resposta ciutadana rebuda és un exemple més que La Marató és cosa de tots.

A continuació, la relació de les persones que han participat en el projecte:

Lletra:

Anna Miralles
Glòria Cacho
Gemma Gudanyol Sanclimens
Albert Ballarín Adell
María José Domènech Gusano
Àngel Lapiedra Fortuny
Sílvia Catalán
Marta Albet Tetas
Bruna Generoso Miralpeix
Marina Dolors Vilardell Dalmau
Maria Gloria Tous Silvestre
Olga López
Montse Fàbregas Vergés



Música:


Xavi Lázaro (baix i guitarra)
Fedele Martelli (baix i pad)
David Moragas (piano i veu)
Anna Moragas (veu)
Laia Vergés i Torrella (veu)
Joseph Ipanaque Essenwanger (guitarra FX)
Jordi Ginesta i Casas (guitarra rítmica)
Francisco Àngel (guitarres)
Jordi Casiñol Noguera (pad cordes)
Néstor González Ferrera (teclat)
Diego Andersen Cabañero (vibràfon)
Josep Fernández Area (mello telecaster intro)
Anar al contingut