Premi Mussol del 2015 a la Fundació La Marató de TV3 i al Disc de La Marató
Premi Mussol del 2015 a la Fundació La Marató de TV3 i al Disc de La Marató
La Marató 2015

Premi Mussol del 2015 a la Fundació La Marató de TV3 i al Disc de La Marató

L'Ateneu i l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès han lliurat aquest cap de setmana el Premi Mussol 2015 a la Fundació com a reconeixement a la seva capacitat de mobilització social a través d'un projecte solidari com és La Marató de TV3 per promoure la recerca biomèdica en benefici de la salut i la difusió del coneixement de les malalties. El premi també és per al Disc de La Marató, com a banda sonora de la solidaritat, que acompanya des de fa 10 anys La Marató.

El director de la Fundació, Lluís Bernabé, ha rebut el guardó de Mussol de l'Any 2015, acompanyat pel director de TVC Edicions i del Disc de La Marató, el santquirzenc Àngel Lacalle. Bernabé ha agraït "els ciutadans catalans en general i de Sant Quirze en particular la seva generositat i l'enorme capacitat de mobilització que han fet possible l'èxit d'aquest projecte al llarg de les seves 23 edicions". El director de la Fundació ha explicat que "prop d'un milió de persones participen en les més de 2.000 activitats populars que s'organitzen de manera espontània arreu de Catalunya, fet que ens enorgulleix i fan singular aquest projecte solidari". Per la seva banda, Àngel Lacalle ha recordat "que el Disc de la Marató és l'expressió que la música és una eina que pot curar i sempre acompanya, la partitura, el batec de la Marató i l'expressió emocional de l'aposta per la investigació i la recerca".

L'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, va tancar l'acte tot destacant que La Marató "és un exemple de la solidaritat i de la capacitat de mobilització del nostre país, fins i tot en èpoques difícils com aquesta".

L'altre Mussol de l'Any 2015 ha estat per a Ràdio Barcelona, que enguany celebra el seu 90è aniversari. L'activista social Àlvar García Trabanca ha rebut el Premi Mussol de Sant Quirze, atorgat per l'Ajuntament, a partir de la candidatura formulada pels ciutadans del municipi. 



Al llarg d'aquests anys, han rebut Mussols personatges com Emma Bonino, "Plats bruts", Miguel Gila, Pasqual Maragall, Ferran Adrià, Johan Cruyff, "Quèquicom" i els guinyols del Canal +, entre d'altres.

Històricament, els veïns de Sant Quirze del Vallès són coneguts amb el sobrenom de Mussols, donat que en èpoques passades aquestes aus eren molt abundants. 

El lliurament dels premis el 18 d'abril van obrir els actes de la 23a edició de l'Aplec del Mussol de Sant Quirze del Vallès. 

Anar al contingut