Més de 6 milions d'euros de La Marató 2009 impulsen la recerca en malalties minoritàries

En un acte conduït pel periodista Josep Cuní, la Fundació fa lliurament el proper 20 d'octubre dels fons obtinguts en La Marató 2009 a 20 projectes de

En un acte conduït pel periodista Josep Cuní, la Fundació fa lliurament el proper 20 d'octubre dels fons obtinguts en La Marató 2009 a 20 projectes de recerca biomèdica sobre malalties minoritàries



Un total de 47 investigadors principals i els seus equips, procedents de 32 centres de recerca biomèdica, dedicaran els propers tres anys a investigar sobre les causes, diagnòstic i tractament de les malalties minoritàries gràcies als fons obtinguts en La Marató del 2009, que van ascendir a 7.120.569 ?.

Dels 20 projectes guardonats, 7 són unitaris i 13 coordinats entre dos o més centres d'investigació, fet que implica el treball en xarxa d'institucions de recerca catalanes amb d'altres d'àmbit espanyol i internacional.

Al concurs d'ajuts a la recerca sobre malalties minoritàries convocat per la Fundació el passat mes de febrer, s'hi van presentar 287 projectes. Un total de 134 experts d'àmbit internacional han revisat i valorat aquests treballs en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància en un procés per consemblants (peer review) de provada transparència i rigor. La gestió de l'avaluació ha estat duta a terme per l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut, del Departament de Salut.

L'acte de lliurament d'ajuts serà conduit pel periodista Josep Cuní, presentador de l'edició 2009 de La Marató de TV3, i comptarà amb la presència de Teresa Garcia Milà, vicerectora de Política Científica de la Universitat Pompeu Fabra, Marina Geli, consellera de Salut i Enric Marín, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3.

Antoni Montserrat, expert en malalties minoritàries de la Direcció de Salut Pública de la Comunitat Europea, hi pronunciarà la conferència magistral.

L'acte, obert al públic, tindrà lloc el 20 d'octubre, a les 18 h, a l'Auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona de la Universitat Pompeu Fabra (c/ Dr. Aiguader, 88. Barcelona)


Anar al contingut