Més de 205.000 joves participen en les 5.800 sessions divulgatives sobre salut cardiovascular

Sensibilitzar els joves sobre els problemes de salut cardiovascular ha estat l'eix central de la campanya que precedirà el programa del pròxim 18 de desembre. A Catalunya cada dia moren un total de 45 persones per malalties cardiovasculars, dues cada hora. Poden afectar tothom, i a qualsevol edat, tant homes com dones. No avisen i poden arribar quan menys les esperes. Per això, la prevenció és fonamental. 

Des del 17 d'octubre, la Fundació La Marató coordina prop de 5.800 sessions divulgatives en un total de 1.100 centres educatius de secundària, de batxillerat i cicles formatius, així com a altres entitats socials, educatives i culturals de tot Catalunya. Una campanya en què participen més de 205.000 joves, als quals se'ls acosta la realitat de les malalties cardiovasculars des de la seva vessant mèdica, humana i social. En paral·lel, s'aporta el coneixement dels símptomes i de la idea que actuar ràpid és essencial per poder salvar una vida.

 Un total de 400 professionals de la salut divulgaran aquesta realitat als joves catalans de totes les comarques, en una campanya que s'ha organitzat amb la col·laboració del Departament d'Educació a través dels seus centres de recursos pedagògics.

Aquestes sessions es complementen amb l'emissió del vídeo divulgatiu de La Marató 2022, elaborat expressament per aquesta campanya per l'equip del programa La Marató. Una peça que explica, de manera molt directa i colpidora, com les malalties cardiovasculars es poden presentar en qualsevol moment i com poden afectar qualsevol persona, jove o gran. Hi intervenen els actors Marta Marco, Albert Ribalta, Ivan Luengo i Nesa Vidaurrazaga, acompanyats per la neuròloga Natàlia Pérez de la Ossa i la cardiòloga Fina Mauri. El grup musical Doctor Prats posa el punt final amb el seu tema "A poc a poc".

Anar al contingut