Més de 2.000 activitats populars donaran suport a La Marató 2013

Amb l'organització de les activitats populars, la societat ha trobat una fórmula original i eficient per col·laborar amb La Marató: són actes festius,

Amb l'organització de les activitats populars, la societat ha trobat una fórmula original i eficient per col·laborar amb La Marató: són actes festius, de temàtica molt diversa, que impliquen la participació de molta gent al voltant de valors com ara la col·lectivitat i la solidaritat i que, a més a més, recapten fons per impulsar la recerca científica. Una fusió única entre diversió i solidaritat que converteix La Marató de TV3 en un projecte social que va molt més enllà del vessant mediàtic.

Aquest any, l'excepcional mobilització social que es desplegarà al voltant de La Marató demostrarà amb molta força que la solidaritat no degenera. Quan falten dos dies per al programa, el Departament d'Activitats de la Fundació ja ha registrat 1.926 activitats, xifra que supera amb escreix la registrada ara fa un any, que se situava en 1.727. Tanmateix, aquesta és una xifra viva, ja que s'incrementa minut a minut i funciona com a termòmetre per mesurar el grau d'implicació que hi ha en aquesta edició.

Darrere aquestes iniciatives hi ha el treball de 1.834 entitats i col·lectius compromesos amb La Marató, 486 més que l'any passat. Són entitats de tot tipus, des d'associacions de joves, dones i gent gran, fins a nombroses associacions culturals i esportives, casals i ateneus. En aquesta edició podem destacar també la intensa participació de l'àmbit educatiu, empresarial i de les administracions públiques.

La temàtica de les activitats també és ben diversa, i és que qualsevol excusa és bona per sumar-se a La Marató. Les xocolatades, les caminades, els bingos, els concerts o les curses no falten mai a l'agenda d'activitats, però també cal destacar l'originalitat d'algunes propostes, com els Harlem Shakes o una cursa a cavall que començarà a Tarragona i acabarà als estudis de TV3.

Un any més, l'energia de la societat arribarà des de les 41 comarques catalanes. La demarcació de Barcelona suma 991 iniciatives fins ara, Girona 337, Lleida 241 i Tarragona 350.

Al capdamunt de la llista de les comarques que més activitats fan hi ha el Barcelonès amb 251 activitats, el Vallès Occidental amb 158, el Baix Llobregat amb 101, el Vallès Oriental amb 92 i el Maresme amb 90. De ben a prop les segueixen altres comarques, com el Baix Camp, la Selva, el Gironès i el Tarragonès.

Podeu consultar totes les activitats per a La Marató 2013 en aquest mapa virtual.
Anar al contingut