L'Institut Els Planells d'Artesa de Segre guanya el concurs Pinta La Marató del 2022

El jurat, que ha triat entre un total de 330 obres de 144 centres d'educació secundària, valora la concepció d'un cartell que juga amb una seqüència de cors per explicar la bona salut cardiovascular.

Els alumnes de 1r d'ESO de l'Institut Els Planells d'Artesa de Segre són els guanyadors del concurs Pinta La Marató del 2022. El jurat ha destacat "la intenció i l'emoció" d'un cartell amb un missatge ple de vida i positivitat. L'obra guanyadora està formada per una seqüència de cors (vuit en total) que evolucionen del color negre al vermell, simbolitzant la importància de tenir una bona salut cardiovascular. A més, el cor negre s'ha fet mitjançat un collage d'imatges reals de l'incendi que va arrasar unes 2.700 hectàrees d'aquesta localitat de la Noguera, durant vuit dies, el juny passat. 

     

L'obra elaborada pels alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Pere Barnils de Centelles ha estat triada com a primer finalista. En aquest cas, el jurat ha destacat la potència de la imatge, perquè "és molt gràfica i molt directa, amb dos colors per destacar els aspectes negatius i positius que afecten la nostra salut cardiovascular". 

Finalment, l'obra que han fet els alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú ha estat escollida segon finalista de la 24 edició del concurs Pinta La Marató. "És un cartell ple d'optimisme. Diferents colors i cors de diferents tipus amb un missatge rotund: 'El teu cor, el teu motor'", explica el jurat. 

Un total de 144 centres educatius de 88 poblacions han participat en aquesta edició del concurs, amb un total de 330 propostes que es poden visitar en aquesta galeria.

El jurat del concurs Pinta La Marató d'aquest any ha estat format per Roser Capdevila, il·lustradora i escriptora; Pepa Poch, creadora i pintora; Pilar Giró, directora artística de l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols; Jordi Labanda, dibuixant, il·lustrador i dissenyador de moda; Joan Pere Viladecans, pintor i gravador; Pilarín Bayés, il·lustradora, dibuixant i ninotaire; Josie Pujadas, directora de Diversificació de la CCMA; Núria Castejón, directora del programa La Marató de TV3 del 2022; Marc Viñas, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Drets Socials, i Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3.

El premi per als alumnes de les classes guanyadores serà un cap de setmana en un dels albergs de la Xarxa Jove d'Albergs de Catalunya, a càrrec del Departament de Drets Socials.

 

Anar al contingut