Guanyador del concurs Pinta La Marató 2018. IES de Vila-seca

L'IES de Vila-seca guanya el concurs "Pinta La Marató" del 2018

S'hi han presentat un total de 359 obres, procedents de 147 centres d'educació secundària, que han proposat diferents interpretacions artístiques de conceptes relacionats amb el càncer

Els alumnes de 4t d'ESO de l'IES de Vila-seca són els autors del cartell guanyador del concurs "Pinta La Marató" del 2018, una obra de gran força visual en què la conceptualització del missatge i l'execució gràfica s'han resolt molt bé, segons ha destacat el jurat d'aquesta edició. El color que s'ha fet servir, l'enginy del joc de paraules i el treball en grup que implica l'obra han estat altres dels elements que s'han posat de relleu en la valoració final.

Els cartells de la classe de 4t d'ESO de l'IES Ribera del Sió, d'Agramunt, i de 2n d'ESO B de l'Institut Els Planells, d'Artesa de Segre, han estat els finalistes del concurs. Del primer, el jurat n'ha destacat la capacitat per comunicar eficientment i de manera minimalista un dels missatges de La Marató d'aquest any: que un de cada dos homes i una de cada tres dones tindran càncer en algun moment de la seva vida. De l'altre finalista, que revisa una coneguda obra de Banksy, s'ha posat de relleu la connexió amb la cultura i els moviments estètics actuals, així com el treball reflexiu que hi ha al darrere.

Un total de 147 centres educatius de tot Catalunya han participat en aquesta edició del concurs, que ha rebut 359 propostes, que es poden visitar en aquesta galeria.

El jurat del concurs "Pinta La Marató" d'aquest any ha estat format per Roser Capdevila, il·lustradora; Joan Pere Viladecans, pintor; Joana Santamans, pintora; Toni Puntí, periodista cultural; Pilar Giró, directora artística de l'Espai Carmen Thyssen; Marc Viñas, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; Xavi Abad, director del programa "La Marató de TV3" del 2017; Martí Patxot, director de Comercial i Màrqueting de la CCMA, i Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3.

El premi per a la classe del cartell guanyador i els dos finalistes consisteix en una estada d'un cap de setmana en un alberg de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya, finançada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

 

Cartells finalistes

IES Ribera del Sió, Agramunt. Classe de 4t d'ESO B

 

Institut Els Planells, Artesa de Segre. Classe de 2n d'ESO B

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut