L'exposició "30 anys de la teva Marató" a l'espai Carmen Thyssen

L'exposició "30 anys de la teva Marató" arriba a l'espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

L'exposició itinerant que recorre els 30 anys de La Marató a través dels cartells es podrà veure a l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols fins al 12 de desembre

Amb el programa d'aquest 19 de desembre, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio arribarà a la trentena emissió. Gràcies al suport excepcional de la ciutadania, el projecte solidari que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va crear el desembre de 1992 s'ha convertit en un esdeveniment social de primera magnitud, en un dels principals motors de la recerca biomèdica a Catalunya i en una ferma impulsora de la divulgació i la sensibilització en l'àmbit de la salut. La CCMA i la Fundació La Marató de TV3 han previst algunes accions per celebrar i agrair les tres dècades d'emoció, de confiança, d'esforç i de solidaritat que milions de persones han invertit en aquest projecte únic al món.

Una d'aquestes accions és l'exposició "30 anys de la teva Marató", que ha dissenyat La Fundació La Marató de TV3 i que recorre els 30 anys d'història de La Marató a través dels cartells que l'han protagonitzat i de les fites aconseguides per cada edició. "30 anys de la teva Marató" és un viatge emocional en el temps per conèixer, descobrir i participar en activitats solidàries; per crear i difondre complicitats a través de la sensibilització social, i per retre homenatge a tots els ciutadans que, any rere any s'impliquen en la manifestació solidària col·lectiva més emblemàtica del món.

La mostra, que es va estrenar al mes d'octubre al Teatre Nacional de Catalunya, es podrà veure a l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols des del 12 de novembre fins al 12 de desembre.

"30 anys de la teva Marató" a l'espai Thyssen, planta per planta

La primera planta d'aquest espai emblemàtic de Sant Feliu de Guíxols allotja el vessant més artístic: "22 anys de Pinta La Marató". S'hi exposen per primera vegada els cartells guanyadors de les edicions d'aquest concurs que es realitza amb la participació d'escoles i instituts de tot Catalunya des de 1999.
 

La segona planta és una invitació a passejar per la història de La Marató, des de la primera edició, el 1992. Un repàs dels cartells publicitaris que han definit cada edició de La Marató, acompanyats d'informació complementària com ara els presentadors dels programes, el marcador final, el nombre de projectes de recerca finançats i els equips d'investigació implicats. A més, es podran recordar els espots que han protagonitzat les campanyes de divulgació a través dels codis QR que acompanyen cada cartell. Tothom qui vulgui podrà entretenir-se relacionant les imatges dels cartells originals de les Maratons distribuïts per les parets de les sales expositives amb els dels plafons explicatius.

 

La darrera sala de l'exposició, està centrada en la campanya de La Marató 2021, dedicada a la Salut Mental i que se celebrarà el diumenge 19 de desembre.

 

Col·laboració amb entitats locals

A banda de l'exposició, l'Espai Carmen Thyssen col·laborarà amb entitats locals a través de l'organització de diverses activitats que promouran els donatius a La Marató, a través dels canals disponibles: www.ccma.cat/tv3/marato/donatiu. Es poden consultar al web www.espaicarmenthyssen.com o al compte d'Instagram @espaic_thyssen.

Una mostra itinerant

A partir del 12 de desembre, la mostra continuarà l'itinerari per diversos espais culturals de Catalunya fins a l'abril del 2022, perquè tothom qui vulgui pugui reviure els records comuns que ha generat La Marató.

A través d'aquesta web i de les xarxes socials es publicarà la informació del calendari de l'exposició.

Anar al contingut