Cartell guanyador del concurs Pinta La Marató 2020. Cor de Maria, de Mataró. Classe de 2n ESO B
Cartell guanyador del concurs Pinta La Marató 2020. Cor de Maria, de Mataró. Classe de 2n ESO B

L'Escola Cor de Maria de Mataró guanya el concurs Pinta La Marató del 2020

El jurat, que ha triat entre 381 obres de 136 centres educatius, valora l'impacte visual i el missatge d'un grafiti fet cartell

Els alumnes de 2n d'ESO de l'Escola Cor de Maria, de Mataró, són els guanyadors de la 22a edició del concurs Pinta La Marató. El jurat ha volgut premiar la contemporaneïtat d'un cartell inspirat en l'art urbà que proposa un missatge tan contundent com esperançador: la paraula "COVID", pintada en un mur com si fos un grafiti, es converteix, amb pocs traços, en "VIDA". "És una imatge colpidora que transforma el perill que representa la Covid en l'esperança que ofereix la vida. Té un gran impacte visual, és directa i està feta amb una tècnica molt dels nostres dies", ha assegurat el jurat.  

El cartell elaborat pels alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Els Planells, d'Artesa de Segre, ha estat triat com a primer finalista. El jurat en destaca el missatge de globalitat i els petits detalls: "El món com a protagonista dins d'una mascareta que ocupa tot el cartell. Hi ha molta feina minúscula, és un treball de formiga que suma molt en el resultat final."
 

CARTELL FINALISTA. Institut Els Planells, d'Artesa de Segre. Classe de 4t d'ESO A

Per la seva part, el segon finalista ha estat el cartell elaborat per la classe de 3r d'ESO de l'Escola Creixen Povill, d'Olesa de Montserrat, del qual el jurat ha destacat la simbologia: "És un cartell amb missatge: el primer que veus és el caos, representat pel llenguatge  -les lletres desendreçades-, però darrere hi trobes els éssers humans. En certa manera, representa tot el que estem vivint. La solució gràfica, que ve donada per la tipografia, està molt ben resolta, i té una influència molt clara de l'obra de Kandinsky. És un cartell que et fa pensar per interpretar-lo". 

CARTELL FINALISTA. Institut Creixen Povill, d'Olesa de Montserrat. Classe de 3r d'ESO A

Un total de 136 centres educatius de 77 poblacions de tot Catalunya han participat en aquesta edició 22a edició del concurs, amb la presentació de 381 propostes, la més concorreguda en la història del concurs. Les obres es poden visitar en aquesta galeria.

El jurat del concurs "Pinta La Marató" d'aquest any ha estat format per Pilarín Bayés, il·lustradora; Pilar Giró, directora artística de l'Espai Carmen Thyssen; Jordi Labanda, dibuixant, il·lustrador i dissenyador de moda; Pepa Poch, artista, creadora i pintora; Marc Viñas, subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; Àngels Molina, directora del programa "La Marató de TV3" del 2020; Àlex Marquina, director de l'àrea de Promoció i Estratègia de Marca de la CCMA, i Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de TV3.

El premi per a la classe autora del cartell guanyador i dels dos finalistes consisteix en una estada de cap de setmana a qualsevol alberg de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Anar al contingut