La Marató serà protagonista en el 44 Congrés Mundial d'Hospitals
La Marató serà protagonista en el 44 Congrés Mundial d'Hospitals

La Marató serà protagonista en el 44 Congrés Mundial d'Hospitals

La Fundació La Marató de TV3 i la Unió Catalana d'Hospitals han firmat un acord de col·laboració que permetrà presentar durant el Congrés el projecte La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio com una iniciativa audiovisual solidària única al món per la gran mobilització ciutadana que genera al seu voltant, per la sensibilització social sobre la salut i per potenciar i promoure la recerca.

El 44 Congrés Mundial d'Hospitals, que està organitzat per la Federació Internacional d'Hospitals (IHF) i la Unió Catalana d'Hospitals, tindrà lloc a Barcelona entre el 8 i l'11 de novembre i serà el primer a celebrar-se a tot el món després de la situació creada per la pandèmia.

L'acord serà una gran oportunitat per mostrar davant l'àmbit sanitari internacional tot el que la confiança, l'esforç, l'emoció i la solidaritat de la societat catalana han aconseguit al llarg dels 30 anys de vida de La Marató, des del 1992.  El 8 de novembre, de 9.30 a 11.00, la periodista Raquel Sans conduirà un recorregut per aquestes tres dècades de La Marató en un acte informatiu on intervindran Lluís Bernabé, director de la Fundació; Àngels Molina, directora de La Marató 2021; Camil Roca, director creatiu de les campanyes publicitàries de La Marató; Elisenda Escriche, pacient i testimoni de La Marató 2018; Marga Nadal, directora de l'IDIBGI, i Beatriz Bellosillo, investigadora de l'IMIM premiada amb fons de La Marató.

A més, la Fundació Unió, vinculada a la Unió Catalana d'Hospitals, ha organitzat per a la nit del 10 de novembre un Concert solidari al Palau de la Música Catalana en benefici de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

Més de 1.500 professionals es donaran cita al 44è Congrés Mundial d'Hospitals a través d'un format híbrid, que permetrà millorar l'accessibilitat a referents a tot el món. Situarà Catalunya a l'aparador del món i farà de Barcelona la capital mundial de la salut.

Sota el lema "People on board: transforming healthcare by blending agility, responsiveness and resilience", el Congrés té la voluntat d'incidir en els sistemes de salut i transformar-los amb una visió de canvi, centrada en l'atenció a la persona. També s'abordaran temes d'actualitat vinculats al sector de la salut, com ara el canvi climàtic o de quina manera la salut del planeta impacta en la de les persones. Així mateix, es debatrà sobre els canvis en el model de lideratge.

En aquest marc, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i La Unió Catalana d'Hospitals també han firmat un acord de col·laboració per promocionar i difondre els actes del 44è Congrés Mundial d'Hospitals. Segons aquest acord, els mitjans de la CCMA, a través dels diferents programes i espais, difondran les activitats del 44è Congrés Mundial d'Hospitals.

 

Anar al contingut