La Marató és premiada per l'edició 2009 en el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries.

L'edició 2009 del programa va contribuir a fer socialment visibles les malalties poc freqüents mitjançant una intensa campanya de sensibilització i va destinar 6,3 milions d'euros a la seva recerca científica

L'edició 2009 del programa va contribuir a fer socialment visibles les malalties poc freqüents mitjançant una intensa campanya de sensibilització i va destinar 6,3 milions d'euros a la seva recerca científica.

Amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, que se celebra avui, la Comissió Gestora del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya -integrada per associacions de pacients, la Federació Catalana de Malalties Poc Freqüents (FCMPF), FEDER delegació Catalunya i la Fundació Doctor Robert - UAB- ha organitzat una jornada tècnica al Parlament de Catalunya.

En el marc d'aquesta jornada, La Marató de TV3 ha rebut un reconeixement per l'edició del 2009, per haver fet possible la recaptació de recursos econòmics per impulsar lar recerca biomèdica amb l'objectiu de contribuir a l'avenç en la prevenció, diagnòstic i tractament dels afectats, així com per haver afavorit la seva visualització tot contribuint a la sensibilització social, solidaritat i participació ciutadana.

Cristina Muñoz, directora de Programes d'Entreteniment de TV3 i de La Marató 2009, ha recollit el guardó de mans de la delegada de FEDER Catalunya, Anna Ripoll, la presidenta de la FCMPF, Anna Quintero, i del director de la Fundació Doctor Robert, Josep Torrent - Farnell.


Cintia Barragán

També han estat reconegudes per la seva contribució en el camp de la recerca de les malalties minoritàries Teresa Pàmpols, doctora en Farmàcia i especialista en Bioquímica Clínica, i Mercè Pineda, doctora en Medicina i especialista en Pediatria i Neurologia.

La campanya de La Marató 2009 va dur a terme una intensa acció per sensibilitzar els ciutadans sobre unes malalties que pel seu elevat nombre d'afectats - més de 7.000 - i la baixa incidència resulten grans desconegudes, però que només a Catalunya afecten 400.000 persones. L'èxit de participació i recaptació del programa va permetre destinar 6.350.999 milions d'euros a vint projectes de recerca que s'estan desenvolupant en aquests moments.



Des de 32 centres de recerca biomèdica de primera línia de Catalunya, l'estat espanyol i l'estranger, els equips que van rebre finançament de La Marató treballen per avançar en el coneixement d'aquestes malalties. Els resultats obtinguts en els treballs d'investigació seran presentats l'any 2014 en el marc d'un simposi científic organitzat per la Fundació La Marató de TV3.
Anar al contingut