La Marató de TV3 fa disparar les peticions per fer-se donant d'òrgans

En un any, el 2011, en què Catalunya va assolir un rècord històric de trasplantaments, amb 892 intervencions, l'impacte de La Marató de TV3 ha fet incrementar de manera espectacular el nombre de sol·licituds del carnet de donant

En un any, el 2011, en què Catalunya va assolir un rècord històric de trasplantaments, amb 892 intervencions, l'impacte de La Marató de TV3 ha fet incrementar de manera espectacular el nombre de sol·licituds del carnet de donant.


Durant l'any passat, Catalunya va arribar a un rècord històric de trasplantaments i és la comunitat de l'Estat que lidera aquest tipus d'intervencions.

Segons les dades del Departament de Salut, l'any passat es van fer a Catalunya 892 trasplantaments, gairebé un 20% més que l'any anterior. La major part d'aquests trasplantaments, prop de 600, van ser de ronyó. Les donacions d'aquest òrgan van créixer un 25%. En el tercer i el quart llocs se situen els trasplantaments de fetge i de cor. L'increment global dels trasplantaments a Catalunya ve tant de persones mortes com de donacions fetes en vida.

El Departament de Salut també ha destacat l'increment de persones que han volgut fer-se el carnet de donant, especialment durant el mes de desembre, com a resultat de la potent acció de sensibilització sobre trasplantaments que ha dut a terme La Marató de TV3. D'aquesta manera, si al desembre del 2010 només hi havia 1 sol·licitud del carnet de donant, al mateix mes del 2011 se'n van registrar un total de 1.300.

La Marató del 2011 ha recaptat, fins ara, un total de 7.575.948 ?, xifra que s'incrementarà amb els donatius que arribin fins al 31 de març. Aquest volum de recursos econòmics suposarà un impuls decisiu en la recerca sobre la regeneració i el trasplantament d'òrgans i teixits.



Anar al contingut