exemple de compromís i consciència social en investigació sanitària

La Marató de 3Cat, model d'èxit en la jornada "Compromesos" de Foment del Treball

Amb 32 anys de trajectòria, el projecte solidari de la CCMA-3Cat es presenta com a exemple de compromís i consciència social en una jornada que posa en valor l'impacte de l'activitat del tercer sector

Foment del Treball celebra avui la jornada "Compromesos", que té com a objectiu donar visibilitat a les entitats del tercer sector que treballen per donar suport a l'atenció dels col·lectius més vulnerables, a la recerca en el camp sanitari i a la formació i inserció laboral. La Marató de 3Cat ha estat un dels projectes presentats com a model d'èxit de l'impuls de la investigació en salut amb un clar impacte sobre la qualitat i l'esperança de vida de la ciutadania.

Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató de 3Cat, ha presentat les xifres d'aquest projecte solidari nascut el 1992 que ha consolidat el seu paper com una de les principals fonts impulsores de la investigació a Catalunya. En 32 edicions, La Marató ha recaptat més de 247 M€, que han permès dur a terme 1.022 projectes de recerca sobre un ampli conjunt de malalties greus i cròniques. Aquesta activitat investigadora impulsada per la solidaritat ha implicat 10.000 investigadors i investigadores en la recerca de noves eines de prevenció i diagnòstic i en tractaments més eficients que han aconseguit que els pacients i la seva família guanyessin anys i més qualitat de vida. 

Totes aquestes "xifres extraordinàries d'impacte en salut les fan possible les persones, el més important de La Marató", ha recordat Lluís Bernabé. "Cada edició, tres milions de ciutadans hi participen des de diferents iniciatives, moguts per la intensa campanya de sensibilització que dura tot l'any i s'intensifica els mesos que precedeixen La Marató". Les 6.000 sessions divulgatives als centres educatius que cada any arriben a 225.000 joves i les més de 3.000 activitats solidàries arreu de Catalunya organitzades per associacions i col·lectius són dos exemples de la mobilització social que genera La Marató i que reverteix en salut. "Un exemple extraordinari del que és capaç de fer la societat", ha explicat Bernabé.

Durant la jornada, La Marató ha estat acompanyada d'altres entitats del tercer sector que també impulsen la investigació sanitària. Són l'Associació contra el Càncer a Barcelona, el Banc de Sang i de Teixits, la Fundació Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, la Fundació Albert Bosch i la Fundació Carme Chacón.

Anar al contingut