Gràcies per aquest marcador final

La Marató: 9.022.147 euros per la salut mental!

Tres quarts de dues de la matinada, plató 1 de TV3, 9.022.147 euros. Aquest és el resultat que ha donat el marcador de La Marató, la 30a. Han estat set hores de programa a Catalunya Ràdio i gairebé quinze a TV3. Un dia intens en què Catalunya s'ha mobilitzat per trencar tabús per la salut mental

La Marató ha començat aquest diumenge a "El suplement". Joan Botta, subdirector del programa, ha donat la benvinguda a set hores de ràdio plenes d'històries personals, entrevistes a experts i connexions amb el territori, amb el focus posat en la salut mental.

A les 9.30 arrencava a TV3, on 30 presentadors que han participat en La Marató durant aquests 30 anys han tornat a donar la cara per aquest programa solidari per excel·lència que en aquesta edició ha volgut trencar murs per la salut mental, entrevistant testimonis, parlant amb experts i mostrant la col·laboració ciutadana, la solidaritat d'artistes i músics i la generositat de la ciutadania.

Amb l'art com a fil conductor, la primera part del programa s'ha fet en exteriors, en sets situats en quatre espais artístics emblemàtics de tot el territori: el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Teatre-Museu Dalí de Figueres, l'Amfiteatre Romà de Tarragona i la Seu Vella de Lleida.

Un desplegament que també ha permès donar cobertura a algunes de les 3.000 activitats que s'han organitzat, l'essència de La Marató.

A partir de les 17.00, La Marató s'ha traslladat als estudis de TV3. Una plató càlid, especialment adaptat a la mirada artística que ha impregnat tot el contingut del programa.

 

Un programa que a partir del "TN Vespre" ha acollit una gala d'entreteniment que també ha inclòs sensibilització i divulgació científica de la mà de testimonis i experts de l'àmbit sanitari.

El programa ha tingut actuacions musicals d'alguns dels temes interpretats per artistes nacionals i internacionals per al disc de La Marató, tant en directe a les diferents seus i al plató, com en actuacions irrepetibles rodades a localitzacions tan especials com l'interior de la Seu Vella, Siurana, Penelles o el Palau de la Música. Ana Mena, Miguel Ríos, Joan Dausà, Maria Rodés, Kelly Isaiah i The Sey Sisters, Samantha, Roba Estesa, Alfred Garcia, Dorian, Arnau Griso, Gertrudis i Sílvia Pérez Cruz entre d'altres, han interpretat temes del disc. També s'hi ha sumat Luis Fonsi, Els Amics de les Arts amb Pablo López, Mayumana, Alvaro Soler i Alizzz, entre d'altres.

Els osonencs Obeses, encapçalats per la poderosa veu d'Arnau Tordera, han repetit aquest any com la banda del programa i han versionat cançons internacionals que aborden la salut mental.

Una edició en què s'han pogut recuperar les tradicionals seus telefòniques per rebre les trucades de donatius i en què entitats i col·lectius d'arreu de Catalunya han posat a prova el seu enginy per sumar fons al marcador del programa.

30 anys de Marató. 30 edicions d'un programa que gairebé des de l'inici va traspassar la pantalla per passar a formar part de la ciutadania. Un treball col·lectiu de solidaritat. Un èxit que avui ha tornat a quedar palès.

La 30a edició del programa s'ha acabat, però el marcador continua obert: https://www.ccma.cat/tv3/marato/donatiu

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut