La Marató 2016 - plató
La Marató 2016 - plató

La Marató 2016 aconsegueix un marcador definitiu d'11.384.148 euros

Des de l'emissió del programa, al desembre, s'han sumat 3 milions d'euros més al marcador

La 25a edició de La  Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, ha tancat definitivament el marcador amb 11.384.148 €. Entre el 18 de desembre, dia en què es va fer el programa, i el 31 de març, quan s'ha tancat definitivament el període de recepció de donatius, s'han recaptat gairebé 3 milions d'euros més, fet que converteix el marcador d'aquest any en el que més ha crescut després de l'emissió.

Les manifestacions de suport i de participació al voltant de La Marató 2016, així com l'impacte de la campanya de sensibilització, han deixat xifres que superen les d'edicions anteriors: entitats d'arreu de Catalunya, i també de fora, van organitzar 3.592 activitats populars en què van participar més d'1 milió de persones; 3.415 voluntaris van oferir el seu temps per atendre els milers de trucades de donatius durant les més de 15 hores de programa en directe a la televisió i les 6 a la ràdio i 230.000 joves van rebre una de les 5.289 conferències divulgatives fetes a 1.200 centres educatius, cívics i biblioteques. Tot un moviment participatiu de gran magnitud que, sumat als milers de donatius de particulars, entitats i empreses ha donat com a resultat una nova fita excepcional que confirma la confiança que aquest projecte desperta entre la societat.

Impuls a la recerca biomèdica en ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques

Els fons recaptats a La Marató 2016 permetran impulsar de manera decisiva la recerca sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, per continuar avançant en les teràpies de rehabilitació, trobar nous mètodes de prevenció de l'ictus o arribar a curar-ne les seqüeles, entre d'altres objectius. La Fundació finançarà els projectes de recerca científica d'excel·lència que resultin més ben valorats d'entre els 100 que s'han presentat a la convocatòria d'ajudes.

Científics d'àmbit internacional experts en ictus i lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell revisen actualment els projectes candidats a rebre finançament mitjançant un procés d'avaluació coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Cada treball serà puntuat per dos avaluadors en funció de la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat. Finalment, un comitè ad hoc presentarà una llista amb els treballs més ben valorats, que serà estudiada per la Comissió Assessora Científica i elevada al Patronat de la Fundació per ser aprovada. La decisió sobre la distribució dels fons recaptats es farà pública durant el novembre del 2017. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut