La Marató 2013 tanca amb un marcador d'11.848.986 ?

Aquests fons impulsaran la recerca sobre les malalties neurodegeneratives, que van centrar La Marató 2013 Prop d'1.000.000 de persones van participar

Aquests fons impulsaran la recerca sobre les malalties neurodegeneratives, que van centrar La Marató 2013

Prop d'1.000.000 de persones van participar en les 2.184 activitats populars organitzades per associacions i col·lectius

La xifra definitiva torna a situar La Marató de TV3 al nivell dels teletons internacionals de més prestigi

La Marató ha recaptat prop de 131 milions d'euros en 22 edicions

Des del 1992, aquests recursos han permès finançar 636 projectes de recerca científica d'excel·lència


La 22a Marató de TV3, que es va fer el 15 de desembre i es va dedicar a les malalties neurodegeneratives, ha tancat definitivament el marcador amb la xifra d'11.848.986 ?, un cop ha acabat el període de recepció de donatius el 31 de març. Aquest resultat és la suma de les aportacions i la participació de milers de ciutadans, institucions i empreses i de la intensa mobilització de la societat desplegada el mes de desembre passat.



El suport ciutadà va ser un dels protagonistes destacats de l'última edició de La Marató. En són exemple les 2.184 activitats populars organitzades de forma espontània per la societat, els prop d'1.000.000 de persones que hi van participar arreu del territori i la mobilització de 2.400 voluntaris el dia del programa a les quatre seus telefòniques per atendre les trucades de donatius a través del telèfon de La Marató.

A aquestes expressions de participació social, s'hi han sumat les iniciatives del disc de La Marató, que en un sol dia va vendre 200.000 còpies, i del llibre, que va vendre gairebé 9.000 exemplars en un mes i mig i ha exhaurit pràcticament tota l'edició.

El marcador aconseguit torna a situar La Marató de TV3 al nivell dels teletons internacionals de més prestigi.

Amb aquesta nova recaptació, els fons obtinguts per La Marató de TV3 des del 1992 ascendeixen a 130.853.082 ?. En 22 edicions, el projecte s'ha convertit en un dels principals motors de la recerca científica de Catalunya, en una eina de sensibilització i divulgació social sobre les malalties tractades i en estímul de la participació ciutadana.

187 projectes de recerca biomèdica sobre malalties neurodegeneratives candidats a rebre finançament

Els fons aconseguits en La Marató 2013 impulsaran de manera decisiva la recerca sobre les malalties neurodegeneratives. La Fundació distribuirà els recursos econòmics recaptats als projectes de recerca científica d'excel·lència que resultin més ben valorats d'entre els 187 que s'han presentat a la convocatòria d'ajudes.

Els projectes candidats a rebre finançament seran sotmesos a un rigorós procés de revisió coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, que duran a terme experts en malalties neurodegeneratives d'àmbit internacional. En aquesta revisió, dos avaluadors puntuaran cada treball en funció de la seva qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat. La reunió d'un comitè posarà punt final al procés amb l'elaboració d'una llista amb els treballs més ben valorats, que serà estudiada per la Comissió Assessora Científica i aprovada pel Patronat de la Fundació. La resolució dels treballs premiats es farà pública el pròxim mes de novembre.

L'expertesa dels revisors en el camp de la convocatòria, la doble revisió de cada projecte, la seva assignació al perfil adequat dels revisors i l'anonimització dels treballs són alguns dels factors que garanteixen l'objectivitat, rigor i transparència d'aquest procés d'avaluació.

Des del 1992, els fons recaptats en La Marató de TV3 han permès finançar 636 projectes de recerca biomèdica sobre un ampli conjunt de malalties incurables.

El cicle de La Marató 2013: malalties neurodegeneratives


Anar al contingut