La Fundació La Marató de TV3 recull el Premi Sant Jordi 2020 de l'Institut d'Estudis Catalans

L'IEC ha lliurat avui els Premis Sant Jordi 2020, que distingeixen obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes, en el marc de l'acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya

El director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé, ha recollit el Premi Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans, en reconeixement a l'impuls de la recerca biomèdica i la sensibilització i promoció dels valors humans de la solidaritat a Catalunya. El lliurament dels diplomes acreditatius s'ha fet en marc de l'acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, presidit per Joandomènec Ros, president de l'IEC.

Lluís Bernabé ha destacat que "es tracta d'un reconeixement a tots els ciutadans que any rere any confien els seus esforços i els seus donatius solidaris a la Fundació, perquè saben que la recerca biomèdica és el camí per ampliar el coneixement i trobar solucions sobre les malalties cròniques, incurables o molt desconegudes, com és el cas de la Covid-19, que centrarà La Marató d'aquest any". La dotació econòmica del guardó es destinarà a la sensibilització i la recerca d'aquesta malaltia.

Des del 1992, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat prop de 202 milions d'euros, que han permès finançar 872 projectes de recerca sobre un ampli conjunt de malalties greus i cròniques, un impuls decisiu a la investigació biomèdica traduït en avenços tangibles en la qualitat i l'esperança de vida de les persones. Paral·lelament, La Marató ha esdevingut una eina eficient de sensibilització social i de divulgació científica sobre les malalties tractades i un motor de la mobilització solidària mitjançant fórmules genuïnes com el voluntariat i els milers d'activitats populars que s'organitzen cada any.

 

Els premis Sant Jordi es van instituir el 1914 per promoure la recerca científica, l'alta cultura i la llengua catalana. Tot i que els guanyadors de l'edició 2020 es van fer públics al mes de maig, l'acte de lliurament es va haver de suspendre per la pandèmia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut