La Fundació La Marató de TV3, reconeguda als Premis Sant Jordi 2020 de l'Institut d'Estudis Catalans

L'IEC ha concedit els Premis Sant Jordi 2020, que distingeixen obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes. Entre ells, el Premi Prat de la Riba, per a la Fundació La Marató de TV3

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha concedit els Premis Sant Jordi 2020, instituïts el 1914, per promoure la recerca científica, l'alta cultura i la llengua catalana. La Fundació La Marató de TV3 ha estat guardonada amb el Premi Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans, en reconeixement pel seu impuls de la recerca biomèdica i la sensibilització i promoció dels valors humans de la solidaritat a Catalunya.
 
La vicepresidenta de la CCMA i del patronat de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach, ha expressat el seu agraïment, en nom de totes les persones que fa possible aquest gran projecte solidari: "Ens honora i ens emociona veure reconeguda d'aquesta manera la tasca que du a terme durant tot l'any la Fundació La Marató en la sensibilització social, l'impuls de la recerca biomèdica i la promoció de la solidaritat a Catalunya. Aquest és també un premi a la confiança, l'esforç i l'emoció dels milers de persones que la fan possible des del 1992." Llorach ha anunciat que "la dotació econòmica del premi anirà al projecte que aquest 2020 centra els esforços de La Marató i els de tota la societat: la Covid-19". 

Des del 1992, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat més de 197 milions d'euros, que han permès finançar 872 projectes de recerca sobre un ampli conjunt de malalties greus i cròniques, un impuls decisiu a la investigació biomèdica traduït en avenços tangibles en la qualitat i l'esperança de vida de les persones. Paral·lelament, La Marató ha esdevingut una eficient eina de sensibilització social i de divulgació científica sobre les malalties tractades i un motor de la mobilització solidària mitjançant fórmules genuïnes com el voluntariat i els milers d'activitats populars que s'organitzen cada any.

La situació d'alerta per la Covid-19 ha obligat a suspendre l'acte de lliurament dels premi. En total, enguany s'han lliurat més de mig centenar de guardons, per un import que supera els 172.000 euros. 
 

Anar al contingut