La Fundació La Marató de TV3, premiada per la seva contribució a la sensibilització i la recerca de les malalties minoritàries

En el marc del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, celebrat el cap de setmana passat, s'ha reconegut el valor de La Marató 2019 en la divulgació, la conscienciació i l'impuls de la recerca biomèdica sobre les malalties poc freqüents

La comissió gestora del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya va organitzar, el divendres 28 de febrer a la Pedrera, la 13a Jornada del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries amb el lema "Junts fem pinya". Durant l'acte, es van presentar els resultats del Consorci Internacional de Recerca en Malalties Minoritàries, es va repassar la recerca que s'està fent a Catalunya i a Europa i es van analitzar els debats ètics que planteja la medicina personalitzada i la teràpia amb cèl·lules embrionàries. Els pacients amb malalties minoritàries i les seves famílies van tenir-hi un espai per compartir experiències i reflexions a l'entorn d'aquestes patologies.

La jornada es va cloure amb el reconeixement a la Fundació La Marató de TV3 per l'esforç, realitzat durant tot l'any 2019, per donar visibilitat, divulgar i conscienciar de les dificultats de viure amb una malaltia minoritària, així com per acostar el programa a tot el territori que, recordem, es va fer simultàniament des d'Olot, Reus, Tàrrega, Barcelona i l'autobús on viatjava Quim Masferrer.

Els doctors Montserrat Milà i Jaume Coll també van ser reconeguts per la seva trajectòria i compromís professional a favor de les malalties minoritàries.

 

Anar al contingut