La Fundació La Marató de TV3 convoca la comunitat científica en salut cardiovascular  

Avui, 14 de febrer, s'obre la convocatòria d'ajudes a la recerca cardiovascular per distribuir els fons recaptats en l'última edició del programa solidari de referència

Entre el 14 de febrer i el 8 de març, els investigadors i investigadores en salut cardiovascular podran presentar projectes de recerca a la convocatòria d'ajudes de la Fundació per optar a ser finançats amb els recursos obtinguts en l'edició 2022 del programa solidari. Després d'una intensa campanya de sensibilització sobre la salut cardiovascular, el 18 de desembre, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio va emetre un programa de 22 hores en directe per ràdio i televisió i un resultat provisional de 8.034.807 euros, que s'incrementarà amb els donatius que arribin fins al 31 de març, data en què es tancarà aquesta edició.

La convocatòria es fa exclusivament en línia, a través de la pàgina web www.ccma.cat/tv3/marato/recerca/ajuts, on hi ha les bases i el formulari de participació.  

Els treballs candidats seran avaluats en un rigorós procés coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), del Departament de Salut, en què participaran professionals experts d'àmbit internacional en salut cardiovascular. Aquesta avaluació permetrà determinar com es distribueixen els fons recaptats en La Marató 2022, segons l'excel·lència dels projectes presentats. El resultat de l'avaluació el farà públic el Patronat de la Fundació, a partir de la proposta de la Comissió Assessora Científica, durant l'últim trimestre del 2023.

Els projectes d'investigació en salut cardiovascular que impulsarà la Fundació La Marató de TV3 els duran a terme, al llarg de tres anys, equips de centres d'investigació públics i d'entitats sense ànim de lucre. Transcorregut aquest temps, la ciutadania podrà conèixer l'impacte en la qualitat i l'esperança de vida d'aquesta recerca impulsada gràcies a la confiança i la solidaritat de la ciutadani

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut