La Fundació convoca un comitè d'experts en malalties minoritàries per prioritzar els projectes millor avaluats per científics internacionals

Els treballs seleccionats rebran finançament de la Fundació amb els fons de La Marató 2009 Un pànel format per 8 especialistes europeus en malalties

Els treballs seleccionats rebran finançament de la Fundació amb els fons de La Marató 2009


Un pànel format per 8 especialistes europeus en malalties minoritàries es reunirà a Barcelona els dies 14 i 15 de setembre per elaborar el rànquing dels projectes que han resultat millor classificats en l'avaluació duta a terme per 134 revisors d'àmbit internacional.

A la convocatòria d'ajuts que la Fundació va obrir el passat mes de febrer s'hi van presentar un total de 287 projectes de recerca sobre malalties minoritàries. Després de ser revisats i conformats, s'han avaluat els 244 treballs que se cenyien a les bases de la convocatòria mitjançant un procés per consemblants (peer review), de reconeguda transparència i rigor. La revisió dels experts ha determinat la viabilitat dels treballs, un cop valorada la rellevància científica i sociosanitària, així com la seva qualitat, rigor metodològic i possibilitats d'aplicació.



El rànquing derivat d'aquesta reunió d'experts serà presentat als òrgans de govern de la Fundació, que determinaran quins projectes es finançaran amb els fons obtinguts en "La Marató del 2009", que van ascendir a 7.120.596 ?.

La decisió sobre l'adjudicació dels ajuts es farà pública abans de la propera edició de "La Marató de TV3", que se celebrarà el 19 de desembre i que estarà dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides.

Anar al contingut