Lluís Garriga, conseller de la Xarxa Audiovisual Local i Núria Llorach, icepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans …
Lluís Garriga, conseller de la Xarxa Audiovisual Local i Núria Llorach, icepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en el moment de signar el conveni
Sumem esforços

La CCMA i La Xarxa col·laboren un any més per La Marató de TV3

Les televisions locals betevé, Canal Reus TV, ETV, Lleida TV, Penedès TV, Televisió de Girona i Televisió del Ripollès participaran de la jornada solidària televisiva del 20 de desembre

Els mitjans de comunicació treballaran plegats un any més en la difusió de La Marató. Amb l'objectiu de posar en valor i acostar a tota la ciutadania la feina dels treballadors i treballadores de l'àmbit sanitari, els equips de TV3 i Catalunya Ràdio, mitjans de comunicació locals i la Xarxa es desplegaran a Barcelona, Girona, Reus i Lleida per recollir tant els testimonis de sanitaris i personal mèdic com actuacions i activitats solidàries i de sensibilització social.

Així ho recull el conveni que han signat avui la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Xarxa Audiovisual Local, que, per segon any consecutiu, segella la col·laboració de les televisions i ràdios locals amb La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

La Marató és el gran esdeveniment solidari que, un cop l'any, mobilitza milions de persones arreu del país per a la divulgació, la sensibilització i l'impuls de la recerca biomèdica. Aquest any, dedicada a la Covid-19, La Marató farà un homenatge al personal sanitari i altres col·lectius essencials en el dia a dia de lluita contra la pandèmia.

Equips tècnics, periodístics i de producció de les televisions locals i de la Xarxa Audiovisual Local se sumen als esforços de TV3 i Catalunya Ràdio per a la gran jornada de La Marató de TV3.

Núria Llorach, vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ha valorat molt positivament aquesta nova col·laboració: "Per segona vegada, comptem amb el suport i els recursos del la Xarxa Audiovisual Local, en una valuosa sinergia entre dos grans operadors del servei públic audiovisual del nostre país, que ens permeten arribar més lluny per una causa com La Marató".

Lluís Garriga, conseller de la Xarxa Audiovisual Local, ha agraït a la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals "aquesta nova oportunitat per a les televisions i ràdios locals de poder participar en La Marató; ja són dos anys consecutius i n'estem molt satisfets. Enguany, encara amb més motiu, ja que la situació excepcional que vivim amb la Covid encara ho fa més palès que mai. La Marató i la Covid han fet possible que dues institucions públiques acordem, cooperem i treballem braç a braç per ajudar a erradicar aquesta pandèmia que tant ha trasbalsat les nostres vides"

Les televisions locals La Xarxa contribuiran en les connexions a través d'unitats mòbils (ETV, Penedès TV, Televisió de Girona i Televisió del Ripollès) des de l'Hospital Clínic i l'Hospital Vall d'Hebron, a Barcelona, i des de l'Hospital Josep Trueta, a Girona. També faran cobertures d'activitats a Barcelona (betevé), Reus (Canal Reus), Girona (Televisió de Girona) i Lleida (Lleida TV).

A banda de la participació en la mateixa jornada de La Marató, les televisions i ràdios locals participaran durant els propers dies en la difusió de les activitats que es fan arreu del país per recaptar fons per a la investigació de la Covid-19 i per afegir-se a les mostres de solidaritat amb totes aquelles persones que, des de la primera línia i de diversos àmbits (sanitari, assistencial, social, empresarial, voluntaris…), lluiten per superar els efectes de la pandèmia.

Anar al contingut