Helena Garcia Melero, Ariadna Oltra, Agnès Marquès, Eloi Vila, Quim Masferrer i Roger Escapa, les cares de La Marató 2022

Helena Garcia Melero, Ariadna Oltra, Agnès Marquès, Eloi Vila, Quim Masferrer i Roger Escapa, les cares de La Marató 2022

 

Des de TV3 i Catalunya Ràdio presentaran la 31a edició de La Marató, que farà bategar tot el territori per la salut cardiovascular

 

El diumenge 18 de desembre la programació de TV3 i Catalunya Ràdio es dedicarà a La Marató, que tornarà a sortir al carrer i es mourà per tot el territori, aquest any per la salut cardiovascular. A Catalunya Ràdio, serà conduïda per Roger Escapa i, des de diferents sets exteriors i el plató de TV3, per Helena Garcia Melero, Ariadna Oltra, Agnès Marquès, Quim Masferrer i Eloi Vila. 

Com cada desembre, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio tornarà a sortir al carrer per conscienciar de la necessitat de continuar investigant i sensibilitzar sobre el que significa conviure amb les malalties cardiovasculars. De fet, aquestes malalties són la principal causa de mort als països desenvolupats: a Catalunya, 1 de cada 4 persones mor a causa d'una malaltia del cor o d'un ictus. I, malauradament, els experts preveuen que aquest tipus de patologies continuaran augmentant, sobretot entre els menors de 50 anys. 

  

Seguint el model d'èxit dels darrers anys, basat en la idea que La Marató s'expandeixi per tot el país, el programa es tornarà a fer des del plató i des de diferents sets exteriors. Al llarg del dia comptarà amb un fil conductor en què el territori (com a metàfora del sistema cardiovascular) serà el gran protagonista. 

 

Al matí, La Marató engegarà a Catalunya Ràdio amb "El suplement", de Roger Escapa, i a TV3 arrencarà en tres grans sets situats en diferents punts del territori, on se situarà l'acció principal durant el day time. Durant aquesta franja, per sensibilitzar els espectadors respecte a la importància de conèixer els principals factors de risc cardiovascular, hi haurà les tres periodistes encarregades de pilotar la programació diürna de TV3: Helena Garcia Melero, Ariadna Oltra i Agnès Marquès. 

 

Helena Garcia Melero, al capdavant del "Tot es mou", per La Marató se situarà a les piscines municipals de Montjuïc --a l'Anella Olímpica, precisament en l'any del 30è aniversari dels JJOO de Barcelona 92-- per parlar de la importància de l'activitat física per a la salut cardiovascular.  

 

Ariadna Oltra, que condueix "Els matins", serà a La Fundació Alícia-Món Sant Benet, al cor de Catalunya, per explicar la importància de l'alimentació saludable per minimitzar els factors de risc cardiovascular.  

 

Agnès Marquès, que encapçala "Planta baixa", arribarà fins al Pirineu, a Bellver de Cerdanya, a prop del CAP de la població, des d'on destacarà la tasca feta des de tots els centres d'atenció primària del país en relació amb la promoció, prevenció i seguiment d'aquestes patologies. 

 

Durant tot el dia, el programa també comptarà amb tot un seguit de cares conegudes de TV3 i Catalunya Ràdio, que intervindran des de les seus telefòniques, en gravacions sorprenents i posant en valor les moltíssimes activitats organitzades arreu del país.  

 

Amb l'arribada del vespre, conduiran el programa des de l'exterior cap a dins del plató dos dels presentadors que millor coneixen el territori: Quim Masferrer ("El foraster") i Eloi Vila ("Quanta guerra!" i "Al cotxe!"), que tindran el gran repte d'acostar-se als espectadors i traslladar la màgia que fa bategar La Marató... des de dins de l'emblemàtic estudi de TV3. De ben segur que hi haurà sorpreses.  

 

A la nit, Helena Garcia Melero, Ariadna Oltra, Agnès Marquès, Quim Masferrer i Eloi Vila es trobaran al plató 1 de TV3 per cloure la jornada de La Marató sobre salut cardiovascular i continuar sensibilitzant sobre la necessitat de fer recerca i demanar ajuda a temps, escoltant les vivències dels testimonis en primera persona i divulgant sobre la duresa de conviure amb aquests trastorns. Aquest tram final el faran ben acompanyats d'altres cares molt conegudes de TV3 i Catalunya Ràdio. 

 

Un any més, La Marató situarà els espectadors al centre del programa i bategarà més fort que mai per la salut cardiovascular; gràcies a l'esforç d'aquests i molts altres professionals de la CCMA, ho farà des dels carrers de molts pobles i ciutats de Catalunya, l'autèntic cor de La Marató. 

Anar al contingut