Gemma Nierga, Ramon Gener i Roger Escapa presentaran La Marató 2018

La periodista Gemma Nierga i el comunicador Ramon Gener presentaran la 27a edició del programa a TV3. Roger Escapa donarà el tret de sortida des de la ràdio, amb un especial d'"El Suplement".

El diumenge 16 de desembre arribarà la 27a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Aquest any, el programa solidari referent dels mitjans públics catalans estarà dedicat al càncer.

Gemma Nierga torna al programa –en el qual ja va participar en una de les seves primeres edicions, al 1993– i com una de les conductores de "Tres senyores i un senyor". "Per mi és un orgull que TV3 em permeti participar en un projecte col·lectiu tan emocionant. El Ramon Gener té uns valors i una elegància que el converteixen en un personatge únic. No sembla d'aquesta època", ha comentat la periodista.

Per a Ramon Gener, serà la primera vegada que presentarà un programa en directe i en un plató: "Estic content i feliç de poder participar i ser part d'un trosset d'història de La Marató, el programa més important de la cadena. El fet que et proposin presentar-lo no només és un motiu d'alegria gran, sinó tot un honor. I a més amb la Gemma amb qui tinc una bona amistat. Segur que fer-ho junts farà encara més especial i fàcil aquest nou repte televisiu."

Com ja és habitual, La Marató començarà a Catalunya Ràdio i "El suplement", amb el nou presentador, Roger Escapa, que hi dedicarà el programa en una jornada especial amb entrevistes, actuacions en directe i connexions amb l'exterior.

La Marató 2018

La Marató de TV3 del 2018 estarà dedicada al càncer. El càncer representa la primera causa de mort entre els homes i la segona entre les dones i la seva incidència continua sent molt alta: es calcula que, al llarg de la seva vida, en tindran un de cada dos homes i una de cada tres dones.

El 60% dels tumors no es poden prevenir. Cal diagnosticar-los més precoçment, tractar-los millor i aconseguir més percentatge de curació i de cronificació. Per això, la recerca té molts reptes de futur immediat. A tots aquests reptes de la recerca i a la sensibilització i divulgació social es destinaran els fons que recapti l'edició 2018 de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

Des de 1992, La Marató ha recaptat més de 172 milions d'euros i ha finançat 793 projectes de recerca gràcies a la solidaritat de la societat.

Xavi Abad, el director

El periodista Xavi Abad, que ha dirigit en sis ocasions el programa, es torna a posar al capdavant d'un equip de 30 professionals per fer més de 15 hores de televisió en directe: "La Marató d'aquest any estarà plena de sorpreses, i la primera és l'excepcional parella de presentadors. Dos professionals molt empàtics amb una relació d'amistat de fa anys que es traduirà  en una bona dosi d'energia i química televisives."

La Marató de TV3 és un espai de referència que combina la divulgació científica, les entrevistes i els reportatges, les connexions arreu del territori i l'entreteniment durant més de 15 hores de televisió en directe.

Gemma Nierga

Gemma Nierga ha tornat a TV3 aquesta temporada amb el programa "Els meus pares". La periodista va debutar a TV3 l'any 1988 amb el programa "Dit i fet", amb tan sols 22 anys. També va presentar els programes "Pares i fills", "Tothom per tothom", i "Tres senyores i un senyor", conjuntament amb Fina Brunet i Susanna Griso. La seva última col·laboració amb la cadena va ser en el programa "Fora de sèrie", on va entrevistar l'advocat Miquel Roca. Després de 28 anys treballant a la Cadena SER, el setembre passat es va incorporar com a col·laboradora al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio i, després, a "Tot es mou" de TV3.

Ramon Gener

Després d'una carrera com a baríton, va començar una nova etapa com a divulgador musical oferint conferències sobre el món de la música clàssica i l'òpera. Arran de l'èxit d'aquestes conferències, un productor li va proposar presentar el programa "Òpera en texans". Aquesta temporada dirigeix i presenta la tercera temporada de "This is art". El divulgador musical ha escrit també dos llibres: "Si Beethoven pogués escoltar-me" i "L'amor et farà immortal".

Roger Escapa

Aquesta temporada, Roger Escapa s'ha posat al capdavant d'"El suplement" de Catalunya Ràdio, un programa que coneix bé perquè va formar part de l'equip i en va ser la segona veu, al costat de Ricard Ustrell, les temporades 2015-2016 i 2016-2017. Precisament, Escapa va arribar a Catalunya Ràdio el 2014 per incorporar-se a "El suplement" fent una de les seccions. Els dos últims estius s'ha posat al capdavant del programa "El matí de Catalunya Ràdio", del qual aquesta temporada passada ha estat la segona veu de Mònica Terribas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut