En marxa l'acció de retorn social "Visita la recerca de La Marató", que descobreix els avenços en salut impulsats gràcies a la solidaritat ciutadana

Del 8 de març al 28 de juny, centenars de persones viuran en directe com avança la comunitat científica en el coneixement de diverses malalties, gràcies a l'impuls de la solidaritat, en un nou cicle de visites als centres de recerca amb projectes finançats per La Fundació La Marató de TV3

L'estudi de noves estratègies per prevenir i tractar la resistència als antibiòtics, el desenvolupament de la tècnica de la biòpsia líquida, que, amb només una petita mostra de sang, pugui ajudar a fer el diagnòstic i el seguiment dels pacients amb sarcomes pediàtrics, o la cerca de teràpies innovadores en malalties minoritàries. Aquestes són algunes de les moltes investigacions promogudes per la Fundació La Marató de TV3 gràcies a la solidaritat de la ciutadania, que es podran descobrir en la nova edició de l'acció "Visita la recerca de La Marató". El cicle torna a posar-se en marxa després de l'aturada que va provocar l'esclat de la pandèmia l'any 2020.

Fins al 28 de juny, la Fundació ha programat una cinquantena de visites a diferents centres de recerca de tot Catalunya, durant les quals la ciutadania podrà recórrer els laboratoris i les diferents àrees de treball on investigadores i investigadors premiats per La Marató els explicaran com avancen en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades. En aquesta edició, es descobriran avenços en projectes actius en el camp de les malalties infeccioses i la Covid-19, el càncer i les malalties minoritàries.

Els centres de recerca que hi participen aquest any, tots amb una intensa activitat investigadora impulsada per La Marató, són el Barcelona Supercomputing Center, l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol, l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron, l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili de Tarragona i de Reus, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta, l'Institut Guttmann, l'Institut de Recerca Biomèdica Barcelona, l'Institut de Recerca de l'Hospital Sant Joan de Déu i l'Institut de Recerca Parc Taulí de Sabadell.

"Visita la recerca de La Marató" va néixer el 2015 amb l'objectiu d'acostar la recerca a la societat que la fa possible, convertint-se en un projecte de retorn social i de transparència per a la Fundació La Marató de TV3.

En 31 edicions, La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat més de 236 milions d'euros (xifra provisional, a l'espera del tancament definitiu del marcador de l'edició 2022, amb possibilitat de fer donatius fins al 31 de març), i ha finançat 985 treballs de recerca sobre un ampli grup de malalties, que han implicat 9.674 professionals de la investigació i 1.639 equips científics.

Les inscripcions a les visites són gratuïtes i es poden fer en aquesta pàgina: visitesrecercamarato.tv3.cat 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut