Els investigadors en malalties infeccioses agafen el relleu de La Marató

La Fundació obre la convocatòria d'ajudes per impulsar la recerca biomèdica d'excel·lència sobre les malalties que van centrar l'edició 2017 del programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio.

Des d'avui i fins al 12 de març, la Fundació La Marató de TV3 rep projectes de recerca sobre malalties infeccioses candidats a ser finançats amb els fons recaptats en l'última edició del programa. El marcador provisional amb què va tancar l'emissió del 17 de desembre, situat en 7,2 milions d'euros, s'anirà incrementant amb els donatius que arribin fins al 31 de març, quan es farà el tancament definitiu d'aquesta edició.

Els investigadors que treballin sobre les malalties infeccioses hauran de presentar els seus treballs a través de la pàgina web www.ccma.cat/tv3/marato/recerca/ajuts, on hi ha les bases i el formulari de la convocatòria, que es fa exclusivament en línia.

Els projectes presentats seran avaluats en un rigorós procés de selecció, coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), en què participaran científics d'àmbit internacional experts en el tema de la convocatòria. Aquesta avaluació permetrà determinar com es distribueixen els fons recaptats en La Marató 2017, atenent a l'excel·lència científica dels projectes candidats. El resultat de l'avaluació el farà públic el Patronat de la Fundació, a partir de la proposta de la Comissió Assessora Científica, al mes d'octubre.

Els treballs premiats es duran a terme al llarg de tres anys, en un únic centre de recerca o bé de forma coordinada entre equips de diferents institucions. L'any 2023, la Fundació La Marató de TV3 exposarà els resultats obtinguts en un simpòsium.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut