Els equips femenins del Barça, l'Espanyol, el Girona i el Llevant Les Planes, amb La Marató

Aquest matí, als estudis de TV3 a Sant Joan Despí, s'ha presentat la col·laboració dels equips femenins del Barça, l'Espanyol, el Girona i el Llevant Les Planes amb La Marató d'aquest any.

La salut cardiovascular centrarà La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 18 de desembre. Un any més, els equips de futbol catalans col·laboraran amb La Marató. Aquest any seran els femenins del Barça, l'Espanyol, el Girona i el Llevant Les Planes i s'hi donarà visibilitat en els partits següents: l'11 de desembre, en el Barça-Alhama de la Lliga; el 21 de desembre, en el Barça-Rosengard de la Champions, i el 18 de desembre, en l'Espanyol-Barça B, el Girona-Santa Susanna i el Llevant Les Planes-Vila-real, tots de Lliga. 

L'acte de presentació ha comptat amb les intervencions de Rosa Romà, presidenta de la CCMA i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3; Joan Laporta, president del FC Barcelona; Mao Ye Wu, conseller delegat de l'Espanyol; Delfí Geli, president del Girona, i Sebastián Cañas, president del Llevant Les Planes. 

També hi han estat presents Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató, i Núria Castejón, directora del programa. 

La primera a agafar la paraula ha estat Rosa Romà per donar les gràcies i la benvinguda als representants dels clubs de futbol. Romà ha recordat que "La Marató 2022" serà el 18 de desembre i es dedicarà a la salut cardiovascular. Aquest és un projecte solidari únic al món, amb els següents objectius: sensibilització i divulgació i impuls de la recerca científica sobre les malalties cardiovasculars". 

La presidenta de la CCMA i del Patronat de la Fundació La Marató ha explicat que les malalties del cor són la principal causa de mort als països desenvolupats. "Poden afectar tothom i no avisen: ens poden passar en qualsevol moment. Gràcies a la recerca, es podrà avançar en la prevenció, reduir el temps de diagnòstic i comptar amb tècniques quirúrgiques menys invasives i tractaments fets a mida. L'objectiu és aconseguir reduir al màxim la mortalitat i que els pacients visquin més anys i amb més qualitat de vida". A més, "tothom pot tenir un accident cardiovascular en qualsevol moment. Però quan el cor s'atura, La Marató sempre batega".   

Rosa Romà ha remarcat: "La Marató compta amb la confiança i la implicació de moltes persones, empreses i entitats, i celebrem comptar un any més amb el món del futbol. Aquest any, el futbol femení. Estem molt contents de poder tornar a presentar el vostre suport amb La Marató, i tenim moltes ganes de saber els detalls de la participació d'enguany."  

Sebastián Cañas, president del Llevant Les Planes, ha agraït poder participar en la Marató. "Nosaltres ho farem en el nostre partit a casa contra el Vila-real, amb actes a la mitja part per ajudar a recaptar diners."

Delfí Geli, president del Girona, també ha donat les gràcies per comptar amb el club un any més. "Creiem que els clubs hem de fer prevenció en les malalties cardiovasculars i, per això, en totes les nostres categories fem reconeixements mèdics als jugadors i jugadores --ha explicat--. Nosaltres hi participarem lluint el logo a la samarreta en el partit de l'equip femení a casa contra el Santa Susanna, per fer una crida a la col·laboració." 

Mao Ye Wu, conseller delegat de l'Espanyol, també ha agraït poder-hi participar i ha assegurat: "Nosaltres sempre estem implicats en accions socials i, per tant, estem encantats de poder-ho fer també en La Marató. Nosaltres ho farem en l'Espanyol-Barça B femení i també en el Girona-Espanyol masculí, en què donarem 1 euro per cada entrada venuda". Mao Ye Wu ha tingut un especial record per a Dani Jarque, l'etern capità de l'Espanyol que va perdre la vida per una malaltia cardiovascular.  

Joan Laporta, president del Barça, també ha donat les gràcies i és que ja són 31 anys els que fa que els blaugrana col·laboren amb La Marató. "Nosaltres donarem 1 euro de cada entrada venuda per al partit la Lliga de Campions femenina que jugaran contra el Rosengard suec al Camp Nou." Laporta ha refermat "l'orgull de poder-hi participar, de la societat que sempre respon i també ha agraït a TV3 i Catalunya Ràdio la feina de tots els professionals en aquest acte". 

Després de cada intervenció els representants dels clubs han fet entrega a Rosa Romà d'una samarreta signada per les jugadores de cada equip i també ells han rebut la samarreta de La Marató. 

Per acabar l'acte, Romà ha remarcat: "Estem convençuts que aquesta també serà una gran edició de La Marató a TV3 i Catalunya Ràdio i voldria donar, des d'ara mateix, moltes gràcies per fer-ho possible."  

Els equips masculins també lluiran el logo de La Marató a la tornada de la competició, quan s'acabi el Mundial, i ho faran en els partits Barça-Espanyol, Espanyol-Girona i Girona-Rayo. 

tv3.cat/marato 
facebook.com/lamarato 
twitter.com/la_marato 

Anar al contingut