El FIAP premia l'espot de La Marató 2012

El Festival Iberoamericà de Publicitat (FIAP), que se celebra anualment a l'Argentina, premia amb una Concha de plata l'espot de La Marató 2012 en la categoria de "Bien público"

El Festival Iberoamericà de Publicitat (FIAP), que se celebra anualment a l'Argentina, premia amb una Concha de plata l'espot de La Marató 2012 en la categoria de "Bien público".

La Marató 2012 va estar dedicada a la lluita contra el càncer, sota el lema: "La mort hauria de ser el final de la vida. El càncer, no".

L'espot de la Marató 2012 que ha estat premiat amb la Concha de plata en l'edició del FIAP, que se celebra anualment a l'Argentina, imaginava com hauria estat fins ara la vida d'una persona real que va morir el 1960 a l'edat de 22 anys. Era Diego Parra, jugador de futbol del Badalona, que tenia al davant una carrera esportiva prometedora. Quan un càncer de pulmó va estroncar tot el seu futur, estava a punt de casar-se.

Aquest viatge el trobava als 85 anys, i anava tirant endarrere, imaginant com hauria estat la seva vida personal, la seva carrera esportiva i com hauria viscut els fets històrics que haurien passat en aquests 50 anys. Probablement hauria tingut fills i néts, hauria portat la torxa olímpica el 92, hauria anat a Wembley, hauria jugat a l'equip del mític 0-5 del Reial Madrid-Barça... I acabava quan ell va morir, als 22 anys.

La idea era posar-se dins la pell de les famílies que han perdut algú a causa del càncer, i mostrar que, si això hagués passat més tard, probablement hi hauria hagut l'oportunitat de viure.

La cançó de l'espot és "Mai caminaràs sol" (Christine Johnson, "You'll never walk alone", himne del Liverpool), interpretada per Glaucs i Menaix a Truà.

L'enregistrament es va fer a diverses localitzacions catalanes, entre les quals Badalona, Barcelona i la comarca del Garraf. Hi va col·laborar la nòvia de Diego Parra.


Equip
Equip creatiu Bassat: Camil Roca, Carles Patrís, Manuel Cárdenas
Director creatiu TV3: Carles Checa
Realitzador: Ramsés Albiñana
Producció: Albiñana FilmsAnar al contingut