#LaMaratóSempreBatega

El disc de La Marató 2022: número 1 de vendes a iTunes

Antonio Banderas, Tanxugueiras, Macaco, Judit Neddermann o Morat són alguns dels artistes que participen en el disc de La Marató del 2022. Diumenge 27 de novembre s'ha posat a la venda als quioscos i ja és líder en descàrregues a l'iTunes Store.

 

El disc de La Marató ha complert 18 anys i aquesta vegada, com a mostra de la seva maduresa, és més variat i divers que mai. La Marató 2022 tractarà la salut cardiovascular. Els experts destaquen que aquestes malalties --que inclouen les que afecten el cor i el sistema vascular-- són la principal causa de mort als països desenvolupats, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut.

El disc de La Marató d'enguany surt amb l'ànim i l'objectiu de convertir-se en la banda sonora que batega amb tu. El disc és una història d'històries, és una crònica musical que porta el ritme del batec, l'expressió del que ens marca la vida. L'argument del disc té una trama que es desenvolupa en 21 capítols, en 21 cançons que ens descriuen i viuen des de l'alegria, l'agraïment, la companyia, l'amor, la vitalitat... l'esperança i la vida. Sentiments i emocions a batecs que mostren com de fràgil és la vida, com en un segon les coses poden canviar radicalment, una vida i tantes altres vides. Ara bé, el conjunt de tots els capítols és un clam d'optimisme i força.

El disc es pot comprar el diumenge 27 de novembre amb els diaris. Pots escoltar-lo per iTunes: https://apple.co/3NRfQdO o comprar-lo ( amb un mes de subscripció gratuïta): https://apple.co/3ACfD5X 

 

Els artistes del disc de La Marató

Una de les grans sorpreses s'aquest nou disc és la participació d'Antonio Banderas, acompanyat per Marta Riberta i l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, interpreta la impressionant balada de Bonnie Tayler.

 

El tema "Paraigua" ("Umbrella") popularitzat per la cantant Rihanna el 2007 i interpretada en el disc de La Marató per Mariona Escoda, guanyadora de la primera edició del programa "Eufòria", és una altre dels gran èxits que ajudarà a que el cor segueixi bategant.

 

 "Torno a ser jo", interpretada per Pol Granch és un altre de les cançons del disc. El tema original dels osonencs Oques Grasses narra una història de superació personal i sobre com reconciliar-se amb un mateix després de tocar fons.

La Núria i el Triquell d'"Eufòria" ens fan vibrar amb "Cold Heart" de Elton John!

 

I gaudim de la versió que han fet els Catarres del "I gotta feeling", on es mostren positius i animats a que tot vagi bé.

Altres artistes que també participen en el disc d'aquest any són el trío gallec de les Tanxugueiras atrevint-se amb l'adaptació d'"Stronger" de Kelly Clarkson en català, Sicus Carbonell i Lildami  amb una rumba en homenatge a Gato Pérez o Macaco amb Judit Neddermann i Momi Maiga interpretant un fabulòs reggae. 

 

També trobem Antonio José cantant per primera vegada en català amb l'adaptació de "Tengo un corazón", La banda colombiana Morat converteix el seu gran hit "Cómo te atreves" en "Com t'atreveixes a tornar?", o la força col·lectiva dels setze participants d'"Eufòria" interpretant el gran èxit de Marc Anthony "Vivir mi vida". Lexter, el cantant d'Oxford que ja va participar a La Marató 2008, s'atreveix aquest any amb una versió de l'èxit de Barry White "Tu ets tot el que tinc".

Pablo López interpreta "L'enemic" per al disc de La Marató. Una cançó que fa referència als refugiats que fugen de la guerra buscant una llar.

 

Mosaic, la formació liderada pel músic de Sant Cugat del Vallès Gerard Berengué, versiona "Stitches", de Shawn Mendes. El trio DonesStrings, la pianista Laura Andrés i el quartet de corda Billows donen vida a la versió en català de "Try", un dels èxits de Pink. Altres artistes que formen part del disc són: La Pegatina i el duet madrileny Marlena, Delafé y Las Flores Azules, Manu Guix, Maruja Limón, Magalí Sare i Las Migas interpretant "La petita rambla del Poble-sec" o Lexu's que s'ajunta amb Sexenni, Luand, Bounce Twice, Tramma, Júlia Blum i Gigi Ros per interpretar "Sent amb mi".

I finalment el grup La Fúmiga també col·labora en el disc de La Marató amb la versió en català de la "Macarena". I qui millor que ells, per donar alegria (i cosa bona) als nostres cors.

 

Quan podrem comprar-lo?

El disc es posarà a la venda el diumenge dia 27 de novembre al preu de 12 euros. Serà amb els diaris La Vanguardia, El Periódico, El Punt Avui, Ara, Diari de Tarragona, Segre, Diari de Girona, Regió7, 9 Nou, La Mañana, els esportius Sport, Mundo Deportivo i L'Esportiu i la revista Enderrock. A partir del dilluns 28 de novembre, també es podrà trobar a les botigues. L'edició en CD és en suport ecològic i reciclable.

En format digital se'n podrà fer prereserva a partir del dia 7 de novembre a iTunes, lloc on es podrà comprar directament a partir del 27 de novembre. El disc es podrà escoltar gratuïtament en streaming a Apple fins al 31 de gener, data fins a la qual també es podran escoltar gratuïtament els 100 milions de cançons del fons musical d'Apple. Això es fa a través del codi QR que trobareu al revers del llibret que és dins el CD. eS Pot fer la pre-reserva del disc a iTunes a https://apple.co/3NRfQdO, o en streaming del Disc a AppleMusic:https://apple.co/3ACfD5X 

La gran novetat enguany és que tothom qui hagi comprat el disc físicament podrà accedir a disposar del disc digitalment. La compra del disc físic permetrà, a partir del dia 1 de febrer del 2023, quan s'acabi el període d'escolta en streaming (31 de gener del 2023), es pugui accedir a baixar-se digitalment el disc, complet i sense cost. Això serà possible a través del mateix QR que hi ha a l'interior del CD, que permetrà accedir a una URL a partir d'un codi alfanumèric únic que també conté el disc. El procés per accedir-hi s'explica al mateix llibret interior.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut