16 de desembre

Tot a punt per a La Marató d'aquest diumenge!

Gemma Nierga i Ramon Gener, a TV3, i Roger Escapa, a Catalunya Ràdio, seran els encarregats de presentar aquesta edició dedicada al càncer.

La Marató és un espai de referència que combina la divulgació científica, les entrevistes i els reportatges, les connexions arreu del territori i l'entreteniment.
Com ja és habitual, La Marató començarà a Catalunya Ràdio, a les 8.00, amb "El suplement". El nou presentador, Roger Escapa, hi dedicarà el programa en una jornada especial amb entrevistes, actuacions en directe i connexions amb l'exterior. I, a partir de les 10.00, s'hi afegirà TV3, amb Gemma Nierga i Ramon Gener.
El lema d'aquesta edició és clar: "La investigació dona vida". Al seu voltant, 15 hores de televisió i cinc de ràdio en directe amb un repte:  sensibilitzar sobre la dura realitat del càncer i mobilitzar el país per aconseguir fons per a la investigació biomèdica.


Quinze hores de televisió en directe amb Gemma Nierga i Ramon Gener

El programa televisiu el conduiran una parella d'excepció: el divulgador i comunicador Ramon Gener, que per primera vegada es posa a les regnes d'un programa en directe i en un plató, i la periodista Gemma Nierga, que torna a La Marató després de molts anys.
Gemma Nierga torna al programa després d'haver-hi participat en una de les seves primeres edicions, la del 1993, quan era una de les conductores de "Tres senyores i un senyor". La periodista, que va debutar a TV3 l'any 1988 amb el programa "Dit i fet", ha tornat a la cadena amb el programa "Els meus pares". Nierga també va presentar els programes "Pares i fills", "Tothom per tothom" i "Tres senyores i un senyor", conjuntament amb Fina Brunet i Susanna Griso. Més recentment va participar en el programa "Fora de sèrie", en què va entrevistar l'advocat Miquel Roca. Després de 28 anys treballant a la Cadena SER, el setembre passat es va incorporar com a col·laboradora del programa "El suplement" de Catalunya Ràdio i, després, a "Tot es mou" de TV3.
Per a Ramon Gener serà la primera vegada que presenti un programa en directe i en un plató. Després d'una carrera com a baríton, va començar una nova etapa com a divulgador musical oferint conferències sobre el món de la música clàssica i l'òpera. Arran de l'èxit d'aquestes conferències, se li va proposar presentar el programa "Òpera en texans" (TV3). Aquesta temporada dirigeix i presenta la tercera temporada de "This is art" (TV3). El divulgador musical ha escrit també dos llibres: "Si Beethoven pogués escoltar-me" i "L'amor et farà immortal".
Aquesta edició del 2018 suposa el debut de Roger Escapa al capdavant de La Marató de Catalunya Ràdio. Ara bé, no és la primera vegada que Escapa té relació amb La Marató: ha seguit el programa edició rere edició, primer com a espectador i després com a redactor de diferents programes en què  ha treballat.
Des del setembre, Roger Escapa presenta "El suplement", que s'emet a Catalunya Ràdio (dissabtes i diumenges de 6.00 a 13.00). És un programa al qual ja havia estat vinculat durant dues temporades. L'any passat, Escapa es va sumar a l'equip de Mònica Terribas a "El matí de Catalunya Ràdio" i ha acabat presentant-ne la versió d'estiu d'enguany.

Anar al contingut