L'equip que ha fet possible el disc de La Marató 2023, a l'acte de presentació a les instal·lacions de Sant Joan Despí
L'equip que ha fet possible el disc de La Marató 2023, a l'acte de presentació a les instal·lacions de Sant Joan Despí
AMB CHANEL, THE TYETS, BELÉN AGUILERA I FINS A 44 ARTISTES I FORMACIONS

Així sona el disc de La Marató per la salut sexual i reproductiva

19 cançons referents, artistes d'un ampli ventall generacional i gèneres actuals: la declaració del Disc de La Marató 2023, dedicada a la salut sexual i reproductiva

Avui s'ha presentat el disc que acompanyarà La Marató d'aquest any, una banda sonora que vol plasmar com la salut sexual i reproductiva pot expressar-se també en forma musical.

Un total de 68 artistes integrats en 33 formacions o solistes i fins a 600 professionals de la música han fet possible les 19 cançons que inclou l'àlbum, en un recorregut únic per tot un seguit d'emocions i experiències vitals al voltant de la sexualitat i la reproducció tractades des del respecte, la diversitat, l'empoderament i la llibertat, entre altres valors.

Tant per la personalitat dels seus artistes, com pels gèneres musicals que s'hi troben, el disc de La Marató d'enguany és possiblement el més diferent que s'ha fet mai. A més, és l'any que més cançons han estat adaptades i enregistrades per primera vegada en català, un total de disset, i set artistes han cantat per primera vegada en català. Hi ha una important presència de veus joves i sons urbans i la meitat de les cançons són d'artistes catalans d'èxit al nostre país i amb molta repercussió a l'estat espanyol. 

Totes les històries de les cançons estan vinculades a la salut sexual i reproductiva i, segons explica Àngel Lacalle, director del disc, es vol donar visibilitat a les vivències quotidianes, les que parlen d'emocions i sentiments, però també les de la felicitat i l'excitació de la vida. En aquesta línia, trobem "Isn't she lovely", de Stevie Wonder, amb Stay Homas; "Nit vuitantera", de Vicco i Siderland; "Aigua" amb la veu de Chanel, i "Som persones", per Belén Aguilera. 

Aquí teniu un tastet dels 19 videoclips dels temes que inclou el disc. 
 

La cantant Belén Aguilera, que ha participat en la presentació d'avui, ha versionat la cançó "Human", de The Killers: "És molt maco posar el teu segell com a artista en un cover i estic molt contenta de participar-hi amb aquest tema, molt familiar per a mi, que em porta records d'infantesa i adolescència."

 


Els músics Oriol de Ramon i Xavier Coca, del grup The Tyets, han posat la veu a "Summercat", la cançó estiuenca de Billie the Vision and The Dancers. A la presentació d'avui s'han mostrat molt contents de poder adaptar aquest èxit d'estiu, que a més interpretaran en directe als seus concerts: "És una cançó alegre i molt festiva que ens representa, l'hem pogut adaptar a un altre so i donar-li una segona vida."
 

La cantant Chanel, que ha versionat un tema molt emotiu en català, "Aigua", de Jarabe de Palo, ha afirmat que "formar part d'aquest projecte m'omple d'amor i d'orgull, quan m'ho van proposar no m'ho vaig pensar dues vegades, amb una peça emotiva que em fa cantar des del cor". 
 

El disc físic es posarà a la venda el 3 de desembre amb tots els diaris d'àmbit català i amb les revistes Enderrock i Lecturas. Com a novetat d'aquest any, amb la compra del compacte en format físic, també es podrà disposar de la versió digital del disc, gravada per primera vegada amb so Dolby Atmos, un sistema de reproducció immersiu i multidimensional. 

Amb les 18 edicions anteriors, el disc de La Marató supera els 3 milions de còpies venudes i ha ingressat més de 10 milions d'euros per al marcador de La Marató.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut