288 projectes de recerca opten al finançament de la Fundació

Ha estat la convocatòria d'ajuts amb més èxit de la Fundació: un total de 288 projectes de recerca sobre malalties minoritàries s'hi han presentat per

Ha estat la convocatòria d'ajuts amb més èxit de la Fundació: un total de 288 projectes de recerca sobre malalties minoritàries s'hi han presentat per optar a ser finançats amb els recursos obtinguts en l'última edició de La Marató.

Del total de projectes presentats, 176 són unitaris i 112 coordinats entre dos o més centres de recerca, fet que implica el treball en xarxa d'institucions catalanes amb altres d'àmbit espanyol o internacional.

L'elevada xifra de projectes presentats, la més alta registrada en 14 edicions d'aquest concurs d'ajuts, evidencia la vitalitat de la recerca sobre malalties minoritàries a Catalunya i la necessitat d'impuls econòmic que hi havia en aquest àmbit.



Avaluació dels projectes

Un cop revisats, els projectes seran lliurats a l'Agència d'Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques (AATRM), del Departament de Salut, que en gestionarà el procés d'avaluació.

Científics d'àmbit internacional especialistes en malalties minoritàries revisaran els projectes en un procés per consemblants (peer review), en què es valora la rellevància científica i sociosanitària dels treballs, així com la seva qualitat, el rigor metodològic i les possibilitats d'aplicació immediata.

El procés d'avaluació finalitzarà amb la reunió a Barcelona al mes de setembre d'un comitè format per avaluadors internacionals, que prioritzarà els projectes més ben classificats. La llista derivada d'aquesta reunió es presentarà a la Comissió Assessora Científica de la Fundació, que n'informarà el Patronat perquè ratifiqui l'adjudicació dels ajuts.

El novembre del 2010, en un acte de lliurament de guardons, es donaran a conèixer quins són els projectes de recerca sobre malalties minoritàries que seran finançats amb aquests recursos.

Els investigadors guardonats treballaran per avançar en la recerca sobre malalties minoritàries en un període de tres anys, durant els quals la Fundació i l'AATRM faran un exhaustiu control econòmic i científic dels projectes finançats.

Finalment, l'any 2015, s'exposaran públicament els resultats obtinguts en aquests projectes en un simposi organitzat per la Fundació.

Anar al contingut