210 projectes de recerca en regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits, candidats a rebre finançament de la Fundació

Una rigorosa avaluació internacional determinarà quins projectes seran finançats amb els fons recaptats en la vintena edició de La Marató de TV3 El

Una rigorosa avaluació internacional determinarà quins projectes seran finançats amb els fons recaptats en la vintena edició de La Marató de TV3

El concurs d'ajuts a la recerca en medicina regenerativa i trasplantament d'òrgans i teixits s'ha tancat amb un total de 210 projectes que opten al finançament de la Fundació La Marató de TV3. Dels treballs presentats, 122 són unitaris, és a dir, es desenvoluparan en un únic centre de recerca, i 88 són coordinats, fet que implicarà el treball en xarxa dels centres de recerca catalans amb altres institucions d'àmbit espanyol o internacional.

Dels 88 projectes coordinats per centres catalans, destaquen els 12 subprojectes presentats per institucions de recerca internacionals (Estats Units, França, Suïssa, Itàlia, Alemanya, Holanda, Regne Unit i Rússia) i els 26 procedents de centres de l'estat espanyol.

Un cop registrats i revisats per la Fundació, els projectes seran lliurats a l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), del Departament de Salut, que en gestionarà el procés d'avaluació.

En els pròxims mesos, experts internacionals en regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits revisaran els treballs presentats a la convocatòria seguint un procediment d'avaluació d'experts (peer review), de provada transparència i rigor. Els projectes que, atenent a la seva rellevància, qualitat, rigor metodològic i aplicabilitat, resultin més ben valorats en aquest procés, rebran el finançament de la Fundació gràcies als fons obtinguts en La Marató 2011, que ascendeixen, fins ara, a 7.575.948 ?.

Al mes de novembre, la Fundació donarà a conèixer els treballs premiats en un acte públic de lliurament d'ajuts.

Els projectes guanyadors es desenvoluparan en un període de 3 anys i suposaran un impuls important en el camp dels trasplantaments i les aplicacions de la medicina regenerativa. Durant aquest període, la Fundació i l'AIAQS duran a terme el control econòmic i científic anual dels projectes finançats. Finalment, l'any 2017, la Fundació exposarà els resultats obtinguts en aquests treballs en un simposi científic.
Anar al contingut