Alzheimer i altres malalties del cervell

Conscient del repte a què s'enfronta la ciència en els propers anys, en què la recerca sobre les malalties neurològiques serà cabdal per a la salut de la societat, La Marató de TV3 del 2005 va dedicar tota la seva energia a recaptar diners per a aquesta causa. Els més de 7 milions d'euros aconseguits van finançar 35 projectes de recerca finançats sobre el conjunt de malalties del cervell.

Les malalties del cervell, entre elles l'Alzheimer, el Parkinson, l'esclerosi múltiple i l'ictus, suposen la tercera causa de mort, després del càncer i les malalties cardiovasculars, i representen la primera causa de dependència i de càrrega personal, familiar, social i econòmica.

El cervell és l'òrgan més complex de l'organisme, també el menys conegut, i alhora el que marca les diferències més importants entre l'home i les altres espècies. Malgrat els progressos importants que la recerca ha fet per conèixer-ne el funcionament, les malalties que l'afecten i el seu diagnòstic i tractament, el camí per recórrer és encara molt llarg.
 

Les dades
  • Data d'emissió: 18 de desembre del 2005
  • Durada: 13 hores
  • Presentadors: Helena Garcia Melero
  • Línies telefòniques: 854
  • Marcador: 7.145.000 €

Anar al contingut