Malalties neurològiques

Les malalties neurològiques van esdevenir, al final del segle XX, un dels problemes mèdics i sociosanitaris més importants a què es va enfrontar la nostra societat. L'associació directa d'aquestes malalties amb la tercera edat i l'envelliment gradual de la població mundial fan preveure que puguin arribar a tenir una magnitud extraordinària durant el segle XXI. Per aquest motiu, l'edició del 1996 de La Marató de TV3 va estar dedicada a les malalties del cervell –Alzheimer, Parkinson,  esclerosi múltiple i l'esclerosi lateral amiotròfica.

El foment de la recerca en neurociències per avançar en el coneixement sobre l'origen i la causa d'aquestes malalties –de caràcter progressiu i degeneratiu i de causa desconeguda, que afecten el cervell i ataquen el sistema nerviós central– exigeix una font de finançament important que, en ocasions, resulta difícil d'obtenir.

Gràcies als més de 4 milions d'euros obtinguts l'any 1996, La Marató de TV3 va posar el seu granet de sorra en l'avenç de la recerca en el camp de les malalties del cervell.

Les dades

  • Data d'emissió: 14 de desembre del 1996
  • Durada: 13 hores
  • Presentadors: Imma Pedemonte, Esther Romero, Fina Brunet, Jordi Puigbó, Jordi González, Mari Pau Huguet, Jordi Llompart, Mònica Huguet, Enric Calpena, Antoni Bassas, Àngels Barceló i Elisenda Roca.
  • Línies telefòniques: 550
  • Marcador: 4.107.795 €

 

Anar al contingut